Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
21-07-2014 11:20

«Πρώτα σύσκεψη, μετά κλήρωση»

Με μια επιστολή που υπογράφουν 11 από τις 12 ομάδες της Αττικής, οι εκπρόσωποί τους ζητούν από την ΕΟΠΕ να μην γίνει διαχωρισμός των ομίλων στην Α2 ανδρών την Πέμπτη, αλλά πρώτα να συζητηθεί πρώτα ο τρόπος που θα γίνει. Να κάνουν οι ομάδες προτάσεις για το μέλλον της κατηγορίας και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθούν.


Κύριοι,

Μετά από επικοινωνία και συνεννόηση όλων των σωματείων της Αττικής (ΕΣΠΑΑΑ-ΕΣΠΕΔΑ) που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα Α2 Ανδρών 2014-15 και αφού διαβάσαμε και μελετήσαμε τη Γενική Προκήρυξη αγων. περ. 2014-15 προτείνουμε και ζητάμε τα έξης:

1) Να μην πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον διαχωρισμό των ομάδων της Αττικής στους ομίλους του Νότου όπως έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24/7/14 και ώρα 4.00 μ.μ. αλλά μετά την αντίστοιχη κλήρωση της Α2 Γυναικών (4.30 μ.μ.) να πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία της Κ.Ε.Π των 12 ομάδων της Αττικής με θέμα το τρόπο διαχωρισμού των ομάδων στους ομίλους αλλά και το μέλλον της κατηγορίας αυτής.

2) Να καταγραφούν όλες οι απόψεις και προτάσεις σχετικά με τον διαχωρισμό των ομίλων και αφού καταλήξουμε σε μια πρόταση που να εκφράζει τη πλειοψηφία των σωματείων, αυτή να συζητηθεί στη Κ.Ε.Π άμεσα. Εν συνεχεία άμεσα να ενημερωθούν και τα σωματεία και να επακολουθήσει την μεθεπόμενη εβδομάδα κλήρωση.

3) Να δημοσιοποιηθούν οι γραπτές προτάσεις όλων των σωματείων που κατατέθηκαν για την Α2

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Ε.Ο.ΠΕ οφείλει να επιδείξει την ίδια διάθεση συνεργασίας με την περυσινή χρονιά, πράγμα που φέτος δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, πέρσι, με επιστολή στις 13 Ιουνίου κάλεσε τα σωματεία να καταθέσουν την άποψη τους επί δυο απόλυτα συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούσαν τον διαχωρισμό των ομάδων σε 3 ή 4 ομίλους καθώς και το σύστημα ανόδου στην Α1 και υποβιβασμού στην Β΄ Εθνική.

Τα σωματεία κατέθεσαν τις απόψεις τους και κλήθηκαν στις 25 Ιουνίου για την κλήρωση και των διαχωρισμό των ομάδων. Εντωμεταξύ η Γενική Προκήρυξη είχε κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου.

Λαμβάνοντας υπόψη το κάθε σωματείο το αποτέλεσμα της κλήρωσης αλλά και το αγωνιστικό σύστημα είχε στη διάθεση του 6 ημέρες μέχρι της 30 Ιουνίου να αποφασίσει σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων (άρθ.9/παρ.β) να συμμετάσχει στην πιο κάτω κατηγορία, ενώ τώρα αυτό είναι αδύνατον να γίνει αφού η Γενική Προκήρυξη εκδόθηκε 1 μήνα αργότερα.

Εφέτος μας καλέσατε 3 φορές να καταθέσουμε τις απόψεις μας, στις 2 Ιουνίου σε σύσκεψη στην Ε.Ο.ΠΕ και με επιστολές σας στις 6 και 18 Ιουνίου και τελικά κυκλοφόρησε η Γενική Προκήρυξη ένα μήνα μετά (18 Ιουλίου) χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική πρόταση για τον χωρισμό των ομάδων της Αττικής στους ομίλους.

Μετά από όλα αυτά ζητάμε να κάνετε χρήση του άρθ.8/παρ.3 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και μετά την σύσκεψη, αφού λάβετε σοβαρά υπόψη σας την γνώμη και τα προβλήματα των σωματείων της Αττικής, να τροποποιήσετε την Γενική Προκήρυξη όπου χρειάζεται.

Το ανδρικό Βόλεϊ μαστίζεται από πρωτοφανή για τα χρονικά κρίση και κινδυνεύει με αφανισμό και μαρασμό και φυσικά μονομερείς αποφάσεις χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη συναίνεση της πλειοψηφίας μόνο απογοήτευση και αισθήματα φυγής από το άθλημα προκαλούν, ειδικότερα όταν η Ομοσπονδία οικονομικά δεν συμβάλει πλέον στο παραμικρό στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και όλα τα έξοδα καλούνται να τα επωμιστούν τα σωματεία χωρίς να έχουν ουσιαστικό λόγο στις αποφάσεις αυτές.

Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η πρόταση μας για να μην οδηγηθεί το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών σε αδιέξοδο. Ο σεβασμός της Ομοσπονδίας στις ηρωικές προσπάθειες των εναπομείναντων παραγόντων των σωματείων αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί η αναγκαία συναίνεση για την λήψη των δύσκολων αποφάσεων που απαιτούνται για την επιβίωση όλων (Ε.Ο.ΠΕ και σωματείων)


ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – Καταβέλος Παναγιώτης

ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – Μουλακάκης Απόστολος

ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – Κογκαλίδης Γιώργος

ΑΟ ΕΛΛΗΝ. ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ - Κυριακάκης Δημήτρης

ΑΠΣ ΚΥΖΙΚΟΣ – Ζώρη Ερη

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ – Ράπτης Δημήτρης

ΑΟ ΟΔΥΣΣΕΥΣ – Ηλιοπούλου Κατερίνα

ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ – Παπαγεωργίου Ευγενία

ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ – Ζερβουδάκης Βασίλης

ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – Κυριακίδης Άγγελος

ΑΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ – Αηδονίδης Μιχάλης