1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-05-2020 20:13

Συνέντευξη Κοβάτσεβιτς Θα γυρίσω, δεν θα προπονήσω ΠΑΟΚ, Παρτιζάν

Συνέντευξη του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα.  *«Δεν θα δουλέψω ποτέ σε Παρτιζάν, ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας». *«Θα μου λείψουν ο Νίκος, ο Φώντας και ο Σπύρος». *Φεύγει με 141 νίκες - 3 ήττες σε πέντε χρόνια. *«Καλή επιλογή ο Σαραντίτης».

Ήταν 2 Ιουνίου 2015 όταν ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, με τον Σέρβο να εμφανίζεται στα γραφεία με ένα τριμμένο τζιν και μπλουζάκι, ομολογούμε δεν έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά μόνο η εμφάνιση δεν τον ένοιαζε. Μίλησε με τα έργα του, αφού στην πενταετή θητεία του κατέκτησε 4 νταμπλ, ένα πρωτάθλημα, 1 Τσάλεντζ Καπ (το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα) και όπως μας υποσχέθηκε «θα ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό».



Ο Σέρβος προπονητής μπορεί να είναι και ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του συλλόγου, σίγουρα του ελληνικού βόλεϊ γυναικών, αφού σε 5 χρόνια έχασε μόλις 3 ματς και μας αποχαιρέτησε με 141 νίκες και μόλις 3 ήττες. Μία στη Νάξο από τον Πανναξιακό με 3-2, χωρίς ακραίες στη σύνθεσή του (ήταν τραυματίες) την περίοδο 2015-16, μία την επόμενη περίοδο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 3-2 στη Σαντορίνη από τον ΑΟ Θήρας και μία πέρυσι στην πρεμιέρα με 3-2 από τον Άρη, τη μοναδική ήττα του στον Ρέντη.

Δύο χρονιές, φέτος και το 2017-18, ήταν αήττητος. Και οι 3 ήττες ήταν… ως μη γενόμενες γιατί δεν κρινόταν τίτλος. Στην Ευρώπη είχε 30 νίκες, 7 ήττες, 2 τελικούς, ένα τρόπαιο και δυο αποκλεισμούς στο χρυσό σετ από τη μετέπειτα τροπαιούχο CSM Boυκουρεστίου και από τη Βολερό, ενώ φέτος έφτασε στην τετράδα του Τσάλεντζ Καπ.
Όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό τόνισε: «δεν μπορώ να σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε την κορυφή. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να ανεβούμε ακόμα περισσότερο επίπεδο. Γνωρίζω καλά τους στόχους του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι είναι η κορυφή και η πρώτη θέση. Περισσότερα στοιχεία έμαθα από τις παίκτριες που τώρα αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της Σερβίας. Με την Ογκνιένοβιτς κυρίως, που είναι ακόμα πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία της εδώ».

 

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στο www.fosonline.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ