1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-04-2018 10:06

Καλαϊτζίδης για όλα: «Ο Ηρακλής θα παίξει στην Ευρώπη»

Για όλα μίλησε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Μάκης Καλαϊτζίδης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόνο για τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ηρακλή. Αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του Ηρακλή στην επόμενη μέρα, αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι προανήγγειλε την συμμετοχή του Ηρακλή στις Ευρωπαικές διοργανώσεις, αντικαθιστώντας την Κηφισιά που παραδοσιακά δεν παίρνει μέρος. 

Αναλυτικά

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Αύγουστο και τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Απόστολο Βαμβακίδη, Κώστα Γενεράλη, Βλάση Γαρέζο τον Αντώνη Γεωργίου και δύο-τρεις ακόμα ανθρώπους με τους οποίους παλέψαμε για να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε μέχρι σήμερα και να μπορέσει η ομάδα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Πιστέψτε με πολλές φορές λειτουργήσαμε εις βάρος της οικογένειας μας για να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε».


«Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο προπονητές τον Γιάννη Ορφανό και τον Στέφανο Νανά και όλο το προπονητικό τιμ ξεχωριστά. Όπως επίσης και τον ακούραστο Λάκη Μιναρετζή.»

«Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έπαιξαν φέτος στον Ηρακλή. Τα παιδιά όπως τα λέω γιατί όλοι εκτός του Φέργκιουσον, σε συνεργασία με τον Γιάννη Ορφανό ήταν δικές μου επιλογές και είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά που τίμησαν την φανέλα του Ηρακλή.»

«Όσα αναφορά το φαϊνάλ φορ της Ρόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο της Ρόδου, την Ελληνική ομοσπονδία. Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες διοργανώσεις, το μόνο μελανό σημείο που υπήρχε λόγω ΕΡΤ ήταν η ώρα διεξαγωγής το τελικού.Που μας ανάγκασε να παίξουμε την Παρασκευή έως αργά και την επόμενη μέρα να αγωνιστούμε στον τελικό στις 17:00 χωρίς να προλάβουμε να ξεκουραστούμε.»

«Ενώ ακόμα να ευχαριστήσω όλους του χορηγούς γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαμε».

«Τέλος ένα οφείλω και ένα ευχαριστώ στον κόσμο του Ηρακλή και ειδικά σε αυτά τα παιδιά που κατέβηκαν στο νησί και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα. Πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ήμασταν η μοναδική ομάδα που είχαμε κόσμο εκτός νησιού. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν κόσμο από το νησί.»

Τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους, μπορούσαμε το κύπελλο:

Στο αγωνιστικό κομμάτι όταν πηγαίναμε στην Ρόδο ήμασταν το αουτσάιντερ. Όλα τα παιδιά όμως το πιστεύανε το θέλανε πάρα πολύ παίξαμε έναν καταπληκτικό ημιτελικό, που προσωπικά 35 χρόνια δεν έχω δει πιο συναρπαστικό ημιτελικό, πιστεύω θα μείνει στην ιστορία. Δεν θυμάμαι αγώνα με 3 σετ που να έχει ξεπεράσει τους τριάντα πόντους. Τα παιδιά έκαναν μια τρομερή προσπάθεια, είχαμε τον Αρμενάκη πραγματικά αφηνιασμένο έναν Κώστα Προύσαλη που αρνιόταν πεισματικά να χάσει και μαζί με όλα τα παιδιά κατάφεραν το κυριότερο στόχο μας να πάμε στον τελικό.

Στον τελικό πιστεύω πως αν δεν χάναμε τον Αρμενάκη τόσο νωρίς τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Όπως δηλώσει και ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας ο Αρμενάκης βοηθάει σε όλους τους τομείς. Αφήνοντας πίσω το τεράστιο πρόβλημα που είχε.

Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, το παλέψαμε και αν δεν είχαμε τα προβλήματα ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Θα ήθελα όμως να ήθελα όμως να εκφράσω ένα παράπονο. Εμείς φτάσαμε στο ξενοδοχείο μία η ώρα και φύγαμε από το εστιατόριο δύο παρά δέκα. Τα παιδιά χρειαζόντουσαν τρεις ώρες για να κάνουν αποθεραπεία, κατά την διάρκεια της οποίας ξεκουράζονται και μπαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί είδαμε και εμείς και τα παιδιά κάποια πράγματα που μας πείραξαν πάρα πολύ. Μεγάλο μέρος τους κόσμου έβριζε τους αθλητές του Ηρακλή στο 2-0. Αυτό το πράγμα είναι πολύ άσχημο γιατί αυτά τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους.

Λίγοι ξέρουν πως μια ημέρα πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αναγκάστηκα στις μία-μισή το βράδυ να πάρω το αυτοκίνητο να ταξιδέψω 22 χιλιόμετρα και να ψάξω φαρμακείο ώστε να αγοράσω μια ένεση για τον Σμαραγδή. Ο Αρμενάκης έπαιρνε τεράστιο ρίσκο να παίξει καθώς κινδύνευε ακόμα και να μείνει ανάπηρος. Παρόλα αυτά τα παιδιά τα έδωσαν όλα και έφτασαν εκεί που έφτασαν.

Δεν θέλω λοιπόν να ξανά μιλήσει κάποιος άσχημα για αυτά τα παιδιά. Να ξέρετε ένα πράγμα το πιστεύω ακράδαντα πως στον τελικό θα κερδίζαμε. Έχω πάει σε πάρα πολλά φαϊναλ φορ και καταλαβαίνω πως θα κερδίζαμε, φαινόταν στα μάτια των παιδιών. Όταν φεύγανε από τα δωμάτια τραγουδούσαν όλοι μαζί συνθήματα. Τα παιδιά κατέβηκαν στο πρωινό έτοιμα να πάνε να το σηκώσουν. Αυτό που καταφέραμε ήταν ένας άθλος.

Όσο κάνουν οι Προύσαλης, Αρμενάκης,Μπαμπαλιουτάς, Εφραιμίδης και ο Τζιουμάκας παίρνει ο Αλεξ Σαφράνοβιτς που καθόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για να δούμε τι έχουμε καταφέρει και που έχουμε φτάσει.

Πρωτάθλημα:

Όταν ξεκινήσαμε πέρυσι τον Αύγουστο είχαμε έναν διαφορετικό σχεδιασμό. Η ομάδα χτυπήθηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Κιόση. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε σχεδόν ένα γύρο με τον νεαρό Φωτιάδη στον οποίος αξίζουν συγχαρητήρια γιατί το παιδί τα πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά και μπράβο του γιατί εκτός από καλός αθλητής είναι και εξαίρετος επιστήμονας.

Τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε κοινή συναίνεση να αφήσουμε τον Ριζόπουλο για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το μπάτζετ. Υπήρξε και μια πρόθεση αποχώρησης από τον Ελευθερίου ο οποίος είχε πρόβλημα προσαρμογής ζήτησε επιστρέψει στην Κύπρο και τον αφήσαμε. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Κώστα Προύσαλη ήταν τεράστια προβλήματα. Παρά ταύτα φτάσαμε στην πέμπτη θέση, με το τρίτο χαμηλότερο μπάτζετ.

Όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα με μια οικονομική εξυγίανση. Το ξέρετε ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα από τις 12 η οποία δεν παίρνει τα 47 χιλιάδες από την Λίγκα. Και δεν τα παίρνουμε γιατί πληρώνουμε παλιές αμαρτίες, στις οποίες δεν έχουμε καμία ανάμιξη αλλά ήμαστε αναγκασμένοι να τις κουβαλάμε. Αυτές οι αμαρτίες λήγουν στο τέλος του 2019 οπότε καταλαβαίνετε τι παραπάνω πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε αυτό το ποσό.

Ακούγονται πάλι διάφορα πράγματα, ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν την ομάδα. Η ομάδα είναι εδώ όποιος νομίζει και θέλει μέχρι την επόμενη Παρασκευή να έρθει να την πάρει. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να έρθει και να κατακτήσει πρωτάθλημα κύπελλο και Ευρωπαϊκό να έρθει να πάρει την ομάδα. Εγώ με τους συνεργάτες μου πήραμε μια ομάδα η οποία δεν υπήρχε, την πρώτη χρονιά θέσαμε στόχο την παραμονή το πετύχαμε, την επόμενη χρονιά είπαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω το κάναμε. Φέτος είχαμε στόχο την εξάδα, βγήκαμε τέταρτοι και φτάσαμε ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Θα περιμένω λοιπόν μια εβδομάδα μέχρι την επόμενη Παρασκευή, όποιος θέλει να έρθει να πάρει την ομάδα. Αν όμως κάποιος δεν θέλει να βοηθήσει τουλάχιστον ας μην κάνει κακό. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά από την Αμερική και λένε διάφορες αλητείες. Κατηγορούν και τους παίκτες και εμάς πως στήνουμε παιχνίδια. Ένα παιχνίδι για το οποίο μας κατηγορούν ότι στήθηκε ήταν ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό. Πως είναι δυνατόν να στηθεί ένα παιχνίδι που υπάρχουν εννέα ματς μπολ ; πως γίνεται να στηθεί ένα παιχνίδι που τρία σετ τελειώνουν πάνω από τα τριάντα.

Τα ίδια έγραφαν και για το παιχνίδι με την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό. Κάποιοι έγραφαν πως δεν είναι δυνατό μετά το 2-2 και με γεμάτη τη Μίκρα να μην μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό που έχει 1,2 εκατομμύρια μπάτζετ.

Το λέω δυνατά να μας ακούσει ο εισαγγελέας της πόλης και αν μας καλέσει θα δώσω με ονοματεπώνυμο όλους αυτούς που γράφουν μέσα στο Facebook. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό να προσέχουν τι λένε. Όσο είμαι πρόεδρος, αυτή η ομάδα δεν θα πουλήσει τιμολόγια και δεν θα στήσει ματς. Το λέω με μεγάλη αγανάκτηση γιατί πολλοί βλέπουν την ομάδα δυνατή και έχουν στεναχωρηθεί πολύ»

«Αν θέλουν κάποιοι να έρθουν βοηθήσουν ας έρθουν αν δεν θέλουν να μην στην άκρη και να μην κάνουνε κακό.»

Η επόμενη μέρα:

«Η ομάδα είναι στην Ευρώπη το λέω για πρώτη φορά ανοιχτά, είμαστε στην Ευρώπη γιατί η Κηφισιά έχει πρόβλημα με τα χαρτιά της. Ότι είμαστε στην Ευρώπη το ξέρουμε από όταν όταν στο τέσσερα-πέντε αντίπαλος μας ήταν η Κηφισιά. Και για να ξέρετε τι έγινε στα μεταξύ μας παιχνίδια. Το πρόβλημα του Αρμενάκη το γνωρίζαμε από το παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιώς αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε κρυφό από τους αντιπάλους μας. Κάναμε ένα κακό ματς μέσα στην Μίκρα με την Κηφισιά και μετά από εκεί μέσα σε εισαγωγικά τα παιδιά διάλεξαν ότι ήταν προτιμότερο να συγκεντρωθούν στο θεσμό του κυπέλλου.»

«Όσο πικρό και αν ακούγεται όσο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν αυτά τα μπάτζετ ο ΗΡΑΚΛΗΣ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλους, μπορεί να κλέψει τίτλους. Εμείς απέναντι στα μεγάλα μπάτζετ μπορούμε να αντιπαρατάξουμε το μέταλλο της ομάδας την τεχνογνωσία και τον κόσμο που όμοιος του δεν υπάρχει. Ο Ηρακλής λοιπόν πρέπει να επενδύσει σε άλλα πράγματα, ήμασταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε στατιστικολόγο πράγμα πολύ σημαντικό για μια ομάδα βόλεϊ. Θα πρέπει λοιπόν να επενδύσουμε σε αυτό τον τομέα. Ώστε να είμαστε κάθε χρόνο στην πρώτη τετράδα και σίγουρα κάποτε θα το κλέψουμε. Γιατί κόντρα σε αυτά τα μπάτζετ μόνο να κλέψεις μπορείς.»

«Είδη έχουμε κάνει έναν μίνι προγραμματισμό με τον Γιάννη Ορφανό. Με τον οποίο όμως δεν έχουμε συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά, θεωρώ όμως ότι θα τα βρούμε. Το έχω πει από την πρώτη στιγμή πως όσο υπάρχει Γιάννης Ορφανός θα υπάρχω και εγώ. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την βελτίωση της ομάδας. Πιστεύω πως μετά από δέκα μέρες που θα κάτσουμε στο τραπέζι για να μιλήσουμε θα τα βρούμε και θα είναι και την νέα χρονιά προπονητής.»

«Έχουμε μιλήσει για κάποιους παίκτες, θα κρατήσουμε έναν βασικό κορμό και θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι την νέα χρονιά να μπούμε στην πρώτη τετράδα και να φτάσουμε και πάλι σε ένα φαϊναλ φορ κυπέλλου.»

Χρειαζόμαστε 48.000€

«Το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας είναι 120 χιλιάδες. Τα οποία είναι οι μισθοδοσία των παικτών και των προπονητών. Υπήρχαν 58.000 υπόλοιπο από την περασμένη σεζόν 30 χιλιάδες είναι οι μετακινήσεις της ομάδας και 15 χιλιάδες είναι κάποια έξοδα όπως δικηγόροι πρόστιμα κλπ. Το ποσό συνολικά φτάνει 258 χιλιάδες, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 210.000. Το ποσό αυτό ήρθε από εισιτήρια, χορηγούς που γίνονται όλο ένας και περισσότεροι. Όπως επίσης και από κάποιους ανθρώπους ανάμεσα σε αυτούς και ο σύνδεσμος φίλων Αμερικής.Τα παιδιά βοήθησαν όταν η ομάδα τους είχε ανάγκη»

Υπάρχει ένα υπόλοιπο για κλείσει χρονιά γύρω στις 48 χιλιάδες, οι 40 είναι οφειλές στους παίκτες και οι οχτώ στο προπονητικό τιμ. Θα αφήσουμε μια εβδομάδα να περάσει για να εμφανιστούν οι τέσσερα χρόνια τώρα υποτιθέμενοι επενδυτές. Εάν δεν εμφανιστούν το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι τα διαρκείας της επόμενη χρονιάς. Τα διαρκείας της επόμενης χρονιάς θα είναι 300€ στα επίσημα και 100€ σε όλο το υπόλοιπο γήπεδο, εκτός των δύο πετάλων. Δεν θα υπάρξουν ξανά εισιτήρια των 50€ για να ανεβάσουμε το επίπεδο. Επειδή δεν παίρνουμε τις 47.000€ από την Λίγκα θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε από την αύξηση του εισιτηρίου και από χορηγούς.

Η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη:

«Η ομάδα είναι στην Ευρώπη το λέω για πρώτη φορά ανοιχτά, είμαστε στην Ευρώπη γιατί η Κηφισιά έχει πρόβλημα με τα χαρτιά της. Ότι είμαστε στην Ευρώπη το ξέρουμε από όταν όταν στο τέσσερα-πέντε αντίπαλος μας ήταν η Κηφισιά

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω η ομάδα θα παίξει στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω θα πάμε μόνο μπροστά. Θέλω να παροτρύνω τον κόσμο να βοηθήσει την προσπάθεια, μοναδικός χορηγός αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της. Αν ο κόσμος βοηθήσει τώρα που το χρειαζόμαστε θα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα εξοφληθούν οι παίκτες. Όταν πας να μιλήσει με κάποιον αθλητή για να τον φέρεις στην ομάδα το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μάθει πως είναι οι πληρωμές. Έχουμε βολιδοσκοπήσει τους παίκτες που θέλουμε, έχουμε κάνει κάποιες λίγες επαφές, σχεδιάζουμε την επόμενη ομάδα η οποία θα είναι ακόμα καλύτερη. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να βοηθήσει»

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ