1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-03-2018 16:14

Α2 ανδρών (Α όμιλος): Πάσα στην άνοδο δίνουν οι τέσσερις μονομάχοι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final Four της Α2 των Ανδρών του βόλεϊ, που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 31/3-1/4 στο κλειστό της Ριζούπολης, έχει αρχίσει να μετρά για τα καλά.


ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – Ροδίων Άθλησις και ΑΕΚ – Παλλήνη θα αναμετρηθούν στους δύο ημιτελικούς του Σαββάτου (17:30 και 20:15 αντίστοιχα) με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, απ’ όπου και θα αναδειχθεί η μία ομάδα που την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Volley League.

Οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων ζουν και αναπνέουν γι’ αυτές τις στιγμές και ο ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του θέλησε να πάρει τη γνώμη των πρωταγωνιστών γι’ αυτήν την γιορτή του αθλήματος, που θα φιλοξενηθεί στο «σπίτι» του.

Στο apollongs.gr μιλούν, λοιπόν, οι βασικοί πασαδόροι των τεσσάρων διεκδικητών της ανόδου. Ο Πάνος Δανιάς του Απόλλωνα, ο Νίκος Μακρής της Ροδου, ο Γιώργος Χριστόπουλος της Παλλήνης και ο Νίκος Κρέτσης της ΑΕΚ.

aek241Νίκος Κρέτσης: «Η ΑΕΚ επιβάλλεται να είναι στη Volley League»

Ως καλοί οικοδεσπότες ξεκινάμε από τους φιλοξενούμενους. Ο πολύπειρος Νίκος Κρέτσης της ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον 2ο υποόμιλο της Α2 των ανδρών, μίλησε για την επιθυμία τη δική του και των συμπαικτών του να επιβεβαιώσουν στο παρκέ τον τίτλο του φαβορί που έχει αποδοθεί στην Ένωση.

«Κύριος στόχος μας είναι η άνοδος και λόγω του ρόστερ και λόγω της οργάνωσης που υπάρχει στην ομάδα. Εξάλλου θεωρώ πως μια ομάδα με τη δυναμική και τον κόσμο της ΑΕΚ επιβάλλεται να είναι στη Volley League» ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο πασαδόρος της Ενωσης και συνέχισε: «Το τουρνουά της ανόδου αποτελεί μια γιορτή για το βόλεϊ. Συμμετέχουν στο Final Four οι καλύτερες ομάδες των νοτίων ομίλων κι εμείς θα πάμε στη Ριζούπολη για να επιβεβαιώσουμε τον τίτλο του φαβορί και να συνεχίσουμε την αήττητη πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Όσο για το αν τους αγχώνει αυτός ο τίτλος; Ο Νίκος Κρέτσης απάντησε: «Όχι δεν μας αγχώνει. Έχουμε έμπειρους αθλητές. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει και σε πιο μεγάλες διοργανώσεις και άπαντες – όπως και οι μικροί της ομάδας – είμαστε συνειδητοποιημένοι. Έχουμε καλή χημεία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στο ότι είμαστε καλύτεροι και θέλουμε να το αποδείξουμε».

Για την αντίπαλο της ΑΕΚ στον ημιτελικό, την Παλλήνη, αλλά και την ιδιομορφία των νοκ άουτ αγώνων του Final Four είπε: «Η Παλλήνη αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς είναι τώρα. Όλη η χρονιά παίζεται σε αυτό το διήμερο. Πάμε να το τελειώσουμε και να ξεκουραστούμε μετά. Βέβαια είναι παράξενα αυτά τα παιχνίδια. Σ’ ένα πρωτάθλημα με βάθος χρόνου η καλύτερη ομάδα λόγω εμπειρίας και δυναμικής σίγουρα θα φανεί. Σε νοκ άουτ παιχνίδια πολλά μπορούν να γίνουν, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι. Αυτό θα κάνομε, ενώ από τη στιγμή που και η Νέα Φιλαδέλφεια είναι κοντά περιμένουμε τον κόσμο μας κοντά μας και το Σάββατο και την Κυριακή. Θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση».

ChristopoulosΓιώργος Χριστόπουλος: «Κατάθεση ψυχής»

Αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό του Σαββάτου είναι η Παλλήνη, που τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Απόλλωνα στον 1ο υποόμιλο της Α2. Βασικός πασαδόρος είναι ο (επίσης) έμπειρος, Γιώργος Χριστόπουλος, με πέρασμα στο παρελθόν και από τον Απόλλωνα, που δήλωσε:

«Βασική επιδίωξη για εμάς ήταν να φτάσουμε στην τετράδα του Νότου, διότι στην πορεία της σεζόν προέκυψαν κάποια προβλήματα και αναπροσαρμόστηκαν οι στόχοι μας. Αρχικά στόχος ήταν η Παλλήνη να είναι ανταγωνιστική και να έχει ως κύριο ανταγωνιστή για την άνοδο την ΑΕΚ, αλλά άλλαξαν κάποια δεδομένα τον Ιανουάριο και αναγκαστήκαμε να οπισθοχωρήσουμε.

Για εμάς επί της ουσίας ο στόχος έχει επιτευχθεί. Έχουμε φτάσει στο Final Four, που είναι μια γιορτή του αθλήματος, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που μείναμε καταφέραμε να περάσουμε στους νεαρούς της ομάδας μας τη στάση του “να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια και πως όταν το κάνεις αυτό μπορεί να βγει νικητής”. Με την πρόκριση στο Final Four ο απώτερος σκοπός μας εκπληρώθηκε».

Για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ και τις δυνατότητες διάκρισης της Παλλήνης στο Final Four είπε: «Ξεκινάμε επί ίσοις όροις όλοι. Μόνο η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να λέει ότι είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω, αλλά εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας στον ημιτελικό. Επειδή εδώ που έχουμε φτάσει το πετύχαμε καταθέτοντας την ψυχή μας στο παρκέ, το ίδιο θα κάνουμε και το Σάββατο. Και μάλιστα θα κάνουμε δυο φορές κατάθεση ψυχής, διότι μιλάμε για έναν αγώνα ο οποίος κρίνει μια ολόκληρη χρονιά. Βέβαια όταν αυτή (σ.σ. η ψυχή) τελειώνει πρέπει να ξέρεις ότι έχεις μια αλλαγή από τον πάγκο, μια εντολή από τον πάγκο, διότι συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια βγαίνει στο παρκέ αυτό που έχεις δουλέψει, έχεις παράξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όταν είσαι πιο πλήρης, πιο έμπειρος και έχεις αυτή τη βοήθεια, τότε, ακόμη και ψυχολογικά, τη διαφορά μπορεί να την κάνει το πλήρες οπλοστάσιο όταν… τελειώσει η ψυχή».

Για το Final Four ως διοργάνωση: «Ευχόμαστε όλοι να γίνει ένα καλό τουρνουά, να έρθουν μικρά παιδιά στο γήπεδο και να το ευχαριστηθούν. Πρόκειται για μία γιορτή του αθλήματος και έτσι θα το δούμε όλοι».


MakrisΝίκος Μακρής: «Κάθε χρόνο κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω»

Η «Ροδίων Άθλησις» τερμάτισε στην δεύτερη θέση του 2ου υποομίλου της Α2 των ανδρών πίσω από την αήττητη ΑΕΚ και θα είναι η αντίπαλος του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 17:30. Βασικός της πασαδόρος και μέλος της από την ημέρα της ίδρυσής της είναι ο Νίκος Μακρής, που δήλωσε στο apollongs.gr: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ρόδος καταφέρνει να φτάσει στα μπαράζ για την άνοδο και η παρουσία μας σε αυτή τη γιορτή μας χαροποιεί. Είμαστε μια ομάδα που κάθε χρόνο κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για να καταφέρουμε μια πιθανή άνοδο. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες των εκτός έδρας αγώνων, αλλά και του ότι υπάρχει μια ομάδα πάρα πολύ δυνατή όπως είναι η ΑΕΚ, την οποία δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στις τρεις φορές που την αντιμετωπίσαμε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ευχαριστηθούμε και τα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Για την ιδιαιτερότητα των νοκ άουτ αγώνων του Final Four είπε: «Έχοντας την εμπειρία δύο προηγούμενων διοργανώσεων των μπαράζ σίγουρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για μία ομάδα που θ’ ανέβει. Υπάρχει σε αυτήν τη διοργάνωση ξεκάθαρο φαβορί, που είναι η ΑΕΚ, η οποία έχει πολλούς παίκτες που προέρχονται από ανώτερη κατηγορία και έχουν και την εμπειρία. Οι άλλες τρεις ομάδες, όμως, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχει η κάθε μία για την άνοδο».

Για το αν έχει εικόνα για τον Απόλλωνα απάντησε: «Έχουμε παίξει μία φορά με τον Απόλλωνα για το κύπελλο στη Ρόδο όταν και είχαμε νικήσει. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, νεανική, με τρομερό ενθουσιασμό. Τα παιδιά, βέβαια, όπως μας είχαν πει είχαν κατέβει με σύνθεση ανάγκης στη Ρόδο λόγω τραυματισμών, αλλά και πάλι παρουσίασαν ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο. Εμείς είμαστε πιο έμπειροι ως ομάδα με μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι του ημιτελικού. Θα το ευχαριστηθούμε κι εμείς και τα παιδιά. Οι πιθανότητες για την πρόκριση στον τελικό είναι μοιρασμένες».

DaniasΠαναγιώτης Δανιάς: «Ψυχωμένοι με τον κόσμο στο πλευρό μας»

Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης έχοντας ως όπλα του τον νεανικό ενθουσιασμό (7 παίκτες από 21 ετών και κάτω και πέντε ακόμη από 23 ως 29 ετών) και φυσικά το ταλέντο τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογία του 1ου υποομίλου της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Ο βασικός πασαδόρος των μπλε, ο 27χρονος Πάνος Δανιάς, έδωσε το στίγμα για το πώς θα παραταχθούν οι παίκτες του Τάσου Κουμπλή στο παρκέ:

«Για εμάς αποτελεί μεγάλη ευθύνη η 1η θέση που κατακτήσαμε στην κανονική διάρκεια και συνεπώς πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το Final Four. Είναι μια διοργάνωση όπου οι αγώνες είναι ζωής ή θανάτου. Σ’ ένα ματς μπορεί όλα να γίνουν ή να καταστραφούν την ίδια στιγμή κι επομένως απαιτείται σοβαρότητα. Εμείς είμαστε η νεαρότερη ομάδα. Το πείσμα, η επιμονή, ο ενθουσιασμός και η νεανική παρόρμηση που προκύπτουν (και) από το νεαρό της ηλικίας μας θα μας βοηθήσουν να μπούμε ενθουσιασμένοι και ψυχωμένοι στο ματς με έντονο το συναίσθημα του πανηγυρισμού. Επομένως θεωρούμε ότι είναι ένα ματς που θα κρίνει και την εξέλιξη του Final Four και το ότι είναι επικίνδυνο ταυτόχρονα μας προσδίδει κίνητρο».

Για την εικόνα που έχει για τη Ρόδο: «Δεν είχα αγωνιστεί το μεταξύ μας ματς για το κύπελλο. Την είχα δει, όμως, και πέρυσι, ενώ έχουμε εικόνα και από το βίντεο. Δεν έχει αλλάξει. Αποτελείται από έμπειρα παιδιά, που έχουν παίξει και Α1 και που είναι χρόνια στο άθλημα, όπως για παράδειγμα ο διαγώνιος, ο Ποτολίδης. Είναι μια πολύ μαχητική ομάδα, που βγάζει υποδοχές και καλές άμυνες. Χρειάζεται πολλή υπομονή και μεγάλη συγκέντρωση για να πάρεις ένα τέτοιο παιχνίδι».

Το κάλεσμα στον κόσμο του Απόλλωνα: «Είναι ένα τουρνουά που θα γίνει στην έδρα μας. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο. Θα αγωνιστούμε στο σπίτι μας και πιστεύω ότι θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Νομίζω ότι θα γίνουν συγκλονιστικά ματς, αφού και ο κόσμος της ΑΕΚ θα είναι εκεί με δεδομένο ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι κοντά. Και οι φίλαθλοί μας θα δώσουν τη δική τους μάχη στην εξέδρα αποκλειστικά σε επίπεδο φωνών βέβαια»!

Για τον τίτλο του φαβορί που έχει αποδοθεί στην ΑΕΚ: «Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Το ένα είναι τα βιογραφικά των παικτών της, που είναι αξιοζήλευτα. Όμως μιλάμε για ένα ματς, στο οποίο όλα μπορεί να συμβούν. Διότι σε βάθος κάποιων αγώνων μπορεί να χάσεις τους περισσότερους κόντρα σ’ έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά να πάρεις το ένα και αυτό το ένα να είναι το πιο κρίσιμο. Εμείς είμαστε απαλλαγμένοι από ο άγχος. Ένας πολύ μεγάλος στόχος έχει επιτευχθεί, αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε στο Final Four με κατεβασμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας. Σίγουρα, όμως, θα παίξουμε χωρίς άγχος, χωρίς το βάρος των μεγάλων οικονομικών εξόδων που μπορεί να έκανε μία ομάδα για να ανταπεξέλθει στα κριτήρια ανόδου της κατηγορίας. Εμείς θα φροντίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έχει πει ο προπονητής μας. Να παίξουμε σωστό βόλεϊ, το καλύτερο βόλεϊ που μπορούμε δίχως άγχος, διότι μόνο κατασταλτικό παράγοντα αποτελεί αυτό οδηγώντας σε επιπόλαιες κινήσεις και λάθη».

Τέλος ο Πάνος Δανιάς θέλησε να στείλει μήνυμα στον κόσμο του βόλεϊ γενικότερα, αλλά και στους ανθρώπους της Volley League ειδικότερα να στρέψουν το βλέμμα τους στο πρωτάθλημα της Α2, καθώς αφενός είναι υψηλού ανταγωνισμού και αφετέρου αγωνίζονται σε αυτό παίκτες που μπορούν να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία. Χαρακτηριστικά είπε: «Περιμένουμε τον κόσμο μας. Όποιος έρθει το Σαββατοκύριακο δεν θα χάσει το χρόνο του. Επίσης πρέπει να τονιστεί από τα ΜΜΕ, αλλά και από τον κόσμο του βόλεϊ ότι το Final Four της Α2 είναι το… κερασάκι στην τούρτα ενός ήδη οργανωμένου πρωταθλήματος. Είναι μια κατηγορία που πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα, αλλά και το οποίο πρέπει να κοιτάξουν περισσότερο οι προπονητές της Α1, διότι έχει παίκτες που συνεχώς εξελίσσονται. Νεαρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να σταθούν στη μεγαλύτερη κατηγορία σε σχέση με αμφιβόλου ποιότητας ξένους παίκτες που μπορεί να προτιμώνται σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλοι οι παίκτες στην Α1 ανακυκλώνονται και για να υπάρξει ανανέωση πρέπει να έρθουν και άλλοι από την Α2. Το φαινόμενο ομάδες της Volley League να παίζουν με επτά ή οχτώ παίκτες μπορεί να αλλάξει αν οι προπονητές αρχίσουν να βλέπουν περισσότερους αγώνες και στραφούν στη δεξαμενή της Α2, κάνοντας επιλογές και από αυτήν την ανταγωνιστική κατηγορία. Δεν το λέω για εμένα, αλλά το καταθέτω ως μια καλή πρόταση προς τους ανθρώπους της Α1».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ