1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-11-2013 15:44

«Μια ακόμη ευγενική προσφορά και πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ»

Αξιολογείστε το άρθρο
(8 votes)
Με αφορμή την απόφαση της ΕΟΠΕ να αναθέσει στους συλλόγους την πληρωμή διαιτητών για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (Κύπελλα Ενώσεων), ο ΑΟΝ Αργυρούπολης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθλητικοί σύλλογοι πληρώστε όσα πιο πολλά μπορείτε! Μια ακόμη ευγενική προσφορά και πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ προς τις Ενώσεις και τα αθλητικά σωματεία

Στις 16 Αυγούστου 2013 η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ)  με το Αριθ.πρωτ. 20184 έγγραφό της ανακοίνωσε την ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ γα την Αγωνιστική Περίοδο 2013 – 2014. Σύμφωνα με την προκύρηξη, η ΕΟΠΕ εκχωρεί την ευθύνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στις Ενώσεις.

Ενώ λοιπόν βρίσκεται από τις 5 Οκτωβρίου 2013 σε εξέλιξη ο θεσμός του Κυπέλλου Γυναικών της Ένωσής μας (Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.), πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομνάδα ότι τα έξοδα της διατησίας (διατητών – κριτών) θα πρέπει από εδώ και στο εξής να τα αναλάβουν τα αθλητικά σωματεία και όχι η ΕΟΠΕ όπως αναφέρει η προκύρηξη που η ΕΟΠΕ απέστειλε στις ενώσεις μέλη της (!!!).

Σύμφωνα με την Προκύρηξη αυτή, στο ΑΡΘΡΟ 17 (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ), παράγραφο (ζ)αναφέρεται ότι: "τα έξοδα Διαιτητών – Κριτών επιβαρύνουν την ΕΟΠΕ. Τα ποσά θα είναι τα αναλογούντα στην κατηγορία που υπάγεται η γηπεδούχος ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2013-2014, όπως αυτά θα ανακοινωθούν από την ΕΟΠΕ και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μεγαλύτερα από τα ποσά της ανώτερης κατηγορίας της ΕΟΠΕ".


Για την πληροφόρηση των φίλων και υποστηρικτών του τμήματος volley του ΑΟΝ Αργυρούπολης ενημερώνουμε ότι το κόστος διατησίας σε κάθε αγώνα ανέρχεται στο ποσό των 50 Ευρώ το οποίο προφανώς δεν αποτελεί το βασικό θέμα για το οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να προβούμε σε αυτή τη διαπίστωση αλλά τα ακόλουθα:

1. Το γεγονός ότι σε έναν μόλις μήνα η ΕΟΠΕ καταστρατηγεί τους όρους της προκύρηξης την οποία ή ίδια συνέταξε και προφανώς η ίδια ανέλαβε την ευθύνη της παρακολούθησης των ενεργειών που απορρέουν από αυτήν χωρις ούτε καν να ασιθανθεί την ανάγκη να ρωρήσει τα αθλητικά σωματεία στα οποία αυθαίρετα μετακιλύει ένα ακόμη οικονομικό βάρος.

2. Το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός έγκειται στο ότι εξακολουθεί να λειτουργεί στη λογική του «θάβω με ξένα κόλλυβα» και στο βολικό μεν αλλά ουτοπικό συμπέρασμα ότι τα αθλητικά σωματεία είναι σε θέση να αναλάβουν το οικονομικό κόστος που αναλογεί στην Ομοσπονδία (!!!).

3. Αν τελικά δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για τους 21 αγώνες  του κυπέλλου Γυναικών (7 στην Α’ Φάση, 8 στη Β’ Φάση, 4 στη Γ’ Φάση και  2 στη Δ’ Φάση) ήτοι το εξωπραγματικό και απαγορευτικό ποσό των 1.050 Ευρώ (!!!), γιατί προχώρησε η ΕΟΠΕ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του θεσμού του Κυπέλλου Γυναικών;

4. Τέλος, μάλλον και ο πλέον δύσπιτος φίλος αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει νόημα η αναφορά στα οφειλόμενα από την ΕΟΠΕ προς τα αθλητικά σωματεία από παρελθόντα έτη.

Γνωρίζουμε ότι το θέμα της μετακύλισης ενός ακόμη οικονομικού βάρους στην Ενωση (ΕΣΠΕΔΑ) και κατ΄επέκταση στα αθλητικά σωματεία, έχει προκαλέσει τριγμούς και στην ΕΣΠΕΔΑ και σε πολλά σωματεία με τα οποία συνομιλούμε και τα οποία περισσότερο ή λιγότερο αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό φόρτο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία και υποστήριξη των δραστηριοτήτων τους.

Το βασικό μήνυμα που διαρκώς λαμβάνουμε είναι: ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ !
Διαβάστηκε 1595 φορές

2 σχόλια

  • Comment Link Orgismenos Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 14:12 posted by Orgismenos

    Ολα τα πληρωνουνε τα σωματεια υλικο,παικτες,μετακινησεις,διαιτησια κλπ και αναρωτιεμαι για ποιο λογο υπαρχει η ομοσπονδια???Μαλλον για να πληρωνουμε και αυτους τους καρεκλοκενταυρους παραγοντες που οι περισσοτεροι δεν εχουνε ΚΑΝ ομαδα!...τελειωνουνε τα ψεματα και αν δεν μπορειτε αφηστε αλλους να προσπαθησουνε για το καλο του Βολλευ.

  • Comment Link synessis Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 13:26 posted by synessis

    Επιτέλους μια διοίκηση ομάδας volley που αποφάσισε να μιλήσει ειλικρινά για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σχεδόν όλες οι ομάδες ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να αναλάβουν εξ΄ολοκλήρου τα έξοδα διατησίας των υποδομών τους !!!
    Αλήθεια η Ενωση στην οποία ανήκει το σωματείο τι έκανε για αυτό;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ