1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-02-2020 10:44

Κώστας Αγγελίδης για τον τίτλο του Μίλωνα: «Να γίνει ενιαίο πρωτάθλημα εφήβων στην Αττική»

Τον 5ο τίτλο στην ιστορία των πρωταθλήματων εφήβων της ΕΣΠΕΔΑ πανηγυρίζει ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων μετά τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού στον τελικό που έγινε την Κυριακή στο Μελίνα Μερκούρη και ο προπονητής των πρωταθλητών Κώστας Αγγελίδης μίλησε στο volleynews.gr για τη σημασία της επιτυχίας, τον τελικό με τον Ολυμπιακό, την απουσία ενός βασικού αθλητή ενώ δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής κοινού πρωταθλήματος από την ΕΣΠΑΑΑ και την ΕΣΠΕΔΑ σε επίπεδο εφήβων, παίδων και παμπαίδων.

«Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες του τελικού. Εγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι που σε πολλά σημεία θα μπορούσε να στέκονταν και στο ανδρικό. Μπράβο στους αθλητές και των δύο ομάδων και ειδικά στους αθλητές μου που κατάφεραν να κάνουν μία μεγάλη ανατροπή παρότι χάναμε 2-0 σετ και 14-10 στο 3ο σετ».

Σχετικά με την ανατροπή και τη νίκη ο Κώστας Αγγελίδης είπε: «Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πως όταν εμείς χάναμε αντέξαμε την πίεση και βρήκαμε λύσεις να βγούμε από τα δύσκολα. Κρατήσαμε την υποδοχή και προσαρμοστήκαμε στην πίεση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός που προφανώς πίστεψε πως ήταν κοντά στη νίκη δεν άντεξε την δική μας πίεση. Οταν ισοφαρίσαμα μάλιστα είχαμε και την ψυχολογία με το μέρος μας».

Σχετικά με τη σημασία που έχει αυτή η επιτυχία για τον Μίλωνα είπε: «Στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ τα τελευταία χρόνια δίνουν μάχες ο Μίλων και ο Ολυμπιακός. Μονοπωλούν τους τελικούς. Πέρυσι το είχε πάρει ο Ολυμπιακός και εφέτος πήραμε πάλι τα ηνία. Εγώ ανέλαβα εφέτος την ομάδα. Βλέπω πολύ σωστή νοοτροπία και άριστη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Αυό βγαίνει και στο γήπεδο. Ο Μίλων έχει βαρύ όνομα και βαριά φανέλα και συνδυασμό με την οργάνωση στο τμήμα του βόλεϊ έρχονται και τα αποτελέσματα».

Για τον MVP Σπύρο Χανδρινό και την απουσία του Σπύρου Χάκα είπε: «Ο Χανδρινός άξια αναδείχτηκε MVP και καλύτερος επιθετικός. Εκανε σπουδαία εμφάνιση. Ολη η ομάδα έπαιξε καλά. Είχαμε και την απουσία του Χάκα που ήταν πολύ σημαντική. Ο Σπύρος έχει πάθει θλάση στο γαστροκνήμιο σε αγώνα με την ανδρική ομάδα και πιθανότατα να μην έχουμε στη φάση των 16 του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ελπίζω να περάσουμε και να τον έχουμε στην συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε περαστικά».

Οσο για την συνέχεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων αλλά και το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΠΕΔΑ ο Αγγελίδης συμφώνησε με όσους πιστεύουν πως σε επίπεδο εφήβων, παίδων και παμπαίδων η ΕΣΠΕΔΑ πρέπει να κάνει κοινά πρωταθλήματα με την ΕΣΠΑΑΑ: «Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στη φάση των 16 θα αποφύγουμε τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι θετικό. Πιστεύω να προχωρήσουμε. Γενικά δε μου άρεσε που οι τελικές φάσεις εφήβων της ΕΣΠΕΔΑ και της ΕΣΠΑΑΑ έγιναν τις ίδιες ώρες. Πρέπει να τα δούμε αυτά τα θέματα. Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα τα πρωταθλήματα των αγοριών και ειδικά των εφήβων. Θα ήμουν θετικός σε μία πρόταση συνεργασίας ΕΣΠΕΔΑ και ΕΣΠΑΑΑ για ενιαίο πρωτάθλημα εφήβων, παίδων και παμπαίδων. Οι δύο ενώσεις έχουν λίγες ομάδες και ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Ενα δυνατό ενιαίο πρωτάθλημα στην Αττική θα απογείωνε τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον. Στις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες και δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Γενικά πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για να τονώσουμε το ενδιαφέρον των νέων παιδιών, να προβάλουμε αυτά τα πρωταθληματα και να υπάρχουν κίνητρα. Μόνο έτσι τα παιδιά και οι γονείς τους θα δουν το βόλεϊ με μεγαλύτερη συμπάθεια σε σχέση με τα πρώτα βήματα που κάνουν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ».

Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.: Ο Μίλωνας πήρε ρεβάνς από τον Ολυμπιακό και στέφθηκε πρωταθλητής εφήβων

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ