1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-02-2020 23:54

Παίζουν τη... μισή κούπα του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στον πρώτο τελικό μετά από 10 χρόνια

Η ώρα των τελικών έφτασε για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που θα μονομαχήσουν στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους μονομαχία στον τελικό κυπέλλου του 2010 στο Τροκαντερό και για πρώτη φορά στο Λιγκ Καπ οι «αιώνιοι» θα μονομαχήσουν για τη... μισή πρώτη κούπα της σεζόν 2019-20.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι που είναι και πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα θα βρεθούν αντίπαλοι για τρίτη φορά στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δύο νίκες στις προηγούμενες αναμετρήσεις. (Α΄τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 19.00, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας).

Από τη σεζόν 2018-19 καταργήθηκε το σύστημα του φάιναλ-4 και κυριαρχούν οι διπλοί τελικοί. Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει 3-1 σετ τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του φάιναλ-4 της σεζόν 2016-17. Τη σεζόν 2013-14 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην Α΄φάση και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0 σετ.  Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 6 τίτλους σε 8 διοργανώσεις. Oι «ερυθρόλευκοι» είναι πρωτοπόροι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 32 βαθμούς, έναντι 29 του Παναθηναϊκού. Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ισχύει το δικαίωμα της ελεύθερης εισόδου για τα ενεργά Μέλη του Ολυμπιακού με την επίδειξη της κάρτας Μέλους & Κάρτας Junior.

Tα εισιτήρια κοστίζουν 5€ και 10 € και θα διατίθενται την ημέρα του αγώνα από εκδοτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη «Μ. Μερκούρη», από τις 17:00.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Δίνουμε το πρώτο παιχνίδι τελικού στην έδρα μας και είναι ένα ωραίο ματς για να παίξουμε πολύ καλά. Επιτέλους μπαίνουμε στους μήνες που θα δίνουμε τέτοιου είδους παιχνίδια και η ομάδα θα είναι έτοιμη».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εύκολη νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πρωτάθλημα αλλά και από τον αποκλεισμό στο κύπελλο και θα τα δώσει όλα για να πάρει αποτέλεσμα τίτλου για τη ρεβάνς. Οι πράσινοι διεκδικούν τον πρώτο τους τίτλο στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Βρίσκονται για πρώτη φορά σε τελικούς.

Ο μεγάλος στόχος είναι να πάρουν αποτέλεσμα που θα του δώσει αβαντάζ για τη ρεβάνς που εκτός απροόπτου θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αρχηγός αποστολής της ομάδας του τριφυλλιού θα είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στην εφετινή διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Θα είναι δύο ωραίοι αγώνες μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος και αυτό εγγυάται πως θα γίνουν δύο μεγάλα παιχνίδια που θα απολαύσει ο φίλαθλος κόσμος ωραίο βόλεϊ».

Υπενθυμίζεται πως το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς καθιερώθηκε το 2012 με πρώτο νικητή τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ. Από το 2014 και μετά τον χαμό του Νίκου Σαμαράς η Ε.Σ.Α.Π. με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έδωσε την ονομασία της διοργάνωσης προς τιμήν του σπουδαίου βολεϊμπολιστα που «χάθηκε» πρόωρα.

Διαιτητές Α΄τελικού Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς

13/02/2020, Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 19.00 (ΕΡΤ Sports): Ολυμπιακός - Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Κομισάριος: Πέρρος. Επόπτες: Μαριδάκης, Αντωνόπουλος, Παπαθανασίου, Αλετσοβίτης. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Σερί 9-0 ο Ολυμπιακός

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 62 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 42-20. Ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 9-0 για το πρωτάθλημα. Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού ήταν στις 21 Μαρτίου 2015 με 3-1 σετ στο Ρέντη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ