Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
30-08-2015 23:02

Ο Ακρίτας στην υπηρεσία του Καλαμάτα '21

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Πολιτισμός και αθλητισμός είναι έννοιες στενά συνδεμένες και από τη σύμπραξή τους μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να περιμένει κανείς. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Ακρίτα και έγιναν ο πρώτος αθλητικός σύλλογος που έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της προσπάθεια διεκδίκησης για την Καλαμάτα του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Για το θέμα αυτό χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Καλαμάτα: 21, Έκτορας Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Ακρίτα, Χαράλαμπος Καρακύκλας και η προπονήτρια του νεοσύστατου τμήματος στίβου, Ελένη Θεοδωρακοπουλου, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη η αρχιπροπονήτρια και ιδρύτρια του γυναικείου τμήματος βόλεϊ, Μαίρη Τσιριμπή, οι παράγοντες Λάκης Πανταζόπουλος, Πέτρος Παπαδόπουλος και Βίκυ Καρατμπάτσου, οι προπονητές βόλεϊ Κώστας Κουτράκης και Γιώργος Κουλιέρης και άλλοι.

«Έχουμε τη χαρά να κάνουμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη Τύπου λόγω της μεγάλης υποστήριξης που δεχόμαστε από τον Αθλητικό Όμιλο Ακρίτα. Είναι εδώ ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καρακύκλας καθώς και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, πρωταθλήτρια στίβου και προπονήτρια του συλλόγου. Ο Ακρίτας με δική του πρωτοβουλία μας προσέγγισε και μας πρότεινε να γίνει χορηγός επικοινωνίας, τοποθετώντας το λογότυπό μας σε όλα του τα μπλουζάκια, να εκπροσωπεί την Καλαμάτα και να πρεσβεύει την υποψηφιότητα σε όσες αθλητικές συμμετοχές θα έχει εντός της πόλης, της χώρας και εκτός Ελλάδος» προλόγισε τη συζήτηση ο κ. Τσατσούλης, δίνοντας τη σκυτάλη στον κ. Καρακύκλα,. Ο οποίος από την πλευρά του τόνισε τα εξής: «Καταρχάς συγχαρητήρια για την υποψηφιότητα. Ο σύλλογός μας αισθάνθηκε την υποχρέωση, όταν μάθαμε γι' αυτή την υποψηφιότητα, να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να είναι πρεσβευτής και αγγελιοφόρος αυτής της υποψηφιότητας γιατί, άσχετα με τη δυσκολία του εγχειρήματος, τα οφέλη από μια τέτοια υποψηφιότητα κι αν μας δώσουν αυτή την πολιτιστική διάκριση της Ευρώπης, σίγουρα είναι πολλά. Ο σύλλογός μας έχει διευρυνθεί, δεν έχουμε πλέον μόνο τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ που έχει γράψει τη δική της ιστορία, υπάρχει η ανδρική ομάδα βόλεϊ και το νεοσυσταθέν και με μεγάλη ελπίδα τμήμα του στίβου. Με αυτή τη δυνατότητα που μας δίνεται απ' όλα αυτά τα τμήματα είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες προώθησης της υποψηφιότητας και σίγουρα είναι και ένα όφελος και για το σύλλογο, με δεδομένο ότι επενδύουμε όχι στην ιδιοτέλειά μας, αλλά στα κέρδη των παιδιών και σε αυτό θέλουμε και το Δήμο αρωγό. Θέλουμε τη βοήθειά του στον τομέα των εγκαταστάσεων και στον εκσυγχρονισμό τους. Αν έχει τη θέληση μπορεί να το πετύχει και να είναι πρωτοπόρος. Η Καλαμάτα όχι μόνο μπορεί να είναι μια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά συγχρόνως να γίνει μια πόλη του αθλητισμού».

Τέλος, η Καλαματιανή πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 800 και 1500, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η οποία ανοίγει στον Ακρίτα έναν νέο κύκλο ως προπονήτρια, αναφέρθηκε αρχικά στις σημαντικές δράσεις που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα ο σύλλογος και προοιωνίζουν την επιτυχία του τμήματος στίβου. Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις σκυταλοδρομίες δρόμου Βίκος Street Relays, την Ολυμπιακή Ημέρα, το πρωτοποριακό καμπ με τη συμμετοχή οκτώ Ολυμπιονικών που ξεπέρασε τον αρχικό προγραμματισμό των 10 εβδομάδων και συνεχίζεται και επίσης τις συνεργασίες με την ΕΘΝΟΑ (διδασκαλία Ολυμπιακού Εργαστηρίου) και το Σύλλογο Ολυμπιονικών (η πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη θα είναι μάλιστα επίτιμο μέλος του Ακρίτα). Το πλέον καινοτόμο θα είναι όμως η δημιουργία κλειστού γυμναστήριου στίβου, όπου παιδιά και γονείς θα μπορούν να αθληθούν το χειμώνα. Θα ξεκινήσει σύντομα να υλοποιείται στο ξενοδοχείο Ελίτ, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο τον Οκτώβριο και θα πάρει το όνομα της Ολυμπιονίκη του ύψους, Νίκης Μπακογιάννη. «Όλες αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια της Καλαμάτας να γίνει Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε στο να αναδειχθεί η Καλαμάτα -με όποιο τρόπο μπορούμε, εμείς μέσα από τον αθλητισμό- και να το καταφέρουμε και να είμαστε πολύ υπερήφανοι για την πόλη μας» ήταν ο αισιόδοξος επίλογος από την Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

Πηγή: tharrosnews.gr

Διαβάστηκε 833 φορές

Σχετικά άρθρα