Εκτυπώστε τη σελίδα
26-04-2018 13:00

Με αυτά τα αποτελέσματα σώζονται ή υποβιβάζονται Νίκη και Παναθηναϊκός

Είναι ο αγώνας της χρονιάς για τη Νίκη και τον Παναθηναϊκό. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει σωθεί συνεπώς ένας από τους δύο θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, μπορεί και απόψε. Το σερβίς θα γίνει στις 20.00 στο γυμναστήριο του Αιγινίου και δεν θα υπάρχει τηλεοπτική ή ιντερνετική κάλυψη.

Ο ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην Α2 ανδρών (μαζί με την Παναχαϊκή που ήδη έχει υποβιβαστεί) θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ.

Με νίκη της Νίκης 3-2 σετ η ομάδα του Αιγινίου θα ξεφύγει 2 βαθμούς αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει στην έδρα του τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του.

Ο Παναθηναϊκός στην ιδανική περίπτωση θέλει νίκη με 3-1 ή 3-0 σετ για να προσπεράσει τη Νίκη και να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει 3-2 σετ θέλει να έχει διαφορά πόντων καλύτερη από το +3 στους συνολικούς πόντους. Η Νίκη Αιγινίου στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη 3-2 σετ και με συνολικούς πόντους 107-104.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί με 3-2 σετ επίσης είναι ένα «καλό» αποτέλεσμα για τους πράσινους διότι δεν τους αφήνει στον... τόπο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να νικήσουν με τρίποντο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για να μείνει στην κατηγορία. Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τη Νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ θα υποβιβαστεί στην Α2 ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του.