Εκτυπώστε τη σελίδα
09-12-2018 00:44

Ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 το ντέρμπι με την Ροδίων Αθλησις

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι του Α΄ομίλου (1ος υπό όμιλος) με την Ροδίων Άθλησις και απέκτησε μικρό προβάδισμα για την πρώτη θέση αλλά και τη μάχη της ανόδου που βέβαια έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Στο κατάμεστο Bαρδινογιάννειο οι 400 φίλοι του ΟΦΗ είχαν δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα και παρότι η ομάδα της Ρόδου πήρε το 1ο σετ, ο ΟΦΗ με αντεπίθεση διαρκείας πήρε την πολύτιμη νίκη και πλέον αποσπάστηκε 4 βαθμούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Στο 1o σετ ο ΟΦΗ προηγήθηκε 6-4 αλλά το σερβίς του Σαρικεΐσογλου οικοδόμησε σερί 7-0 για την Άθλησις που προηγήθηκε 11-6 και αργότερα με 24-16. Ο ΟΦΗ μείωσε 24-20 και η Αθλησις τελείωσε το σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 2ο σετ που ήταν και το πιο καθοριστικό. Η Ροδίων προηγήθηκε 20-17, 23-22 και 24-23 αλλά η ομάδα του Ηρακλείου έκανε ανατροπή και επικράτησε 26-24.

Μετά την ισοφάριση ο ΟΦΗ απελευθερώθηκε στο σερβίς και στην επίθεση και πήρε το 3ο σετ ενώ μεγάλη μάχη έγινε και στο 4ο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο και στο 24-23 ο Μπάσης τελείωσε τον αγώνα με άσσο εν μέσω αποθέωσης.

Στο τρίτο σετ, ο Ποτολίδης της Ροδίων χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία στη β' διαιτητή της αναμέτρησης Ελένη Τραχαλάκη. 

Διαιτητές: Φραγκάκης, Τραχαλάκη. Γραμματεία: Καραλή.

Τα σετ: 3-1 (20-25, 26-24, 25-22, 25-23)

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Αντιφάκος, Σκαρλατίδης, Εφραιμίδης, Μπάσης, Τζελάτι, Κομητούδης / Καρασαββίδης (λ), Κολτσιάκης.

ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Γκολίτσης): Μαυροβουνιώτης, Προδρομίδης, Σακόγλου, Σαρικεΐσογλου, Ποτολίδης, Ηλίας / Αρβανίτης (λ), Κοκολάκης (λ), Οικονόμου, Μακρής, Παππάς.

«Νίκη ψυχολογίας»

«Αυτή είναι μία νίκη πιο πολύ ψυχολογικού χαρακτήρα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και η άνοδος θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με εξαίρεση το 1ο σετ που οι αντίπαλοι μας μπήκαν πιο απελευθερωμένοι στο σερβίς, παίξαμε καλά και γυρίσαμε μικρές διαφορές στο 2ο και στο 4ο σετ», δήλωσε στο volleynews.grο έμπειρος ακραίος του ΟΦΗ Δημήτρης Εφραιμίδης.

«Αξίζουν και οι δύο να ανέβουν»

«Ηταν αγώνας διαφήμιση για το βόλεϊ μεταξύ δύο ομάδων που θα έπρεπε να ήταν στην Βόλεϊ Λιγκ. Εγινε ένας καταπληκτικός αγώνας υψηλού επιπέδου και σε καλή ατμόσφαιρα. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα παίξουμε τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές μεταξύ μας. Δεν κρίνει τίποτα αυτό το αποτέλεσμα αλλά απέδειξε πως είναι οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Μακάρι να μπορούσαν να ανέβουν και οι δύο γιατί το αξίζουν. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε την δουλειά για να είμαστε πιο έτοιμοι όταν κριθεί η άνοδος», είπε στο volleynews.gr ο Σπύρος Γκολίτσης.