1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-10-2013 12:45

Οι «ταύροι» της ΑΕΚ

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Πριν από δύο μήνες η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αποφάσισε υπό το βάρος των παλιών οφειλών να μην κατεβάσει την ομάδα στην Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Το γόητρο και η ιστορία της ομάδας πείσμωσαν τους παράγοντες της διοίκησης και υπό τις οδηγίες του Γιώργου Κλαρούδα φτιάχτηκε ομάδα σε χρόνο ρεκόρ. Αρχικά όλοι έβαζαν στόχο την παραμονή αλλά μετά τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στου Ρέντη (σε φιλικό και στο Λιγκ Καπ) τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Οι οπαδοί ενθουσιάστηκαν και οι προσδοκίες ανέβηκαν στα ύψη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. «Η ΑΕΚ έχει έμπειρους και νέους παίκτες που συνθέτουν πολύ καλό σύνολο. Αυτό είναι το μυστικό μας. Η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που μετράει είναι να νικήσουμε αυτούς τους αγώνες όταν θα πρέπει και όταν θα μας θεωρούν όλοι φαβορί» δήλωσε ο Γιόρντι Γκενς.

Ο Ισπανός πασαδόρος, που έχει παντρευτεί την πρώην πασαδόρο του Παναθηναϊκού Ελευθερία Χατζηνίκου, γνωρίζει καλά τα μυστικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για χάρη του ήρθε στην Ελλάδα και ο σπουδαίος Ισπανός κεντρικός και πρωταθλητής Ευρώπης Χούλιαν Γκαρθία Τόρες που με το εκτόπισμά του κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ. «Ο Τόρες είναι από τους καλύτερους κεντρικούς στον κόσμο.Κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Στο ερώτημα εάν η ΑΕΚ θα μπορέσει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να περάσει στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ ο μαέστρος της ΑΕΚ είπε: «Τώρα θα φανεί η αξία της ομάδας. Μπορούμε πάντως να νικήσουμε Κηφισιά και Παναθηναϊκό».

Για το πρωτάθλημα είπε: «Εχουμε βλέψεις για την 4άδα. Το είχαμε επιχειρήσει και πριν από 6 χρόνια που ήμουν και πάλι στην ΑΕΚ αλλά τότε είχαμε πέσει πάνω σε ισχυρές ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή».

Από την πλευρά του ο Γκαρθία Τόρες είπε: «Μου είπαν πως όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για την ΑΕΚ. Εγώ πιστεύω πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν έχω δει όλες τις ομάδες, αλλά σίγουρα αν δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό, δεν φοβόμαστε κανέναν».

Η νίκη σκόρπισε ικανοποίηση και στη διοίκηση. Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Αλέξης Αλεξίου έδωσε συγχαρητήρια σε παίκτες και προπονητές, ενώ η επιτυχία αυτή θα βοηθήσει και την καμπάνια προπώλησης εισιτηρίων διαρκείας. Για την ώρα άπαντες προσπαθούν να εξασφαλίσουν άδεια λειτουργίας στο γυμναστήριο της Γλυφάδας.

πηγή: sentragoal.gr, Goal News

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ