1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-11-2016 20:37

Απόλλων για... υψηλές πτήσεις

Οι βλέψεις της φετινής ομάδας βόλεϊ των ανδρών του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» είναι πρωταγωνιστικές και αυτό φρόντισαν να διατρανώσουν με το… καλημέρα ο Τάσος Κουμπλής και οι παίκτες του. Η «ελαφρά ταξιαρχία» στα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν στην Α2 κατέκτησε ισάριθμες «καθαρές» νίκες με 3-0 σετ, εκτός έδρας επί της Κω στην πρεμιέρα και επί της Δραπετσώνας στο κλειστό του «Γ. Καμάρας» την 2η αγωνιστική, πραγματοποιώντας ιδανικό ξεκίνημα στην αγωνιστική χρονιά που ήδη έχουμε ξεκινήσει να διανύουμε.


Ο «καπετάνιος» της ομάδας, ο πολύπειρος Τάσος Κουμπλής, με σπουδαία καριέρα στο ελληνικό βόλεϊ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, έχει στα χέρια του ένα «κράμα» έμπειρων και νεαρών παικτών μαζί με τους οποίους θα επιδιώξει να οδηγήσει τον Απόλλωνα σε μια πρωταγωνιστική πορεία. Το «ταμείο», βέβαια, πάντα γίνεται στο τέλος και γι’ αυτό η κοινή συνισταμένη των δηλώσεων προπονητή και παικτών που παρατίθενται – μαζί με το ρόστερ - σε αυτό το «μίνι» αφιέρωμα του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης στην ανδρική ομάδα βόλεϊ είναι «δουλειά ώστε να φέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που του αξίζει».

koublisΤη διδαχή τη δίνει ο Τάσος Κουμπλής. «Για εμένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η δουλειά κι όχι μόνο η ποσότητα αυτής, αλλά και η ποιότητά της. Και φυσικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η πειθαρχία. Η σχέση προπονητή και αθλητών είναι σχέση αναβάτη και αλόγου. Ο προπονητής κρατάει τα ηνία και το άλογο υπακούει. Χωρίς αυτές τις βάσεις δεν μπορεί να υπάρξει ομάδα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ομαδικό πνεύμα που διακατέχει την ομάδα και το οποίο, άλλωστε, συνέβαλλε τα μέγιστα για να φτάσουμε στις δύο νίκες.

Επίσης είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνουν μέχρι τώρα τα παιδιά. Εμείς ξεκινήσαμε καλά και όπως γνωρίζετε μια καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ένα καλό ξεκίνημα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία, διότι η ομάδα μας, που έχει ένα… κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών, οπλίζεται με δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τη συνέχεια. Ελπίζω σιγά- σιγά να κάνει σταθερά βήματα ο Απόλλων και να βρεθεί εκεί όπου του αξίζει» τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε αναφορικά με το κλίμα που συνάντησε στο σύλλογο: «Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι ο Απόλλων είναι οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Όπως μια οικογένεια κάθεται γύρω από ένα τραπέζι και τρώνε όλοι μαζί, έτσι και ο Απόλλων αγκαλιάζει όλα του τα αθλήματα και μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση αυτό. Είχα να το δω χρόνια για να είμαι ειλικρινής»


Ο αρχηγός, Μιχάλης Mανιάτης στάθηκε στις επαγγελματικές βάσεις στις οποίες είναι «χτισμένος» ο Απόλλων: «Η ομάδα έχει ενισχυθεί τη φετινή περίοδο, υπάρχει νέος προπονητής, νέα πρόσωπα και εξαιρετικό κλίμα. Το σωματείο είναι δίπλα μας. Είναι ευχάριστη έκπληξη σε τέτοιες εποχές που ζούμε να υπάρχει ένας τέτοιος σύλλογος σαν τον Απόλλωνα, όπου όλα λειτουργούν σε επαγγελματική βάση. Ελπίζουμε και παλεύουμε αγώνα με τον αγώνα για το καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε ...ταμείο».

Στην καλή δουλειά που γίνεται αναφέρθηκε ο Άκης Χριστοδούλου: «Φέτος έχουμε δυνατότερη ομάδα και το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Ξεκινήσαμε καλά, η δυνατή προπόνηση από τον κόουτς βγάζει πράγματα σε όλη την ομάδα. Εύχομαι υγεία και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να φέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που αξίζει».

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Νάσος Σαμαντάς είπε: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μένα μετά τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό και το κίνητρο είναι μεγάλο μέσα σε μια ιστορική ομάδα, δίπλα σε ένα τόσο έμπειρο προπονητή. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, δένουμε μέρα με τη μέρα και ελπίζουμε για το καλύτερο ώστε να φτάσουμε στο στόχο που βάλαμε».

Για το νέο ρόλο που του ανέθεσε ο Τάσος Κουμπλής μίλησε ο Άρης Χατζηκάλφας: «Μετά από τόσα χρόνια θητείας στο ελληνικό βόλεϊ, ο προπονητής μου μού ζήτησε φέτος να βοηθήσω την ομάδα από ένα ειδικό ρόλο, τη θέση του λίμπερο. Μπορώ φυσικά να βοηθήσω γιατί το έχω ξανακάνει. Φέτος υπάρχουν πολλά νέα παιδιά με πολλή όρεξη. Οι προπονήσεις είναι εντατικές και το κλίμα πολύ καλό. Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι στόχοι μας, αρκεί να έχουμε υγεία».

Ο ερχόμενος από την Αρμενική Ατάμ Τσαλικιάν έχει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και όπως είπε τα… καλύτερα έρχονται: «Η φετινή χρονιά με βρίσκει σε ένα νέο περιβάλλον και για μένα η πρόκληση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της κατηγορίας είναι μεγάλη. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το κλίμα που συνάντησα και τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκε η ομάδα, τόσο η διοίκηση όσο και οι συμπαίκτες μου. Δένουμε μέρα με τη μέρα με τους συμπαίκτες μου και τα καλύτερα έρχονται»!

Βενιαμίν της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα είναι ο Κώστας Καρράς, και τα… όνειρά του, εν μέσω, μάλιστα, προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, δεν έχουν… ταβάνι: «Ο Απόλλων είναι οικογένεια! Υπάρχει καλό κλίμα σε μια ομάδα που στηρίζει τα νέα παιδιά. Μέσα από τη δουλειά μας, ελπίζουμε το καλύτερο σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Για μένα η πρόκληση είναι μεγάλη λόγω της ηλικίας μου για να μπορέσω να καταξιωθώ στο ελληνικό βόλεϊ. Δουλεύω σκληρά και παράλληλα προετοιμάζομαι για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που με περιμένουν τον Μάιο».

apollwnΑπό την Παλλήνη στη Ριζούπολη… μετακόμισε ο Γιώργος Κατσαούνης και όπως τόνισε: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα και για μένα σε μία ιστορική ομάδα. Κάνουμε προσπάθεια, δουλεύουμε με αφοσίωση και ελπίζουμε οι στόχοι μας να γίνουν πραγματικότητα».

Επί σειρά ετών… εργάτης του Γυμναστικού Συλλόγου, ο έφορος της ομάδας Δημήτρης Αθανασέκος έδωσε το «στίγμα» του τι εστί Απόλλων και μίλησε για την ευθύνη της καταξίωσης στο χώρο του ελληνικού βόλεϊ: «Ο Απόλλωνας είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία στην Ελλάδα. Με αυτή τη βαριά κληρονομιά η διοίκηση προσπαθεί για το καλύτερο κάθε χρονιά. Η ευθύνη της καταξίωσης της ομάδας στο ελληνικό βόλεϊ είναι ένα μεγάλο κίνητρο που η διοίκηση μας ανέθεσε και σιγά σιγά βρίσκουμε τα πατήματα μας στο χώρο. Λειτουργούμε με επαγγελματική βάση και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους αθλητές των τμημάτων με σκοπό να αισθάνονται ασφαλείς και σε οικογενειακό περιβάλλον. Στα χρόνια που ζούμε είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε με βάση τις καθημερινές συνθήκες του τόπου μας, αλλά πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».
















Ρόστερ ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 2016-17

Α.Φ./ΟΝ./ΗΜ.ΓΕΝΝ./ΥΨΟΣ/ΘΕΣΗ/Προηγ. Ομ.

1./Γιώργος Αμαριανάκης/10-6-1993/1.91 μ./Ακραίος/ΓΣ Απόλλων

2./Γιώργος Κατσαούνης/25-6-1987/1.89 μ./Πασαδόρος/ΑΟ Παλλήνης

3./Ατάμ Τσαλικιάν/24-6-1990/1.89 μ./Ακραίος/Αρμενική

4./Μάνος Φραγκιαδάκης/21-12-1994/1.97 μ./Ακραίος/ΓΣ Απόλλων

5./Δημήτρης Σασάτη/30-1-1989/1.91 μ./Κεντρικός/ΓΣ Απόλλων

6./Μιχάλης Μανιάτης/12-8-1981/1.92 μ./Πασαδόρος/ΓΣ Απόλλων

7./Κώστας Καρράς/25-11-1999/1.84 μ./Libero/Πανελλήνιος

8./Κώστας Γεωργίου/15-7-1988/1.87 μ./Ακραίος/ΓΣ Απόλλων

9./Άκης Χριστοδούλου/15-3-1983/1.95 μ./Κεντρικός/ΓΣ Απόλλων

10./Νάσος Σαμαντάς/2-7-1992/1.93 μ./Κεντρικός/Παναθηναϊκός

11./Ντίνος Ανάγνου/28-3-1990/1.90 μ./Διαγώνιος/ΓΣ Απόλλων

12./Γιώργος Λένας/10-1-1979/1.95 μ./Διαγώνιος/ΓΣ Απόλλων

16./Άρης Χατζηκάλφας/27-7-1978/1.87 μ./Libero/ΓΣ Απόλλων

18./Γιάννης Λαμπρινός/3-9-1996/1.89 μ./Κεντρικός/Πανελλήνιος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τάσος Κουμπλής/30-3-1948

ΕΦΟΡΟΙ: Δημήτρης Αθανασέκος, Γιώργος Αγγελάκης

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Σπύρος Καρράς

Στην κεντρική φωτογραφία
Πάνω από αριστερά: Σπύρος Καρράς (Φροντιστής) Γιάννης Λαμπρινός 18, Μίμης Σασσάτη 5, Μάνος Φραγκιαδάκης 4, Νάσος Σαμαντάς 10, Γιώργος Λένας 12, Άκης Χριστοδούλου 9, Δημήτρης Αθανασέκος ( Έφορος)

Κάτω από αριστερά: Άρης Χατζηκάλφας 16, Ντίνος Ανάγνου 11, Κώστας Γεωργίου 8, Γιώργος Αμαριανάκης 1, Άταμ Τσαλικιάν 3, Γιώργος Κατσαούνης 2, Κώστας Καρράς 7.

Σχετικά άρθρα

  • Αναβλήθηκε το Απόλλων - Ηρακλής Χαλκίδας λόγω... «Ζορμπά»
    Αναβλήθηκε τελικά ο μικρός τελικός του 1ο τουρνουά ανδρών «Δημήτρης Καλαϊτζής» ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Ηρακλή Χαλκίδας, από το κλειστό της Ριζούπολης που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18.00, λογω αδυναμίας μετακίνησης των φιλοξενουμένων, εξαιτίας του κυκλώνα «Ζορμπάς» που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Εύβοιας.
  • Απόλλων-Παναθηναϊκός ζωντανά από το Sports On Air
    Ο Απόλλωνας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο στο κλειστό της Ριζούπολης το 1ο τουρνουά ανδρών «Δημήτρης Καλαϊτζής» και οι φίλοι του αθλήματος θα εχουν την ευκαιρία να δουν Live από το διαδικτυακό κανάλι του Sports on Air, το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30, τον δεύτερο ημιτελικό αυτού του σημαντικού τουρνουά ανάμεσα σε Απόλλωνα-Παναθηναϊκό.
  • Κουμπλής: «Το μέλλον ανήκει στους παίκτες μου»
    Απογοητευμένος ο προπονητής του Απόλλωνα Τάσος Κουμπλής τόνισε για την ήττα από την ΑΕΚ που του στοίχισε την άνοδο στην Α1:
  • Άνδρες... έτοιμοι για όλα
    Όταν το καλοκαίρι ο προπονητής Τάσος Κουμπλής σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» αποφάσιζαν να επενδύσουν στα νιάτα και στους καλούς χαρακτήρες, μάλλον κάτι… ήξεραν.
  • Α2 ανδρών: Σπουδαίες νίκες για Απόλλωνα, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Κομοτηνή
    Στη 4η αγωνιστική του Α1 ομίλου ο Απόλλωνας νίκησε τα Χανιά με 3-1 και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με εννιά πόντους, πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΟ Παλλήνης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ