Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
01-05-2014 12:05

Οι μάχες αρχίζουν

Η πιο μεγάλη στιγμή ήρθε τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν δύο θέσεις που οδηγουν στη Βόλεϊ Λιγκ 2014-15. Η δεύτερη φάση των μπαράζ της Α2 ανδρών ξεκινάει αύριο με το πρώτο τουρνουα να γίνεται στη Νέα Πέραμο Αττικής, και οι ΑΟΝ Αργυρούπολης (1ος όμιλος), ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών (2ος όμιλος), ΑΟ Ορεστιάδας (3ος όμιλος), τους τρεις πρωταθλητές των ομίλων που μαζί με την ΜΕΝΤ (νικήτρια του μπαράζ των δευτεραθλητών) είναι έτοιμες για τη μάχη.


Κι αν η Ορεστιάδα διεκδικεί την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, το σίγουρο είναι ότι Αργυρούπολη, Κολλέγιο, ΜΕΝΤ αν καταφέρουν να βρεθούν στην πρώτη δυάδα θα γράψουν ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς στο κλειστό γυμναστήριο "Γεώργιος Τσαλδάρης" της Νέας Περάμου οι τέσσερις προπονητές των ομάδων έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις μάχες της ανόδου, κι όλοι ανεξαιρέτως παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο γκρουπ όπου όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Νίκος Αντωνιάδης (ΑΟ Ορεστιάδας): Η Ορεστιάδα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου με τον Νίκο Αντωνιάδη να παραδέχεται ότι: «Η περσινή εμπειρία είναι πολύ σημαντική και θέλουμε να αποδείξουμε ότι το πάθημα μας έγινε μάθημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, το δείξαμε στα φιλικά που κάναμε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Μινιόρ Πέρνικ κι ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες… Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε την άνοδο».

Ο τεχνικός της Ορεστιάδας δεν ξεχωρίζει κανέναν αντίπαλο αφού καθώς είπε: «Όπως έχω δει τις ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο κι η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομέρειες Δεν φοβόμαστε κανέναν, σεβόμαστε και υπολογίζουμε όλες τις ομάδες. Στο πρώτο τουρνουά πάντως θα φανεί ποιοι θα έχουν τις καλύτερες πιθανότητες αλλά δεν θα ξεκαθαρίσει κάτι»

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι «το πρόγραμμα είναι σχεδόν αδιάφορο αφού όλοι παίζουν με όλους απλά θα είναι κουραστικό κι ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς», ενώ όταν του ζητήσαμε να κάνει μία πρόβλεψη για τις δύο ομάδες που θα ανέβουν απάντησε: «Δεν θέλω και δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη… Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια αλλά να παίξουμε καλό βόλεϊ και να πετύχουμε τον στόχο μας».


Σπύρος Γκολίτσης (ΜΕΝ Τούμπας): Η ΜΕΝΤ έμεινε ζωντανή στη μάχη της ανόδου κερδίζοντας το εισιτήριο από τα μπαράζ των δευτεραθλητών με τον Σπύρο Γκολίτση να χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τουρνουά «μια πολύ σημαντική εμπειρία. Μας βοήθησε αφού κάναμε δύο δυνατά ματς και είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι. Η διαδικασία βέβαια τώρα είναι διαφορετική γιατί είναι έξι ματς ενώ στο προηγούμενο τουρνουά δεν συγχωρούνταν το λάθος»

Ο Φλωρινιώτης τεχνικός δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο φαβορί αφού «όλες οι ομάδες έχουν αξιόλογους αθλητές και απέδειξαν τη δυναμική τους με την 1η θέση που κατέκτησαν στους ομίλους τους, Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και η άνοδος θα κριθεί στο πως θα διαχειριστεί ο καθένας αυτά τα δύο τριήμερα».

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ αναφερόμενος στη σειρά των αγώνων πρόσθεσε ότι «Δεν πιστεύω ότι είναι αδιάφορο το πρόγραμμα, αλλά θα φανεί εκ των υστέρων ποιον ευνοήσει», ενώ τέλος μιλώντας για τις πιθανότητες που έχουν οι ομάδες τόνισε: «Είναι παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε πρόβλεψη. Θεωρώ ότι η ομάδα μου θα είναι μέσα στις δύο, όμως πραγματικά πιστεύω ότι όλοι έχουμε από 25% πιθανότητες»


Άκης Χατζηαντωνίου (ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών): Στην καριέρα του ως αθλητής έχει παίξει σε ουκ ολίγα σημαντικά τουρνουά, αλλά στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής ο Άκης Χατζηαντωνίου ετοιμάζεται να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία.

«Σαν προπονητής έχεις μεγαλύτερο άγχος…», παραδέχεται ο ‘Χασίντο’ και εξηγεί το γιατί: «Σαν παίκτης προετοιμάζεσαι σωματικά κυρίως, γιατί όταν ξεκινάει το ματς σου φεύγει το άγχος, ενώ σαν προπονητής προετοιμάζεσαι για πολλά πράγματα. Κυρίως πρέπει να ετοιμάσεις σωματικά και ψυχολογικά τους αθλητές, να έχεις διαβάσει τον αντίπαλο, να είσαι έτοιμος να αλλάξεις πράγματα την ώρα του αγώνα. Πάντως η φύση του συλλόγου μου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να υπάρχει υπερβολικό άγχος».

Λίγες ώρες πριν το πρώτο ματς ο Χατζηαντωνίου έχει κάποιους ‘πονοκεφάλους’ αφού οι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνης συμμετείχαν σε διεθνείς διοργανώσεις Μπιτς Βόλεϊ και επέστρεψαν πριν από λίγες ώρες ενώ τον προβληματίζει «το ότι μείναμε χωρίς επίσημο ματς τόσες μέρες κι αυτό είναι ένα μείον. Άλλο τα φιλικά κι οι προπονήσεις κι άλλο τα επίσημα ματς, οπότε θεωρώ πως η πρώτη ημέρα θα είναι δύσκολη για εμάς»

Από κει και πέρα ο Θεσσαλονικιός τεχνικός τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει με τα τουρνουά της ανόδου είναι αρκετά σπάνιο καθώς όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες και ισορροπημένες ενώ συνήθως πάντα υπάρχει κάποιο φαβορί που ξεχώριζε. Δίνω ένα μικρό αγωνιστικό προβάδισμα στην ΜΕΝΤ γιατί έπαιξε δύο δυνατά ματς την περασμένη εβδομάδα, είναι πιο έτοιμη και της έχει φύγει το όποιο άγχος υπήρχε».

Για το πρόγραμμα δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο αν και όπως σημείωσε: «Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος ψυχολογικά, γιατί η δική μου ομάδα πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο στόχο», αλλά όταν του ζητήσαμε να κάνει προβλέψεις πρόσθεσε με νόημα: «Εφόσον μας δόθηκε η ευκαιρία θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την άνοδο. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις γιατί όπως είπα πριν υπάρχει μεγάλη ισορροπία, αλλά σίγουρα όλοι θέλουμε να είμαστε στη δυάδα».

Νίκος Μπουτσουρής (ΑΟΝ Αργυρούπολης): Ο Νίκος Μπουτσουρής βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της Αργυρούπολης και παρόλο που κατάφερε να τη φέρει στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου παραμένει προσγειωμένος. «Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά και σωστά και θα πορευτούμε σ’ αυτά τα δύο με τη φιλοσοφία που κινηθήκαμε όλη τη χρονιά η οποία είναι η αποποίηση του τίτλου του φαβορί και με αυτή τη συνταγή θα πορευτούμε στο τουρνουά».

Ο έμπειρος τεχνικός συμφώνησε με τους συναδέλφους του για την ισορροπία που υπάρχει μεταξύ των ομάδων αφού: «οι διαφορές είναι πραγματικά πολύ μικρές. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στη ΜΕΝΤ επειδή προέρχεται από τα ματς της προηγούμενης φάσης που ήταν δυνατά. Το πρώτο στοιχεί που θα μετρήσει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός και η ετοιμότητα αφού οι υπόλοιποι έχουμε να παίξει σχεδόν ένα μήνα. Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η γρήγορη εύρεση αγωνιστικού ρυθμού, η διαχείριση της κούρασης (κι οι εναλλακτικές λύσεις) και το ισχυρό αγωνιστικό θέλω της κάθε ομάδας και του κάθε αθλητή»

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι για τον ίδιο εξαιρετικά σημαντικό γιατί: «Μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες που καλούνται να παίξουν δύο τριήμερα τουρνουά με ανάπαυλα τεσσάρων ημερών κι ίσως θα πρέπει να το δούμε εν όψει της επόμενης χρονιάς»

Τέλος κι ο τεχνικός της Αργυρούπολης απέφυγε να κάνει προβλέψεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας μαραθώνιος σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα παίξουν ρόλο οι αντοχές που θα έχει η κάθε ομάδα… Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να έχει ανατροπές κι η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη».

 

 

Μπαράζ Ανόδου - Β΄φάση
1η αγωνιστική - Παρασκευή 2 Μαΐου
17.00: Α.Ο. Ορεστιάδας - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης
19.00: Σ.Α. Κολλεγίου Αθηνών - Μ.Ε.Ν.Τ
2η αγωνιστική - Σάββατο 3 Μαΐου
17.00: Σ.Α. Κολλεγίου Αθηνών - Α.Ο. Ορεστιάδας
19.00: Μ.Ε.Ν.Τ. - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης
3η αγωνιστική - Κυριακή 4 Μαΐου
16.00: Α.Ο. Ορεστιάδας - Μ.Ε.Ν.Τ.
18.00: Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης - Σ.Α.Κολλεγίου Αθηνών
2ο τουρνουά - Νέα Πέραμος
4η αγωνιστική - Παρασκευή 9 Μαΐου
Κολλέγιο Αθηνών - Ορεστιάδα
Αργυρούπολη - ΜΕΝΤ
5η αγωνιστική - Σάββατο 10 Μαΐου
Αργυρούπολη - Κολλέγιο Αθηνών
ΜΕΝΤ - Ορεστιάδα
6η αγωνιστική - Σάββατο 11 Μαΐου
Ορεστιάδα - Αργυρούπολη
Κολλέγιο Αθηνών - ΜΕΝΤ

Media