1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-04-2020 13:47

Ιταλία: Στα άκρα οι σχέσεις αθλητών και λίγκας με κατηγορίες για καταπάτηση δικαιωμάτων

Στα άκρα έχει φθάσει η κόντρα στην Ιταλία μεταξύ των αθλητών και των εκπροσώπων των ομάδων με την διοίκηση της ανδρικής λίγκας, μετά και το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της λίγκας που αφορά τις προτάσεις για τις περικοπές στα συμβόλαια.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στο ιταλικό πρωτάθλημα, με τα χαμένα έσοδα να υπολογίζονται στα 24 εκατομμύρια και για τον λόγο αυτό η ιταλική λίγκα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, κατέθεσε κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρουν:

-Μηδενική μείωση στα συνολικά καθαρή τέλη που είχαν συμφωνηθεί με τους αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, για πόσο έως και 20.000 ευρώ.

-Μείωση 30% στα συνολική καθαρά τέλη που είχαν συμφωνηθεί με τους αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, για ποσό μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ.

Οι αθλητές που αγωνίζονται στην Ιταλία τονίζουν πως οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν μονομερώς και κατά παράβαση των ατομικών συμβάσεων και δεν περιλαμβάνουν καμία από τις προτάσεις που οι ίδιοι είχαν καταθέσει κατά την διάρκεια των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, ενώ δεν υπάρχει καμία μορφή προστασίας των αθλητών και όλων των σχετιζόμενων μελών.

Η κατάσταση έχει φθάσει στα άκρα και η κόντρα μεταξύ των αθλητών, των σωματείων με την διοίκηση της Serie A1 Super Lega δεν αποκλείεται να συνεχιστεί στα δικαστήρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ