Εκτυπώστε τη σελίδα
19-03-2020 16:46

Το παλεύει η Ε.Σ.Α.Π. για να μην χαθεί η σεζόν

Την Κυριακή 22/3 ολοκληρώνεται η αρχική αναβολή της Ε.Σ.Α.Π. για το πρωτάθλημα της Volley League και τη Δευτέρα 23/3 θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. Οι παράγοντας της λίγκας βρίσκονται σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή και συζητούν τρόπους για να σωθεί η σεζόν και να βγει πρωταθλητής, ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει σύμπτυξη της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ-πλέι άουτ.


Ορισμένοι ξένοι αθλητές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να φύγουν για τις πατρίδες του, ενώ η Ε.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με τις λίγκες του εξωτερικού, της C.E.V. αλλά και της F.I.V.B. θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να τραβήξει την αγωνιστική σεζόν μέχρι 15 Ιουνίου.

Καθοριστικό θα είναι το προσεχές διάστημα για την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ ένα πρώτο χρονικό όριο που συζητούν όλοι είναι το Πάσχα (19/4). Εάν μέχρι τότε δεν έχουν ανασταλεί τα περιοριστικά μέτρα τότε πλέον θα είναι επίθανο να γίνει το οτιδήποτε, καθώς οι ομάδες για να επανέλθουν χρειάζονται 15-20 μέρες προετοιμασία.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που θα διεκδικήσει η Ε.Σ.Α.Π. είναι να συμπεριληφθούν οι Έλληνες αθλητές μέσα στους εργαζομένους που θίγονται με τα μέτρα για τον κορονοϊό που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Π.:

Τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Volley League μετά και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με τις προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού.

Θα συζητηθούν οι περιπτώσεις της νέας αναβολής του πρωταθλήματος, εναλλακτικά σενάρια σύντμισης της αγωνιστικής σεζόν αλλά και οι επιπτώσεις πιθανής ματαίωσης. Επίσης με πρωτοβουλία του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρντώρου ξεκίνησαν επαφές με τις διοικήσεις των λιγκών του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και δημιουργίας κοινής γραμμής αντιμετώπισης του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με την αθλητική ηγεσία.

Επίσης η ΕΣΑΠ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις ευρωπαϊκές λίγκες του βόλεϊ για το ενδεχόμενο παράτασης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 15 Ιουνίου 2020.