1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-06-2018 17:48

Κύπελλα Ευρώπης: Παράθυρο για Παναθηναϊκό, πανηγυρική επιστροφή Ηρακλή

Πράσινο φως για να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο Τσάλεντζ Καπ της σεζόν 2018-19 άναψε μετά τις εξελίξεις στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ενώ έχουμε και πανηγυρική επιστροφή του Ηρακλή στα κύπελλα Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δίνει μάχη για να βρει γήπεδο 3.000 θέσεων που χρειάζεται για το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Οι δηλώσεις στην CEV θα πρέπει να γίνουν μέσω της ΕΟΠΕ την Δευτέρα 11 Ιουνίου. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής δύο ελληνικές ομάδες με την προϋπόθεση ότι έχουν πάρει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Mία από αυτές είναι η έδρα να έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεις. Σε περίπτωση άρνησης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ελληνικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν στο Τσάλεντζ Καπ ή στο CEV Cup εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο ταμπλό της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως είναι στην αναζήτηση γυμναστηρίου χωρητικότητας 3.000 θέσεων που είναι βασική προϋπόθεση ώστε να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ διαφορετικά θα δηλώσει συμμετοχή σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η απόφαση θα ληφθεί την Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου του Κώστα Παϊσιάδη βεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 δια του εκπροσώπου του Μάκη Καλαϊτζίδη βεβαίωσε την συμμετοχή του «γηραιού» στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19 αλλά την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα πάρει τη θέση στο CEV Cup ή στο Τσάλεντζ Καπ.

Εκκρεμεί απάντηση του Ηρακλή Χαλκίδας για το εάν θα δηλώσει συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ δέσμευση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19. Αυτό σημαίνει πως η ΕΣΑΠ σε συνενόηση με την ΕΟΠΕ θα μπορούν να ρωτήσουν ακόμα και τον Παναθηναϊκό. Ετσι μετά τις εκλογές που αναμένεται να γίνουν απόψε στον Ερασιτέχνη η νέα διοίκηση θα αποφασίσει εάν ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και ειδικά στο Τσάλεντζ Καπ όπου ο Ολυμπιακός ήταν φιναλίστ το 2018 και πιθανότατα να αγωνιστεί και πάλι την σεζόν 2018-19.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ