Εκτυπώστε τη σελίδα
04-05-2018 15:24

Τάσος Κουμπλής: «Το ελληνικό βόλεϊ "πονάει" στο ανδρικό και για αυτό λατρεύω τη δουλειά στον Απόλλωνα»

Ο Τάσος Κουμπλής, προπονητής στον Απόλλωνα Σμύρνης για δεύτερη σερί σεζόν, είναι ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση του βόλεϊ. Για να το καταλάβει κανείς αρκεί, βεβαίως, μια ματιά στο παλμαρέ του, αλλά και μια συζήτηση μαζί του.

 

Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, όταν ο άνθρωπος αυτός μιλά για… μοναδικότητα του Απόλλωνα και ταυτόχρονα τονίζει ότι απολαμβάνει τη δουλειά του στην «ελαφρά ταξιαρχία» στην οποία – όπως λέει – διοχετεύει όλη την αγάπη του για το άθλημα με στόχο τη δημιουργία σε μια περίοδο κρίσης για το ανδρικό βόλεϊ:

«Ο Απόλλων διαφέρει από πολλές ομάδες, για να μην πω ότι διαφέρει απ’ όλες τις ομάδες. Είναι μια οικογένεια και σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άνετα και όμορφα να δουλεύεις εκεί. Απολαμβάνω τη δουλειά μου στον Απόλλωνα. Αυτή τη στιγμή διοχετεύω όλη την αγάπη που έχω για το βόλεϊ. Το λατρεύω το άθλημα και γι’ αυτό το κάνω. Δεν το βλέπω καθαρά επαγγελματικά, εξάλλου ο Απόλλων δεν είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΠΑΟΚ. Ξέρω γιατί δουλεύω. Για έναν προπονητή αποτελεί ικανοποίηση να παίρνει πρωτάθλημα με μεγάλες ομάδες. Το έχω ζήσει. Αλλά αυτό είναι απόρροια πολλών πραγμάτων. Εγώ θεωρώ ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στην καριέρα μου τα έκανα στις ομάδες του Νηρέα, του Κύζικου Νέας Περάμου, του Κτησιφώντα και στην Εθνική ομάδα.  Θεωρώ πιο σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ, που περνάει μια κρίση στο ανδρικό βόλεϊ, τη δημιουργία. Το να βγαίνουν νέα παιδιά. Γι’ αυτό προσπαθώ στον Απόλλωνα και αυτό είναι που με ευχαριστεί. Ο καθρέφτης κάθε προπονητή είναι οι αθλητές του».

Για την επιτυχία, στους άξονες στους οποίους αυτή βασίστηκε αλλά και για τη νέα σεζόν τόνισε:  «Το θέμα είναι ότι η επιτυχία είχε κάποιες βάσεις και επίσης ότι ήξεραν όλοι ότι ο προπονητής προπονεί τους παίκτες για την ομάδα και όχι την ομάδα για το καλό των παικτών. Θέλω να πω με αυτό ότι οι παίκτες αλλάζουν η ομάδα ποτέ. Επίσης έγινε κατανοητό από τα παιδιά το εξής: Στην ομάδα μας δεν παίζουν οι καλύτεροι παίκτες, αλλά οι παίκτες που μπορούν να φτιάξουν την καλύτερη ομάδα. Από τον Σύλλογο επίσης έχει γίνει κατανοητό ότι δεν μπορείς να χτίζεις και να κατοικείς ταυτόχρονα. Πρώτα γίνεται το ένα και μετά το άλλο. Η ομάδα μας είναι γνωστό ότι έχει νέα παιδιά που μαθαίνουν και όπως είναι φυσικό δεν γίνεται να μαθαίνεις χωρίς να κάνεις λάθη. Γι’ αυτό εμείς σαν ομάδα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο εμείς μαθαίνουμε ο αντίπαλος παίρνει πόντους. Αυτό πιστεύω πως αν δεν το ξεχνάμε θα μας βοηθήσει να μάθουμε πιο γρήγορα. Τα παιδιά είναι νέα παιδιά που δουλεύουν κι έχουν κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν ζηλοφθονίες. Χαίρεσαι και θαυμάζεις την επιτυχία του συναθλητή σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά με την καλή έννοια. Με θεμιτά μέσα κάθε αθλητής θέλει να γίνει καλύτερος και γι’ αυτό προσπαθεί… Σαν ομάδα αν κάπου μειονεκτούμε – λέω για παράδειγμα την πρώτη πάσα - επιτιθέμεθα στο πρόβλημα και δεν το αποφεύγουμε. Έτσι προσπαθώντας καταλαβαίνεις και βλέπεις πιο πέρα απ’ όσα μπορείς να δεις. Αυτό κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα παιδιά είναι και καλοί χαρακτήρες, έχουν και ταλέντο και έχουν κατανοήσει ότι ο σοβαρός αθλητής ο οποίος ξέρει ότι είναι καλός σε κάποια πράγματα προσπαθεί να γίνει καλύτερος και δεν νομίζει ότι ξέρει όλα. Εξάλλου, αν κάποιος το νομίζει είναι ανόητος. Τη νέα σεζόν θα εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε στις ίδιες βάσεις με νέα παιδιά, που έχουν όρεξη για δουλειά, που θέλουν να μάθουν και μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα ωφεληθούν και οι ίδιοι και η ομάδα».

Μεθυσμένη πολιτεία ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει με την ίδια συνταγή

Σχετικά άρθρα

  • Μαζί και τη νέα σεζόν Απόλλωνας Σμύρνης και Ναταλία Κοντοπούλου
    Την παραμονή της λίμπερο Ναταλίας Κοντοπούλου για την νέα σεζόν ανακοίνωσε ο Απόλλων Σμύρνης.
  • Οι αθλήτριες του Απόλλωνα Σμύρνης μοίρασαν χαρά στα παιδιά του νοσοκομείου Παίδων
    Σε μία όμορφη και αξιέπαινη ενέργεια προχώρησαν αθλήτριες του Απόλλωνα Σμύρνης. Συγκεκριμένα οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βρέθηκαν στο Νοσοκομείο παίδων και στην ογκολογική μονάδα Ελπίδα-Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρόσφεραν λίγες ώρες χαράς και ξενοιασιάς στα παιδιά. Η δράση ήταν της φιλανθρωπικής οργάνωσης Make a Wish και η αθλήτρια του Απόλλωνα Άλκηστις Δεμπεγιώτη που είναι φαρμακοποιός και εθελόντρια, μάζεψε τις συμπαίκτριές της και πήγαν όλες μαζί στο Νοσοκομείο Παίδων.
  • Εκπληκτικός Κόροιβος πέρασε με 3-0 απο τη Ριζούπολη
    Σε πολύ μεγάλη βραδιά ο Κόροιβος Αμαλιάδας έκανε την μεγάλη έκπληξη και επικράτησε με 0-3 (23-25, 20-25, 22-25) του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 7η αγωνιστική του Α2 υποομίλου της Α2 ανδρών, η οποία ηταν και το φινάλε του πρώτου γύρου.
  • Μεθυσμένη πολιτεία ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει με την ίδια συνταγή
    Μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει η οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ιστορικός σύλλογος της Ριζούπολης μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο στις υποδομές και στην ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ με κορυφαίο επίτευγμα την πορεία της ανδρικής ομάδας στην Α2 ανδρών. Με εκφραστή τον Τάσο Κουμπλή μία ομάδα παραγόντων που τους ενώνει ηγ αγάπη για τον σύλλογο και το βόλεϊ έχουν κάνει θαύματα.
  • Κουμπλής: «Το μέλλον ανήκει στους παίκτες μου»
    Απογοητευμένος ο προπονητής του Απόλλωνα Τάσος Κουμπλής τόνισε για την ήττα από την ΑΕΚ που του στοίχισε την άνοδο στην Α1: