1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-04-2014 14:11

Επιστολή ΕΟΕ προς τις Ομοσπονδίες: «Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη αντιμετώπιση της πολιτείας προς την αθλούμενη νεολαία»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο οποίος συνέστησε στις αθλητικές Ομοσπονδίες την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το διήμερο 12-13 Απριλίου.

Τονίζει ότι αυτό είναι ένα μέτρο αντίδρασης προς την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει και άλλο τις επιχορηγήσεις και αναφερεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ελληνικός αθλητισμός.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου:

«Κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου 2014, η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής -μετά από διεξοδική συζήτηση και ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό εξαιτίας της συνεχιζόμενης απραξίας και αδιαφορίας που επιδεικνύει η Πολιτεία απέναντι στην αθλούμενη νεολαία της χώρας- αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να συστήσει σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου 2014. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ως γνωστόν, ο ελληνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα μετά τη δραματική μείωση στις χρηματοδοτήσεις των ομοσπονδιών, αλλά και την υιοθέτηση γραφειοκρατικών κυρίως και φορολογικών μέτρων, που δυσχεραίνουν την λειτουργία των Ομοσπονδιών σε σημείο που να απειλείται ακόμα και η διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Οι υπέρμετρες περικοπές στους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να καλυφθούν ούτε καν τα πάγια λειτουργικά έξοδα μεταξύ των οποίων αυτά της μισθοδοσίας και της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με προφανή τον κίνδυνο να βρεθούν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών κατηγορούμενες για μη καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτά βέβαια έχουν τελικά ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να στερηθεί η νεολαία της χώρας ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως ο αθλητισμός, που αποτελεί καταφύγιο και διέξοδο των νέων, και ιδίως μάλιστα στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, και που οδηγεί πολλά νέα παιδιά στην ανεργία, την κατάθλιψη και τα ναρκωτικά.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες όλων των αθλητικών φορέων και ιδίως της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και παρά τις υποσχέσεις του αρμόδιου Υπουργού Αθλητισμού, στον οποίο μάλιστα απεστάλη και ειδικό υπόμνημα με τα αιτήματα του χώρου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την συνεχιζόμενη απραξία και την επιδείνωση της κατάστασης στον ελληνικό αθλητισμό, η πολιτεία αρνείται κατ’ ουσίαν να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αθλητική κοινότητα.

Επισημαίνεται ότι για τις δραματικές αυτές περικοπές στη χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού προβάλλεται ως άλλοθι η οικονομική κρίση και οι επιταγές της «τρόικα», πλην όμως παραγνωρίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης έχει ήδη επιτευχθεί πλεόνασμα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα θα διανεμηθούν άμεσα 500 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, πλην όμως σε αυτές προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται και ο ελληνικός αθλητισμός, ο οποίος ως γνωστόν προσφέρει στην κοινωνία και στο κράτος πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη.

Διαμαρτυρόμαστε, λοιπόν, έντονα για την άδικη αντιμετώπιση της πολιτείας προς την αθλούμενη νεολαία της χώρας, και σας συστήνουμε να αποφασίσετε την ανωτέρω αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου 2014 ως ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης στην αδικία αυτή που γίνεται σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού, και επιφυλασσόμαστε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις μας μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους αθλητικούς φορείς της χώρας.

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την απόφασή σας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ