Εκτυπώστε τη σελίδα
21-10-2021 16:43

Φρίκη: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ

Δεν έχει τέλος η φρίκη στο Αφγανιστάν και οι βαρβαρότητες που κάνουν οι Ταλιμπάν ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι η ζωή της γυναίκας δεν έχει καμία αξία για αυτούς.  Η πρόσφατη είδηση που διέρρευσε από την Καμπούλ και κάνει τον γύρο του κόσμου σοκάρει, καθώς οι Ταλιμπαν αποκεφάλισαν μια νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ στις νεάνιδες, τη Μαχτζαμπίν Χακίμι (φωτό) μόνο και μόνο γιατί συνέχιζε να παίζει το αγαπημένο της άθλημα, μετά την κατάληψη της χώρας απο την συγκεκριμένη φυλή τον περασμένο Αύγουστο.

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη για τη αποτρόπαια γυναικοκτονία της Μαχτζούμπιν Χακίμι, έκανε γνωστή σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Persian Independent, μία από τις προπονήτριες της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Αφγανών γυναικών.η Σοθράγια Αφζάλι (ψευδώνυμο) όταν οι φωτογραφίες της αποτροπαιας πράξης, δημοσιεύτηκαν, απο τους Ταλιμπάν.

Η προπονήτρια επιβεβαίωσε ότι η νεαρή αθλήτρια δολοφονήθηκε από τους Ταλιμπάν στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά παρέμεινε άγνωστη η τυτότητα της Χακίμι, επειδή οι συγγενείς της Χακίμι φοβόντουσαν να αποκαλύψουν το άγριο έγκλημα των Ισλαμιστών. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, έπαιζε στη δημοτική ομάδα βόλεϊ της Καμπούλ πριν από την κατάρρευση της προηγούμενης αφγανικής κυβέρνησης, και ήταν ένας από τις καλύτερες αθλήτριες του συλλόγου.

Σύμφωνα με την προπονήτρια της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης κυβέρνησης, οι αθλήτριες σε όλο το Αφγανιστάν αντιμετώπισαν άγριες διώξεις από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έκαναν ακόμα και κατ΄ οίκον έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν είπε ότι «μόνο δύο από τις παίκτριες της ομάδας μπόρεσαν να φύγουν από το Αφγανιστάν, ενώ υπόλοιπα μέλη της ομάδας ζουν υπό διαρκή απειλή και τρόμο.

Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και σε απόγνωση και φόβο", είπε η Aφζάλι. «Όλοι αναγκάστηκαν να φύγουν και να ζήσουν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες για την απόκτηση της υποστήριξης ξένων οργανώσεων και χωρών για να φύγουν από το Αφγανιστάν ήταν μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς.» είπε η ομοσπονδιακή τεχνικός στη συνέντευξή της.

Τέλος να σημειωθεί ότι τον περάσμένο Αύγουστο μία παίκτρια βόλεϊ πυροβολήθηκε όπως αποκάλυψε η Σοθράγια Αφζάλι στη συνέντευξη της.