Εκτυπώστε τη σελίδα
19-03-2020 14:53

Τα νέα δεδομένα των 12 ομάδων της Volleyleague γυναικών - ποιες αθλήτριες αποχώρησαν

Η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων βόλεϊ, το κλείσιμο όλων των γυμναστηρίων και η απαγόρευση των προπονήσεων σε όλη την Ελλάδα λόγω του COVID-19 είχε αντίκτυπο και στα σωματεία.

Οι 12 ομάδες της Volleyleague γυναικών βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων της πανδημίας του κορονοϊού, όμως η αβεβαιότητα που υπάρχει και το άγχος και η αγωνία ειδικά των ξένων αθλητριών έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όλες οι ομάδες έχουν δώσει το ελεύθερο στις αθλήτριές τους να επιστρέψουν είτε στις πόλεις τους ή στις πατρίδες του και να βρίσκονται κοντά στις οικογένειες τους μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση και να ανασταλούν τα μέτρα.

Το volleynews.gr έψαξε το θέμα και σας παρουσιάζει τις κινήσεις κάθε ομάδας όσο αφορά τις ξένες αθλήτριες που έχουν στο ρόστερ τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ Σ.Φ.Π.

Στον Ολυμπιακό έχει επιστρέψει στο Βελιγράδι η Άνα Ζιβογίνοβιτς, σε αντίθεση με τις Σάσκια Χίπε, Ελίζαμπεθ Χουντ που παρέμειναν στον Πειραιά. Για την Γερμανίδα διαγώνια η Ελλάδα είναι ουσιαστικά η νέα της πατρίδα, ενώ η Αμερικάνα ακραία έχει έδρα στο Βερολίνο και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θεώρησε σκόπιμο να επιστρέψει. Στον Πειραιά έμεινε και ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αν και η οικογένεια του είναι στη Σερβία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.

Η Μόνικα Πότοκαρ είναι η μοναδική ξένη στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού, η οποία επέστρεψε μόλις εχθές (18/3) στη Σλοβενία. Η ακραία των πρασίνων θέλησε να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά της αυτήν την εποχή και σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκινήσει και πάλι θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Π.Α.Ο.Κ.

Στις πατρίδες τους βρίσκονται και οι ξένες του Π.Α.Ο.Κ. Καρολίνα Αλμπουκέρκι, Κλαούντια Κατσορόφσκα και Ντάρια Έρτσεν. Η Βραζιλιάνα πασαδόρος επέστρεψε μόλις χθες στη Βραζιλία, ενώ στη Πολωνία και στη Σλοβενία βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι Κατσορόφσκα και Έρτσεν αντίστοιχα. Στη Σλοβακία επέστρεψε και ο προπονητής Μίχαλ Μάσεκ.

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ

Η μοναδική ομάδα που δεν μετράει... απώλειες είναι ο Α.Ο. Θήρας. Όλες οι αθλήτριες ξένες και μη έχουν παραμείνει στη Σαντορίνη και βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν.

Στον Πανναξιακό η Εσθονή Κριστίν Μίλεν αποχώρησε από την ομάδα, δύο μέρες πριν την αναστολή των πρωταθλημάτων και πήρε μεταγγραφή στη Γαλλική Μπεζιέ. Πλέον η Μίλεν βρίσκεται στην Εσθονία μετά την αναβολή και του γαλλικού πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η Αμερικάνα Ντίσα Λεγκρός βρίσκεται στη Νάξο, καθώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει για την πατρίδα της λόγω της εγχείρισης που έκανε στον αχίλλειο τένοντα.

Στις Κυκλάδες βρίσκεται και η Βραζιλιάνα Έλεν Αμαράλ. η οποία ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στη πατρίδα της, που πλήττεται και αυτή από τον νέο κορονοϊό.

Α.Σ. ΑΡΗΣ

Στις πατρίδες τους βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες οι τρεις ξένες του Άρη. Οι Αμερικανίδες Τέιλορ Άγκοστ, Έριν Φάιερς και η Βόσνια Βέριτσα Σίμιτς είχαν εκφράσει εξαρχής τις ανησυχίες τους για την όλη κατάσταση και ο Άρης από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό τους και τους έδωσε το ελεύθερο να πάνε στις οικογένειές τους.

Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Ελλάδα παραμένουν ο Ιταλός προπονητής του Μαρκόπουλου Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο αλλά και η επίσης Ιταλίδα πασαδόρος Βαλέρια Μουτσιόλα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Η Γεωργιανή Άνα Καλαντάτζε θα επιστρέψει το βράδυ της Πέμπτης στη πατρίδα της.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Όπως ενημέρωσε και η διοίκηση του Πορφύρα, η μοναδική τους ξένη, η Αμερικανίδα πασαδόρος Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ έχει ήδη επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να είναι δίπλα στην οικογένειά της.

Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ

Στις Η.Π.Α. βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες η Αμερικανίδα ακραία της Θέτιδας Αλεξάντρα Ριντ. Η Ριντ σε συνεννόηση με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο πήρε το ΟΚ για να μεταβεί στη πατρίδα της και θα επιστρέψει στην Ελλάδα εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα.

Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ

Μετά από αρκετό κόπο και ταλαιπωρία, οι Αμερικανίδες του Αίαντα Ευόσμου Αμάντα Ρόμπερτς και Κάθριν Μπουρκ βρήκαν πτήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκονται πλέον κοντά στις οικογένειές τους.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. - Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Ηλυσιακός και η Ηλιούπολη δεν έχουν ξένες στο ρόστερ τους από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Τίμος Αθανασόπουλος

Σχετικά άρθρα