1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-01-2017 18:56

Ο Νεόφυτος νέος προπονητής στην Κύζικο Νέας Περάμου

Ο Νίκος Νεόφυτος είναι ο νέος προπονητής της Κύζικου Νέας Περάμου στη θέση του Γιάννη Λάιου. Μάλιστα απόψε αναμένεται να κάνει και την πρώτη του προπόνηση στη Νέα Περάμο. Τα λημέρια είναι γνώριμα για τον Νεόφυτο καθώς από το 1991 μέχρι το 1995 ήταν και πάλι προπονητής της Κυζίκου αναβάζοντας την τότε από την Γ΄στην Β΄Εθνική.

Ο Νεόφυτος είναι γεννημένος 11 Απριλίου 1957, είναι παντρεμένος με την Στέισι και έχει δύο γιους, τον Αλμπέρτο και τον Δημήτρη. Αγωνίστηκε ως πασαδόρος στο Νηρέα και στο Μίλωνα.

Προπονητικά ξεκίνησε από τον Νηρέα στην Α2, ακολούθησε η Νέα Πέραμος, η Λαμία την οποία ανέβασε στη Volley League to 2005, η ΑΕΚ την οποία ανέβασε στην Volley League, o Φοίνικας Σύρου τον οποίο επίσης ανέβασε στην Volley League to 2011 και την επόμενη χρονιά κατέκτησε με τους συριανούς το 1ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Έφτασε μάλιστα ως τον τελικό του πρωταθλήματος, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών με τον Ηρακλή στο 2-2, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τον τίτλο στα χαρτιά, παρότι ο "γηραιός" έπρεπε να μηδενισθεί επειδή υπαιτιότητα του, δεν έγινε ο πέμπτος τελικός.

Μεγάλες είναι οι επιτυχίες του στις Εθνικές ομάδες υποδομής, ενώ το 1998 με προπονητή τον Στέλιο Καζάζη ήταν Β΄προπονητής της Εθνικής ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και στο Παγκόσμιο Λιγκ.

Έχει βάλει την υπογραφή του στα ασημένια μετάλλια της Εθνικής Παίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997 στο Ιράν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1997 στην Σλοβακία.

Με την Εθνική εφήβων πέτυχε τις ακόλουθες επιτυχίες:

1995: 5η θέση Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μαλαισαίας
1996: 7η θέση Ευρωπαϊκό ρωτάθλημα Ισραήλ
1997 5η θέση Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπαχρέιν
2000: 7η Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιταλία
2001: 8η Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πολωνίας

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ