1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-09-2021 17:36

Ώρα για το πρώτο… σερβίς στα «8α Νομίκεια» του Α.Ο. Θήρας

Το τουρνουά-θεσμός του Α.Ο. Θήρας για το βόλεϊ γυναικών, «Νομίκεια», που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των ευεργετών του νησιού της Σαντορίνης, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, ετοιμάζεται να κάνει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου σερβίς για 8η σεζόν. Για πρώτη φορά από το 2013, η διοργάνωση θα έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς εκτός της διοργανώτριας ομάδας της Σαντορίνης και του Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετάσχουν ακόμη η ουγγρική Βάσας, του Έλληνα τεχνικού και ομοσπονδιακού προπονητή της Τσεχίας,  Γιάννη Αθανασόπουλου και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από την Κύπρο.

Με τον σύλλογο να γιορτάζει το 2022 δέκα χρόνια ζωής από την ίδρυσή του, η διοίκηση της ομάδας ξεκινώντας δειλά-δειλά το 2013 τα «Νομίκεια» σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, έχει καταφέρει οκτώ χρόνια μετά να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός πετοσφαίρισης πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Μαζί με την «οικοδέσποινα» ομάδα, ο Κυπελλούχος Π.Α.Ο.Κ., η Ουγγρική Βάσας και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από τη Κύπρο συνθέτουν το πιο ανταγωνιστικό τουρνουά στα 8 χρόνια που διεξάγονται τα Νομίκεια, τα οποία διεξάχονταιι φέτος για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και τη στήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Πρώτη στο νησί της Σαντορίνης έφτασε το πρωί της Τετάρτης η ομάδα του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού, το απόγευμα αναμένεται η αποστολή του Π.Α.Ο.Κ. και αργά το βράδυ θα αφιχθεί από την Βουδαπέστη και η Βάσας.


Με δηλώσεις τους, η αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού Άντρι Ιορδάνου και ο προπονητής Γιάννης Γιαπάνης δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί της Σαντορίνης και τη συμμετοχή τους στα «Νομίκεια 2021».

«Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσουμε τον Α.Ο. Θήρας για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το υψηλού επιπέδου τουρνουά. Είναι όλα στην εντέλεια από πλευράς οργάνωσης και φιλοξενίας.

Από την πρώτη στιγμή που μα έγινε η πρόσκληση δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη στο να έρθουμε. Για εμάς είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανταγωνιστούμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι και ένα έξτρα κίνητρο για τις αθλήτριές μου να παίξουν με αυτές τις αντιπάλους. Οι αγώνες αυτοί θα μας βοηθήσουν και για το πρωτάθλημα και το κύπελλο στη Κύπρο, καθώς στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός.

Ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος με πέρυσι και ξεκινάμε με ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο προπονητής του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού Γιάννης Γιαπάνης, ενώ η αρχηγός της ομάδας Άντρι Ιορδάνου συμπλήρωσε: «Θέλαμε πάρα πολύ να έρθουμε και να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Θα μας βοηθήσει να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.

Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι η διοργάνωση θα μας βοηθήσει για το κυπριακό πρωτάθλημα. Θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε κάνει αρκετά καλή προετοιμασία και στόχος μας στη Κύπρο είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, μετά την περυσινή δεύτερη θέση».

Το πρώτο... σερβίς στα «Νομίκεια 2021» θα γίνει με την συνέντευξη Τύπου στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης 30/09 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «De Sol Hotel & Spa» και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανοίξει η αυλαία των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ..

Να σημειωθεί πως όλες οι αναμετρήσεις του τουρνουά θα μεταδοθούν μέσω livestreaming από το Α.Ο. Θήρας TV στο You Tube https://www.youtube.com/channel/UCBZ0vuIGx3mOLjovnO9wOHw

  Υπενθυμίζεται ότι για την είσοδο των θεατών στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

17.30: Π.Α.Ο.Κ. - Βάσας
19.30: Α.Ο. Θήρας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

17.30: Βάσας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού
19.30: Α.Ο. Θήρας - Π.Α.Ο.Κ.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

17.00: Property Gallery Απόλλων Λεμεσού - Π.Α.Ο.Κ.
19.00: Α.Ο. Θήρας - Βάσας

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ