1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26-07-2017 22:23

H Κύζικος κατά της ΕΣΑΠ

Αξιολογείστε το άρθρο
(3 votes)
Η Κύζικος Νέας Περάμου εξέδωσε ανακοίνωση για να διαμαρτυρηθεί για τα κακώς κείμενα της ΕΣΑΠ που ουσιαστικά οδήγησαν τον σύλλογο στη διάλυση. Θυμίζουμε ότι η ομάδα υποβιβάστηκε την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ και δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α2 ανδρών.
Η ανακοίνωση

Ο ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του ως μέλος της Ε.Σ.Α.Π., οφείλει να αποσαφηνίσει και να ενημερώσει τόσο τα μέλη του όσο και τους φιλάθλους αλλά και τους αθλητές, για τα δεδομένα και τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε αναφορικά με την παρουσία της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Volley League. Υπάρχει όχι μόνο η ανάγκη αλλά και η υποχρέωση, να «έρθουν στο φως» καταστάσεις και δεδομένα που όλοι όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ, πρέπει να γνωρίζουν.

ΜΕΙΩΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΚΑΤΑ 25% ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Όταν πριν 2 χρόνια ξεκίνησε η προσπάθεια για την άνοδο στην Volley League ως υφιστάμενο σωματείο της τότε Α2 Ανδρών, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος (Μάιος 2016) κανείς και ουδέποτε μας ενημέρωσε για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας ως υποψήφιο μέλος της Ε.Σ.Α.Π.
Ούτε η Ε.Σ.Α.Π. αλλά ούτε και η Ε.Ο.ΠΕ. δεν μας ενημέρωσαν ουδέποτε για την άδικη και καταχρηστική απόφαση που πάρθηκε στη Γ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. πριν 2 χρόνια η οποία προέβλεπε την παρακράτηση του 25% της χορηγίας για τα εκάστοτε νεοφώτιστα σωματεία που θα μετέχουν στην Volley League. Άρα λοιπόν, μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου στην Α1 και μέχρι την επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη-ενημέρωση του προέδρου κ. Ταρνατόρου στα γραφεία του συλλόγου μας, ουδέποτε αναφέρθηκε ότι το ποσό της χορηγίας δεν θα ήταν 50.000,00€ αλλά 35.000,00€. Ουδέποτε ως και την στιγμή της έκδοσης της προκήρυξης του πρωταθλήματος (Σεπτέμβριος 2016) κανείς ενημέρωσε τα σωματεία για την εν λόγω «ψηφισμένη» από τον «συνεταιρισμό» της Ε.Σ.Α.Π. απόφαση περικοπής χορηγίας με την αιτιολογία περί διατήρησης αποθεματικού του ταμείου της Ε.Σ.Α.Π.

Με ποια αιτιολόγηση κύριοι της Ε.Σ.Α.Π. και του περιβόητου συνεταιρισμού, θα πρέπει να επωμίζεται το εκάστοτε νεοφώτιστο σωματείο τις αμαρτίες του παρελθόντος;
Για ποιο λόγο δεν λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις η ισονομία και οι ίσοι όροι για τα 12 μέλη της Ε.Σ.Α.Π.;
Για ποιο λόγο τα σωματεία δεν υπερασπίζονται την κοινή λογική αλλά τα δεδομένα που εξυπηρετούν τον καθένα κατά το δοκούν;
Πως είναι δυνατόν να αποφασίζει κάποιο σωματείο για την τύχη και τις οικονομικές απολαβές ενός άλλου σωματείου το οποίο ούτε καν γνωρίζει ποιο είναι ή αν θα είναι αυτό για τα επόμενα χρόνια;
Επικρατεί η λογική πως όταν κάτι δεν μας αφορά, δεν μας αγγίζει και δεν μας θίγει, δεν μας νοιάζει ότι και να γίνει! Το περίφημο «προϊόν» μας είναι εξαιρετικό μέχρι εκεί που βολεύει και εξυπηρετεί το κάθε σωματείο μεμονωμένα.
Η ομάδα της Κυζίκου, μετά από παρουσία 35 ετών στο άθλημα, συνειδητά διένυσε μια 5 ετή πορεία, με σκοπό να συμμετέχει στη volleyleague. Υπήρξε στόχος και πλάνο και δεν λειτουργήσαμε ούτε ως «αλεξιπτωτιστές» ούτε ως καιροσκόποι. Προσπαθούσαμε να διατηρήσουμε την ομάδα κάθε λεπτό. Ανανεώσαμε το roster της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο Δεκεμβρίου. Δεν «διώξαμε» αθλητές και δεν «κτίσαμε» ομάδα μόνο για τον α΄ γύρο με σκοπό τη συγκέντρωση βαθμών, όπως χαρακτηριστικά διαπιστώσαμε ότι έπραξαν άλλα σωματεία. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως , ουδείς δεν συγκινήθηκε και τόσο ο συνεταιρισμός όσο και η διοίκηση της Ε.Σ.Α.Π , εθελοτυφλούσε και κώφευε μπροστά στα ξεκάθαρα γεγονότα.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΖΙΚΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
Και έρχεται η ώρα να αποφασιστεί η έδρα διεξαγωγής των αγώνων της Κυζίκου. Από εκείνη την πρώτη επίσκεψη του προέδρου κ. Ταρνατόρου και των υπαλλήλων της Ε.Σ.Α.Π. τέθηκε το απαγορευτικό της χρήσης του γηπέδου στην Νέα Πέραμο παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν όμοιο και «ακατάλληλο» όπως και αυτό της Κηφισιάς (Ζηρίνειο). Πάραυτα και χωρίς την παραμικρή ισότιμη ευκαιρία και αντιμετώπιση, η Κύζικος είχε έδρα εκτός νομού Αττικής, 35 χιλιόμετρα μακριά (Λουτράκι – Αγ. Θεόδωροι) ενώ η Κηφισιά έτυχε καλύτερης αντιμετώπισης όταν «φωτογραφικά» άλλαξε η προκήρυξη μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος με εκείνη την περιβόητη δια περιφοράς ψηφοφορία, της οποίας ποτέ δε μάθαμε το αποτέλεσμα (ψήφοι υπέρ-κατά). Αντί αυτού και κατά δημόσια δήλωση του προέδρου κ. Ταρνατόρου στη NOVA, η Κύζικος θα λάμβανε από την Κηφισιά το ποσό των 10.000,00€ ως αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης της χρονιάς.
Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε, το ποσό που θα λάμβανε η Κύζικος μειώθηκε στα 8.000,00€ διότι έγιναν αποδεκτά από την Ε.Σ.Α.Π. κάποια περιβόητα έξοδα δικηγόρου της Κηφισίας, τα οποία ουδέποτε προέκυπταν με νόμιμα παραστατικά όπως προβλέπεται.
Επωμιστήκαμε λοιπόν μια επιπλέον περικοπή έτσι απλά, χωρίς καμία νόμιμη και βάσιμη δικαιολογία. Φυσικά τα χρήματα δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στο ακέραιο παρά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και παρά το γεγονός ότι η Κηφισιά έκανε χρήση κανονικά του Ζηρινείου. Στη δε ένσταση που υποβάλαμε κατά την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος (όπως προβλέπεται από την προκήρυξη) μεταξύ της ομάδας της Κυζίκου με την Κηφισιά αναφορικά με το ύψος του Ζηρίνειου και η οποία μας οδήγησε σε κλήση από το Μ.Π.Δ.Ο και αφού το αίτημα μας με επιχειρήματα κατέστη λογικό, η πρωτοδιόριστη αθλητική δικαστής, αφού δεν κατάφερε να γνωμοδοτήσει και να δώσει σαφές πόρισμα, απεφάνθη τελικά ότι το αίτημα της ένστασης μας απορρίπτεται διότι η ένσταση κατατέθηκε μετά το πέρας του αγώνα (γεγονός το οποίο διαψεύδει το εν λόγω φύλλο αγώνα, μιας και με σαφήνεια αναφέρεται η ορθότητα της κατάθεσης της ένστασης χρονικά από τους 2 διαιτητές). Την δε «άκυρη και αβάσιμη» απόφαση της αθλητικού δικαστή , είχε παραδεχτεί και ο νομικός σύμβουλος της Ε.Σ.Α.Π. κ. Ηλιάδης. Για μια ακόμη φορά η ολιγωρία και η αδιαφορία των υπευθύνων κατέληξε εις βάρος μιας ομάδας που «πάλευε» να σταθεί με αξιοπρέπεια.

ΑΓΩΝΕΣ PLAY-OUT
Και αφού φτάσαμε στην διεξαγωγή των playoff και playout διεκδικώντας την παραμονή μας στην κατηγορία, ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου για μία ακόμη φορά.
Η Ε.Σ.Α.Π. και η επιτροπή πρωταθλήματος, 24 ώρες πριν την διεξαγωγή του 5ου τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ασχολείτο με νέα ψηφοφορία δια περιφοράς και τηλεφωνικών συνεννοήσεων για το αν θα γίνει ο αγώνας στις 17:00, στις 18:00 ή στις 19:00 και αν θα καλύψει η NOVA τον αγώνα ή θα αποσύρει την χορηγία.
Τα playout και συγκεκριμένα ο τελευταίος αγώνας μεταξύ της Παναχαϊκής και της Κυζίκου από το αποτέλεσμα του οποίου θα κρινόταν η παραμονή, δεν συγκίνησαν κανέναν από τους υπευθύνους της Ε.Σ.Α.Π. Εκεί και συγκεκριμένα στο καθόλα ακατάλληλο γήπεδο της Αγυιάς με τις 4 διακοπές του αγώνα λόγω επεισοδίων των οπαδών της Παναχαϊκής, δεν μας αφορούσε το περίφημο «προϊόν» μας. Ούτε η δικαιοσύνη και η ισοτιμία του «συνεταιρισμού».

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως καθ’ όλη την θητεία μας στη Volley League, φροντίσαμε να διασφαλίζουμε πάντα τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη.
Ο φωτισμός του γηπέδου των Αγ. Θεοδώρων ενισχύθηκε με κόστος του συλλόγου όπως ζητήθηκε για να είναι κατάλληλος βάση των όρων της προκήρυξης. Δεν έγινε το ίδιο όμως ούτε στο γήπεδο Βόχας, ούτε στο γήπεδο της Μίκρας ούτε στο γήπεδο της Αγιυάς. Με τους αγώνες βέβαια να διεξάγονται κανονικά.
Όταν σε διάστημα 15 ημερών κληθήκαμε να ταξιδέψουμε δύο φορές στην Ορεστιάδα και μια στην Αλεξανδρούπολη, με κόστος περί τα 3.000,00€ ανά ταξίδι, γνωρίσαμε την αναλγησία των ενεχόμενων «συναδέλφων» και δεν έγινε καμία μεταβολή στην διεξαγωγή της ώρας των αγώνων, παρά το γεγονός ότι όλοι παραδέχονταν την δυσκολία του εγχειρήματος.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, του ΠΑΟ, του Ηρακλή Χαλκίδας, του Εθνικού Πειραιώς κα της Νίκης Αιγινίου που στην συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2017 υποστήριξαν το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή του 25% που παράνομα παρακρατήθηκε.
Ευχαριστούμε και τα υπόλοιπα μέλη-σωματεία της Ε.Σ.Α.Π. που εθελοτυφλούν για όλα εκείνα τα οποία τους θίγουν αλλά δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν, με κόστος την υστεροφημία τους και την ύπαρξή τους.
Παροτρύνουμε τους αθλητές μας οι οποίοι έχουν οικονομικές αξιώσεις από το σύλλογο μας, να στραφούν και κατά της Ε.Σ.Α.Π , όπως πρόσφατα έπραξε και πρώην αθλητής και δικαιώθηκε (αναγκαστική κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού της Ε.Σ.ΑΠ, με διαταγή πληρωμής).

Η σύντομη πορεία μας στην Volley League δεν μας άφησε κανένα αίσθημα δικαιοσύνης και υποστήριξης.
Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο κ. Ταρνατόρος είχε δεσμευτεί στον πρόεδρο του Τ.Α.Α ΚΥΖΙΚΟΣ , ότι θα φρόντιζε για την απόδοση του 25% της υπολειπόμενης χορηγίας, στην Γ.Σ της 17ης Ιούλιου, δεν ψήφισε καν όταν ετέθη το θέμα, άλλα συνηγόρησε στην λήψη της νέας απόφασης-που ήδη ανακοινώθηκε- σχετικά με τα ποσά των χορηγιών.
Αντιθέτως με μεγάλη έκπληξη, πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως η ανώτατη διοίκηση της Ε.Σ.Α.Π. απευθύνθηκε σε πολύ γνωστό όμιλο, μεγάλο χορηγό της ομάδας μας προκειμένου να αποσπάσει χορηγία για δικό της όφελος, μιας και πλέον η Κύζικος δεν είναι στο προσκήνιο και οι κανόνες ηθικής και αξιοπρέπειας …..το επιτρέπουν!

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Διαβάστηκε 934 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ