Εκτυπώστε τη σελίδα
21-09-2019 22:32

Πρωτοψάλτης: «Οι Εθνικές ομάδες αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και σεβασμού» (vid)

Λιουμπλιάνα. Αποστολή ΠΣΑΤ, Δημήτρης Τυχάλας: Ικανοποιημένοι από την συνολική πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εμφανίστηκαν οι Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι παραδέχθηκαν την ανωτερότητα της Ρωσίας, αλλά στάθηκαν και σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική μας πορεία.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε:

«Είναι σημαντικό όταν μπαίνεις να παίξεις στους "16" με μια ομάδα που έχει στόχο το χρυσό να έχεις αυτό το σεβασμό μέσα στο γήπεδο. Η σοβαρότητα τους τα έδειξε όλα, δεν θέλανε να χαλαρώσουνε ούτε λεπτό και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να εισπράττεις αυτόν τον σεβασμό από έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο».  

-Για το αν θα μπορούσαμε να κοντράρουμε λίγο περισσότερο στην αρχή του αγώνα όταν ξεκινήσαμε με 6 λάθη:

«Νομίζω ότι ψάχνεις κάτι που δεν υπάρχει. Η Ρωσία είναι ομάδα που πάει για το χρυσό, εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε χαλαρά, χωρίς ρίσκο στο παιχνίδι μας. Εμείς έπρεπε να πιέσουμε στο σερβίς να βγάλουμε την υποδοχή τους έξω από το φιλέ και να μπορέσουμε να παίξουμε καλά στο μπλοκ άμυνα. Οι Ρώσοι όμως ήταν φανταστικοί και αυτό φάνηκε και στο σκορ».  

-Για το αν η Ρωσία ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε:

«Νομίζω ότι η Γαλλία είναι η καλύτερη ομάδα. Κι η Ρωσία είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ δυνατό μπλοκ, αλλά η Γαλλία είναι μια πιο ολοκληρωμένη ομάδα και μου αρέσει περισσότερο».  

-Για την συνολική αποτίμηση της πορείας της Εθνικής:

«Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Πρώτον για την πρόκριση και δεύτερον για την απόδοση που είχαμε και θεωρώ ότι έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι πολλές φορές αδικείται αυτή η ομάδα. Θα αναφερθώ και στη Εθνική γυναικών που όπως κι εμείς τα δύο τελευταία χρόνια τα έδωσαν όλα. Πήραν τις προκρίσεις και βρέθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες και θεωρώ ότι αξίζουν έναν σεβασμό και μεγαλύτερη προσοχή».

 

Media

Σχετικά άρθρα