1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-12-2018 19:55

Παίζεται η παραμονή για Κομοτηνή και Εθνικό στο φινάλε του πρώτου γύρου

Το τοπικό ντέρμπι της Θράκης μεταξύ της Κομοτηνής και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ξεχωρίζει στο φινάλε του Α΄γύρου και στην τελευταία αγωνιστική της Volley League για το 2018. (11η αγωνιστική, 22/12, 19.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Θεμελής).
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί και στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου έχει νικήσει η Κομοτηνή 3-1. Το ντέρμπι της Θράκης έρχεται σε κρίσιμη περίοδο όπου και οι δύο ομάδες διψούν για βαθμούς καθώς και οι δύο ομάδες προέρχονται από διαδοχικές ήττες και θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους στη βαθμολογία.

Η Κομοτηνή αναζητά την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα - μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ την 4η αγωνιστική. Εχει 5 βαθμούς και μαζί με την Κηφισιά μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι εντυπωσιακό πως επτά παίκτες της Κομοτηνής στο παρελθόν έχουν ταυτίσει την καριέρα τους με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ αυτών ο κεντρικός Νίκος Χριστόφας ο οποίος τη σεζόν 2017-18 ήταν στον Εθνικό και δήλωσε για το ντέρμπι της Θράκης: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Γνωρίζω πως υπάρχει και η ιδιατερότητα του τοπικού ντέρμπι αλλά εμείς αφοσιωνόμαστε στο αγωνιστικό πλάνο που δουλεύουμε στις προπονήσεις! Έχουμε δουλέψει καλά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είμαι αισιόδοξος».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 7 βαθμούς είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αναζητά όχι μόνο την πρώτη νίκη εκτός έδρας αλλά και τα πρώτα της σετ.

Ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε για τον αγώνα: «Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά στην πίεση και στα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών. Είναι ένα ντέρμπι. Υπάρχει το γόητρο και ο εγωισμός για τη νίκη αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Πρέπει να έχουμε την τακτική μας και κυρίως διάρκεια στην απόδοση μας. Πρώτος αντίπαλος μας είναι τα λάθη μας και μετά παίζουμε με τον αντίπαλο. Εχουμε προετοιμαστεί καλά. Είναι διαφορετικός αγώνας από εκείνον του Λιγκ Καπ».

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και η Κομοτηνή νίκησε στην έδρα της 3-1. Tην τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν για την Volley League ήταν τη σεζόν 1997-98 όπου η Κομοτηνή σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ