1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-10-2018 21:47

Το ντέρμπι των 10 που άλλαξαν τις φανέλες των «αιωνίων»

Με ντέρμπι «αιωνίων» ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος Volley League 2017-18 και με ντέρμπι «αιωνίων» θα ανοίξει η νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο παραδοσιακό ντέρμπι που γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη με μέτρα ασφαλείας «ειδικής διαχείρισης». Είναι αγώνας που θα ολοκληρώσει την 2η αγωνιστική που είναι και η πρώτη για το νέο πρωτάθλημα Volley League 2018-19. (2η αγωνιστική, 22/10, 17.30, ΕΡΤ2).

 

O Παναθηναϊκός θα εκτίσει τη μία αγωνιστική της ποινής του για επεισόδια που αποδείχτηκε πως ενεπλάκησαν οπαδοί του μακριά από το γηπεδο που διεξέγονταν ο αγώνας κυπέλλου Εθνικός Πειραιώς - Παναθηναϊκός στις 21 Φεβρουαρίου 2018. Οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί μέσα στη σεζόν είναι διαφορετικοί αλλά από καταβολής των ντέρμπι αιωνίων έχουν σημειωθεί πολλές ανατροπές και έχουν ανατραπεί πολλά δεδομένα καθώς παίζει ρόλο και η έδρα και η ψυχολογία.  

Είναι εντυπωσιακό πως σχεδόν οι μισοί αθλητές της σημερινής αναμέτρησης και συγκεκριμένα τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού (Γιορντάνοφ, Γαλιώτος, Πελεκούδας), και επτά του Ολυμπιακού (Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Στιβαχτής, Στεφάνου, Ανδρεάδης, Πετρέας, Δαρίδης) εχουν φορέσει την φανέλα και των δύο μονομάχων.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο πρωτάθλημα για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εχει δύο ξένους λιγότερους από τον Ολυμπιακό (τον Δανό πασαδόρο Γιακομπσεν και τον Γιορντάνοφ που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό) και ποντάρει πολλά πάνω στους στους δύο νεαρούς ακραίους Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Αλέξανδρο Ράπτη.  

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για εμάς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Είναι το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο πρωτάθλημα και να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν».   Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το «καλημέρα» θέλουν να κάνουν επίδειξη ισχύος για να αποκτήσουν πλεονέκτημα αλλά και βαθμολογικό προβάδισμα μετά και τη βαθμολογική απώλεια του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή.   Ολοι οι παίκτες του ρόστερ είναι στη διάθεση του Ισπανού προπονητή Μπενίτεθ Μουνιόθ o oποίος δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Όλοι είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι, πρώτα από όλα γιατί επιτέλους ξεκινάει το πρωτάθλημα και έπειτα επειδή παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό παιχνίδι για να ξεκινήσουμε καλά και να χαρίσουμε τη νίκη στους οπαδούς μας. Όλοι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κερδίσουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού».

Σερί 6-0 ο Ολυμπιακός

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 59 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 39-20. Ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει να νικήσει στον Ολυμπιακό από 3 Μαΐου 2010. Ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 6-0 για το πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ήταν στις 21 Μαρτίου 2015 με 3-1 σετ στο Ρέντη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ