Εκτυπώστε τη σελίδα
07-06-2018 14:28

Μονόδρομος η συνεργασία ΑΕΚ και Ιωνικού Ν.Φ. αλλά όχι με το νόμο του «δυνατού»

Ναυάγησε και η περίπτωση του Σπόρτινγκ για έδρα της ομάδας βόλεϊ ανδρών της ΑΕΚ και το γυμναστήριο του Ιωνικού Ν.Φ. στη Νίκου Τρυπιά είναι η μοναδική επιλογή για έδρα της Ενωσης κατά την επιστροφή της στην Volley League.

Αν και το βασικό κομμάτι των παγίων δαπανών του γυμναστηρίου καλύπτεται από τον Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας το γυμναστήριο ανήκει στον ιστορικό σύλλογο του Ιωνικού που διανύει την ένατη δεκαετία και παλεύει με τα κύμματα για να επιβιώσει.

Η ΑΕΚ ποτέ δεν είχε σοβαρή πολιτική έναντι του Ιωνικού Ν.Φ. και των εγκαταστάσεων του και λειτουργούσε πάντα με το νόμο του δυνατού και του αδυνάτου. Από τότε που ο Γρανίτσας γκρέμισε το Μόσχος και το Γκούμας η ΑΕΚ έχασε την στέγη της αλλά και ποτέ δεν υπήρξε σοβαρό πλάνο συνεργασίας με τον συμπολίτη Ιωνικό Ν.Φ.

Η ΑΕΚ κάθε χρόνο πληρώνει πολλά περισσότερα στα διάφορα γήπεδα που βρίσκεται στην Αττική από αυτά που θα μπορούσε να ξόδευε εάν είχε μία ξεκάθαρη και σοβαρή σχέση συνεργασίας με τις διοικήσεις του Ιωνικού Ν.Φ.

Το προσεχές Σάββατο έχει προγραμματιστεί ραντεβού μεταξύ των προέδρων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου και του Ιωνικού Ν.Φ. Χρήστου Σύλλα. Θα είναι η πρώτη και τελευταία ευκαιρία να βρεθούν λύσεις όχι μόνο για το γηπεδικό της ΑΕΚ αλλά και για μια ευρύτερη συνεργασία των δύο συλλόγων και σε επίπεδο ακαδημιών ειδικά τώρα που οι υπό κατασκευή εγκαταστάσεις της Αγιάς Σοφιάς δεν έχουν κλειστό γυμναστήριο και η στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Ο Ιωνικός Ν.Φ. έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει διαθέσιμες ώρες στο γυμναστήριο υπονοώντας πως δεν θα έδινε 4-5 ώρες την ήμέρα καταργώντας τμήματα υποδομής που του αποφέρουν έσοδα για την επιβίωση του.

Βέβαια εάν η ΑΕΚ κατεβάσει πρόταση συνεργασίας που θα σέβεται τον οικοδεσπότη και θα είναι η βάση για μία ευρύτερη συνεργασία των δύο συλλόγων η συζήτηση θα μπει σε άλλη βάση.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα οικονομικό αλλά κανείς δεν το παραδέχεται ανοικτά και από τον Ιωνικό Ν.Φ., ούτε και εμπιστεύεται τις διοικήσεις της ΑΕΚ οι οποίες στο παρελθόν παρότι είχαν δεσμευτεί για επισκευές και ανακαινίσεις των δημοσιογραφικών, των αποδυτηρίων και της αίθουσας γυμναστηρίου δεν έγινε ποτέ τίποτα. Μπορεί να ενοχλεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ζημιές ή άλλες αρνήσεις που υπάρχουν από την τοπική κοινωνία που αναστατώνεται σε κάθε ντέρμπι.

Οι διοικήσεις της ΑΕΚ και του Ιωνικού Ν.Φ. θα πρέπει να αντιληφθούν πως θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιβιώσουν αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει αλληλοκατανόηση και σεβασμός και κυρίως γνώση της ιστορίας. Ο Ιωνικός Ν.Φ. δραστηριοποιείται από την ίδρυση της Νέας Φιλαδέλφειας φέρνοντας μνήμες από τη Μικρά Ασία. Οι καταβολές με την ΑΕΚ είναι πολλές και στο παρελθόν οι δύο σύλλογοι συνεργάστηκαν άψογα. Οι πρόεδροι των δύο ομάδων έχουν χρέος να βρουν λύσεις και να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία περιοχή με τεράστια ιστορία και μεγάλο συμβολισμό.

V.N.