1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-07-2019 16:13

Γ.Σ.ΕΣΑΠ: Στροφή της ΑΕΚ, δυσκολίες για Εθνικό, στον «πάγο» η wild card

Δεν έβγαλε τη μεγάλη είδηση η Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΠ καθώς άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις από τις επαφές με τη νέα ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού και της διοίκηση της ΕΡΤ για το νέο συμβόλαιο.

Ακόμα και η ΑΕΚ που δια στόματος του προέδρου της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου δήλωνε πως δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα 2019-20, χθες δια μέσω του αντιπροέδρου Νίκου Δευτεραίου δηλώθηκε επιφύλαξη και ζητήθηκε πίστωση χρόνου για να ευοδωθούν οι προσπάθειες εξιγίνασης του τμήματος και εύρεσης εσόδων.

Γενικά το πρόβλημα της ΑΕΚ έγινε για άλλη μία φορά πρόβλημα της ΕΣΑΠ με όλους του συνέδρους να συμμετέχουν επί ώρες σε μία ατέρμονη συζήτηση των εσωτερικών ζητημάτων του συλλόγου, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Δευτεραίος φάνηκε πως δεν γνωρίζει βασικές αρχές του ανδρικού βόλεϊ και χρειάστηκε η παρέμβαση του απερχόμενου μέλους του ΤΑΑ ΑΕΚ Μάνου Μακρή αλλά και του άλλοτε στελέχους της Ενωσης και πλέον υπευθύνου λογιστή της ΕΣΑΠ Παναγιώτη Βαλασόπουλου για να μπουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. ΤΤ

Tελικά ο Δευτεραίος καταψήφισε τα άρθρα 7, 8, και 9 που ήταν η νέα προκήρυξη, ο αριθμός των αλλοδαπών και το πειθαρχικό δίκαιο υα οποία είχε εγκρίνει ο πρόεδρος της Εραστεχνικής Αλέξης Αλεξίου.

Επειδή άπαντες στην Γενική Συνέλευση αντιλήφθηκαν πως στη διοίκηση της ΑΕΚ υπάρχει πολυφωνία και έλλειψη στρατηγικής έναντι των οικονομικών και οργανωτικών προβλημάτων και για άλλη μία φορά έδειξαν το σεβασμό τους και την ανοχή τους έναντι του ιστορικού σωματείου ελπίζοντας πως σύντομα θα βρει το δρόμο του αλλά και τις λύσεις στα ανοίγματα του παρελθόντως.

Στη Γενική Συνέλευση έκαναν και επίσημο ντεμπούτο ο Ο.Φ.Η. και η Ελπίδα Αμπελοκήπων, ενώ ο Εθνικός εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά από την Χρύσα Λουπασάκη η οποία έκανε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΑΑ Εθνικός προτείνοντας την δημιουργία κλειστής Λίγκας. Το αίτημα απορρίφθηκε βάζοντας παράλληλα στον... πάγο και το όποίο αίτημα για ενεργοποίηση της wild card.

 

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΑΠ:

Με την συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων της Ε.Σ.Α.Π. ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τακτικής απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.

Πρόεδρος της Γ.Σ. αναδείχτηκε ο Παντελής Ταρνατόρος και Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Δανδάλης.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός από 9 Ιουνίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019.

Εγκρίθηκε η εγγραφή των νέων μελών, Ο.Φ.Η. και Ελπίδα Αμπελοκήπων τους οποίους το Σώμα της Γ.Σ. καλοσώρισε στους κόλπους της Ε.ΣΑ.Π. Οι εκπρόσωποι των νέων σωματείων ενημερώθηκαν από το νομικό τμήμα της Ε.Σ.Α.Π. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης των νέων Τ.Α.Α. Οι εκπρόσωποι του Ο.Φ.Η. και της Ελπίδας Αμπελοκήπων δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την δημιουργία των Τ.Α.Α.

Ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Κ. δήλωσε πως η βούληση της διοίκησης του σωματείου είναι να προσωρήσει σε κατάθεση φακέλου στους φορείς και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο με σκοπό την παραμονή του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. στην αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Όλα τα υπόλοιπα σωματεία δια μέσω των εκπροσώπων τους δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα και θα καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους στην Επιτροπή Αδειοδότησης.

Η εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέθεσε πρόταση να εξεταστεί η περίπτωση «κλειστής Λίγκας» δηλαδή ένα πρωτάθλημα που δεν θα υποβιβάζεται καμία ομάδα. Το αίτημα συζητήθηκε και απορρίφθηκε για νομικούς λόγους από το Σώμα της Γ.Σ. με την επιφύλαξη να συζητηθεί και πάλι στο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. κατέθεσε αίτημα να καταργηθεί η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την Ε.Σ.Α.Π. και οι ομάδες να διαπραγματεύονται μόνες τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 7-1 και ενεκρίθη η πρόταση για Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε το σχέδιο προκήρυξης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 (άρθρο 7), η τροποποίηση κανονισμού Ελλήνων και αλλοδαπών αθλητών (άρθρο 8) και το σχέδιο πειθαρχικού κανονισμού της ΕΣΑΠ (άρθρο 9) που θα υποβληθεί στον υφυπουργό αθλητισμού. Ο εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. καταψήφισε τα άρθρα 7, 8 και 9.

Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με το νέο υφυπουργό αθλητισμού και με το νέο υπουργό ψηφιακής πολιτικής της νέας κυβέρνησης με σκοπό να ανανεωθεί και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Συζητήθηκε το θέμα της εικόνας και της λειτουργικότητας των γυμναστηρίων που φιλοξενούν αγώνες της Volley League και αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής από την Ε.Σ.Α.Π. που θα ελέγξει όλα τα γήπεδα, θα καταγράψει τα προβλήματα και μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και ενέργιες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών σε κάθε γυμναστήριο ώστε να είναι έτοιμα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Συζητήθηκαν θέματα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 και αποφασίστηκε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το σύστημα διεξαγωγής στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η διαδικασία αδειοδότησης των Τ.Α.Α. θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιουλίου 2019.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ