Εκτυπώστε τη σελίδα
18-10-2018 23:21

Αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο της αποχώρησης του Ηρακλή Χαλκίδας

Οι αθλητές που εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας και δηλώθηκαν από τον σύλλογο στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου θα είναι και οι μεγάλοι χαμένοι της διάλυσης της ομάδας.

 

Συμφωνα με τους κανονισμούς δε μπορούν να αγωνιστούν σε άλλη ομάδα της Volley League μέχρι να ανοίξει η νέα μεταγραφική περίοδο, δηλαδή, στις 15 Δεκεμβρίου.

Για να μη μείνουν άνεργοι θα πρέπει είτε να αγωνιστούν στο εξωτερικό ή να βρουν ομάδα σε άλλη εθνική κατηγορία, δηλαδή, στην Α2 ανδρών όπου και εκεί κάθε ομάδα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν από όσους έμειναν ελεύθεροι.

Οι πληροφορίες μας λένε πως ο ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ έκαναν ερώτημα στην ΕΟΠΕ για να γίνει εξαίρεση αλλά δεν υπάρχει κανένα περιθώριο από τη στιγμή που και η ΓΓΑ η οποία ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα ήταν «κάθετη» σε οποιοδήποτε αλλαγή του νομικού καθεστώτος διότι θα άνοιγε παράθυρο για προσφυγές από άλλα σωματεία που θα θίγονταν από τις μεταβολές (ενίσχυση) των ρόστερ.

Και αυτό το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει κάποτε πιο σοβαρά τους φορείς του αθλήματος. Είναι πρωτοφανές ένας αθλητής - εργαζόμενος να χάνει τη δουλειά του, να μην έχει αποζημείωση και να είναι και εγκλωβισμένος. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προπονητές - όπως με την περιπτωση του Σάκη Ψάρρα - που μπορεί να συνάψει συνεργασία με άλλη ομάδα.

Στη χειρότερη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Μαντέκας ο οποίος μία εβδομάδα πριν την διάλυση του Ηρακλή Χαλκίδας έφυγε από την ΑΕΚ για να αγωνιστεί στην ομάδα της Εύβοιας και πλέον αναζητά την περίπτωση να αγωνιστεί στο εξωτερικό.