Εκτυπώστε τη σελίδα
07-01-2018 14:07

Κατερίνα Οικονόμου: «Πιστεύω στη λέξη ομάδα»

Αξιολογείστε το άρθρο
(1 Vote)
Με «καπετάνιο» την Κατερίνα Οικονόμου πορεύεται και φέτος η ανδρική ομάδα της Αργυρούπολης.
Η έμπειρη προπονήτρια που είναι μια… κατηγορία μόνη της (!) αφού αποτελεί την μοναδική γυναίκα κόουτς σε ανδρική ομάδα βόλεϊ της Α2, ίσως και όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, μίλησε στο Volleynews για αυτή την εμπειρία της.

« Είμαι 10 χρόνια προπονήτρια από τα οποία τα επτά στον Πήγασο Νέου Κόσμου. Αρχικά κοουτσάρισα τρία χρόνια την γυναικεία ομάδα και στην συνέχεια για τέσσερα την ανδρική ομάδα, όπου ανεβήκαμε από τη β΄τοπική κατηγορία στην Α2 και ως νεοφώτιστοι τερματίσαμε στην πέμπτη θέση.

Η μετάβαση στην επίσης ανδρική ομάδα του ΑΟΝΑ ήταν εύκολη . Στο σύλλογο είμαι στην τρίτη σεζόν , όπου αρχικά ξεκίνησα στα αναπτυξιακά και στη συνέχεια ανέλαβα τους άνδρες.

Πέρυσι στην Β΄εθνική ΕΣΠΕΔΑ είχαμε μια πολύ καλή σεζόν αφού τερματίσαμε αήττητοι την κανονική περίοδο και κάναμε δυο ήττες στα πλέι οφ όταν είχαμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο.

Επίσης είχαμε προχωρήσει και στο κύπελλο όπου είχαμε φτάσει μέχρι τους 20 του θεσμού αλλά αποκλειστήκαμε από τον ΟΦΗ. »

«Στόχος η παραμονή»

Για την φετινή περιπέτεια στην Α2 όπου ο ΑΟΝΑ βρίσκεται στην 5η θέση του δεύτερου υποομίλου με 4 νίκες και 3 ήττες και συνολικά 10 βαθμούς , η κ. Οικονόμου υποστήριξε: «Στόχος μας ως νεοφώτιστη ομάδα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Νομίζω η βαθμολογική θέση που έχουμε μας αδικεί αφού χάσαμε σε κάποια ματς όπως με Μαρκόπουλο και Πάτρα, στις λεπτομέρειες.

Μπροστά μας έχουμε ακόμη ένα ολόκληρο δεύτερο γύρο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να πλασαριστούμε ακόμη ψηλότερα. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα παίζουμε με τη Ροδίων και πάμε να παλέψουμε για τη νίκη.»

Όσον αφορά τη συνεργασία της με τους αθλητές αλλά και το σύζυγό της Νικήτα Χιωτίνη που έχει το ρόλο του τιμ μάνατζερ στο σύλλογο της Αργυρούπολης, η «σκηνοθέτιδα» του ΑΟΝΑ, υποστήριξε: « Αρχικά με το Νικήτα μπορεί να είμαστε οικογένεια αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει τους ρόλους μας. Εκείνος το διοικητικό κομμάτι και εγώ το προπονητικό.

«Χημεία και σεβασμός»

Με τα παιδιά γενικά έχουμε πολύ καλή συνεργασία και χημεία. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας.

Αν προκύψουν κάποια θέματα πειθαρχίας ή κάτι άλλο, είμαι πολύ αυστηρή πάνω σε τέτοιου είδους ζητήματα, αφού υπάρχει πρώτα απ’ όλα η ομάδα και είμαι από τους προπονητές που πιστεύουν πολύ σε αυτή τη λέξη.

Επίσης πάντα μιλάω από την αρχή με τους παίκτες μου όπου τους εξηγώ την φιλοσοφία μου και ξεκαθαρίζω την θέση μου.
Είναι και 16 αθλητές με διαφορετικούς χαρακτήρες και χρειάζεται μια ανάλογη διαχείριση.

Επίσης ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου τον φροντιστή Γιώργο Κοντογιαννόπουλο αλλα και τον στατιστικολόγο, Ανδρέα Μοσχόπουλο για την μεγάλη βοήθεια τους»

Διαβάστηκε 1289 φορές

Σχετικά άρθρα