1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2020 19:04

Και μέσα στην Αττική πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων!

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για διπλασιασμό των προστίμων από 150 σε 300 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, όπως έχει διατυπωθεί, εκτός απο τα διόδια, φαίνεται οτι ισχύει, και για την άσκοπη μετακίνηση ακόμη και μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής!

Δηλαδή, όποιοι πολίτες κινηθούν αναιτιολόγητα, εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους, θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο των 300 ευρώ. Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπογράφηκε από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Ως γνωστόν όμως η Αττική, χωρίζεται σε 8 περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα η Νομαρχία Αθηνών χωρίζεται σε Κεντρικό, Βόρειο, Δυτικό, Νότιο Τομέα, η Νομαρχία Πειραιώς σε αυτές Πειραιώς, Νήσων, όπως επίσης οι περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Στελέχη της Αστυνομίας θα ζητούσαν διευκρινήσεις σχετικά με την νέα ΚΥΑ, καθώς όπως έχει γραφτεί -αν δεν έχει γίνει λάθος- ερμηνεύεται ως εξής:

Οι αιτιολογίες μετακίνησης ισχύουν, ωστόσο όποιος πολίτης, πεζός ή οδηγός, κινηθεί παράνομα και άσκοπα εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας του, θα του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ και ανάλογη αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, και 150 ευρώ αν κινηθεί το ίδιο παράνομα εντός περιφερειακής ενότητας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ