Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
06-11-2014 17:38

Συνοδινός: «Εμείς να περάσουμε την τάξη, η Παναχαϊκή για Πανεπιστήμιο»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Μετά την άνοδο της ΕΑΠ στην Κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού βόλεϊ, ο Μανώλης Συνοδινός, σταμάτησε την ενεργό δράση και για τους δικούς του λόγους έκοψε κάθε επαφή με το χώρο του φιλέ. Φέτος επέστρεψε, ως προπονητής, στον Ερμή και στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή την περασμένη Κυριακή βρέθηκε πάλι στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο έπειτα από 15 χρόνια! Μίλησε για όλους και για όλα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ήταν αφοπλιστικός. Αναλυτικά...


-Πόσα χρόνια είχες να πατήσεις τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού κλειστού γυμναστηρίου;
«Από το 1999 όταν με την ΕΑΠ ανεβήκαμε για πρώτη φορά στην Α1 Εθνική.Μετά σταμάτησα, αλλά σε κάποια παιχνίδια ως θεατής πήγα στην ΕΑΠ, η οποία αγωνίζονταν στο δικό της «κλειστό» γυμναστήριο».

-Επειδή στην Παναχαϊκή αγωνίζονται κάποιες παίκτες με τους οποίους ήσουν συμπαίκτης στην ΕΑΠ για πολλά χρόνια, πήγαινε το μυαλό σου προς τα πίσω βλέποντας τους έστω και σαν αντιπάλους;
«Το μυαλό ταξίδευε προς τα πίσω από τότε που είχε γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και έμαθα πότε θα βρεθούμε αντίπαλοι με την Παναχαϊκή, στην οποία πράγματι αγωνίζονται παίκτες που για χρόνια ήμασταν συμπαίκτες και θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω παιδιά μου. Πάντως είναι τιμή για όλους μας στον Ερμή που βρεθήκαμε αντίπαλοι με τέτοιου επιπέδου παίκτες όπως αυτούς που έχει η Παναχαϊκή. Το πρωτάθλημα για εμάς είναι σχολείο. Εμείς πάμε να περάσουμε τη τάξη και η Παναχαϊκή πάει να μπει στο Πανεπιστήμιο».

-Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Τιμή είναι για τον Ερμή, εσύ έχεις παίξει και συμπαίκτης και αντίπαλος με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου.
«Ολοι μαζί είμαστε Ερμής. Και όταν το καταλάβουμε αυτό όλοι, παίκτες, παράγοντες, και αυτό ισχύει για κάθε ομάδα, τότε μια ομάδα λειτουργεί και είναι έτοιμη για το παραπάνω βήμα».

Αναφερόμενος στον στόχο του Ερμή ο Μανώλης Συνοδινός τόνισε: «Είναι ένα γκρουπ τεσσάρων-πέντε ομάδων που τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια θα κρίνουν πολλά και φυσικά την παραμονή. Είναι δύσκολη η εποχή που ζούμε και μπορεί στο τέλος του α' γύρου να έχουμε και άλλες εξελίξεις με παραιτήσεις ομάδων όπως συνέβη πέρυσι. Εμείς βέβαια δεν επιθυμούμε να παραμείνουμε με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εμείς προτιμούμε να μείνουμε μέσα στο γήπεδο. Θα δώσουμε μάχη για την παραμονή».

-Την Παναχαϊκή πώς την βλέπεις; Θα δυσκολευτεί;
«Δεν ξέρω αν θα δυσκολευτεί γιατί πλην της Παλλήνης δεν έχει δει τις άλλες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Ομως έχω την εντύπωση ότι δεν είναι οι πραγματικές δυνατότητες της Παναχαϊκής αυτές που έδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα το πω καθαρά, ότι μάλλον του Νίκου Ρουμελιώτη του ήρθαν εικόνες από το παρελθόν βλέποντας εμένα στην απέναντι πλευρά και ήταν επιεικής μαζί μας. Το είδαμε και το εκτιμούμε αναλόγως».

-Επόμενο παιχνίδι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Το σχόλιο σου;
«Θα πάμε να το χτυπήσουμε. Είναι ένα παιχνίδι που το έχουμε στα πλάνα μας. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν στα πλάνα μας το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ομως με τον Κόροιβο θέλουμε να έχουμε βαθμολογικά οφέλη. Το ίδιο θέλαμε και με την Καλαμάτα'80. Παλέψαμε και φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Κόροιβος είναι νεοφώτιστη ομάδα, όπως και εμείς υπό την έννοια ότι είμαστε νεοσύστατη ομάδα. Δημιουργήθηκε από το μηδέν. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει».

pelop.gr
Διαβάστηκε 481 φορές