Εκτυπώστε τη σελίδα
22-05-2020 14:05

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης: Ανοίξτε τους οργανωμένους αθλητικούς χώρους μπιτς βόλεϊ

Του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη:  Από την επαναλειτουργία της Beach Arena τη Δευτέρα 18 Μάη, βρίσκομαι, σχεδόν νυχθημερόν, στα γήπεδα και προπονώ αθλητές και αθλήτριες.Κρατάμε αποστάσεις, απολυμαίνουμε τις μπάλες μας, πλένουμε ξανά και ξανά και ξανά τα χέρια μας.

 

Τα κάνουμε αυτόματα όλα αυτά, δίχως να χρειάζεται να υπενθυμίζουμε ο ένας στον άλλον τις συστάσεις των ειδικών περί ασφαλούς άσκησης.Δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η τήρηση αυτών των πρωτοκόλλων, διότι η πειθαρχία είναι βασικό χαρακτηριστικό του αθλητισμού.

Αντίθετα, με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η μεταμόρφωση, αν μπορώ να το πω έτσι, των αθλητών μετά το τέλος της προπόνησης. Πέταγαν. Ήταν χαρούμενοι. Ήταν άλλοι.Και δεν εννοώ αυτό που εύκολα λέμε -κουνήσου λιγάκι, οι ενδορφίνες που θ’ απελευθερωθούν θα σου αλλάξουν τη διάθεση. Όχι .Είναι πολύ περισσότερο απ’ αυτό, διότι, βλέπετε, όλοι μας έχουμε πιεστεί πάρα πολύ αυτό το διάστημα.

Άλλοι, λοιπόν, μπήκαν οι αθλητές στο γήπεδο, άλλοι βγήκαν. Ξαλαφρωμένοι, με καλή ψυχολογία και ακόμη καλύτερη διάθεση.

Κρίμα που δεν λειτουργούν όλες οι οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε να ωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι αυτήν εδώ τη δύσκολη περίοδο.Κι όταν λέω οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις εννοώ τις αδειοδοτημένες και στο σκέλος της λειτουργίας αθλητικής σχολής -άδεια την οποία δίνει η Περιφέρεια- συν σφραγίδες, όπως τα θυμάμαι χοντρά-χοντρά από τότε που φτιάχναμε την Beach Arena, από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Περιφέρεια, Πολεοδομία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Αρχαιολογία κ.λπ., καθώς και με μισθωτό πλήρους απασχόλησης διευθυντή, ο οποίος πρέπει να είναι απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής φυσικής αγωγής και με ειδικότητα στο άθλημα που διδάσκει η σχολή.

Μα καλά θα μου πείτε -δεν τους άνοιξαν όλους αυτούς τους οργανωμένους αθλητικούς χώρους; Εσείς, τότε, πώς λειτουργείτε; Αμ δε! Δεν τους άνοιξαν όλους.

Μόνον εκείνοι που η δραστηριότητα τους υποστηρίζεται από συγκεκριμένους ΚΑΔ μπορούν να σηκώσουν ρολά.Η Beach Arena, λοιπόν, επαναλειτουργεί, διότι διαθέτει και ΚΑΔ που της το επιτρέπουν. Συγκεκριμένα τους 85511006, 85511004 και 85510007 για Υπηρεσίες Προπονητή Αθλητών,

Υπηρεσίες Καθηγητή Αθλημάτων και Υπηρεσίες Σχολής Αθλημάτων αντίστοιχα, οι οποίοι της επιτρέπουν τις ατομικές προπονήσεις -προσοχή- σε αθλητές σωματείων.

Κι εδώ έρχεται το δεύτερο κρίμα.

Σήμερα που μιλάμε, δεν μπορούν όλοι, παρά μόνον αθλητές σωματείων, να ωφεληθούν του αθλητισμού σε οργανωμένους χώρους. Άδικο δεν είναι;

Και κάτι ακόμη για αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν γήπεδα βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ αλλά δεν έχουν άδεια λειτουργίας αθλητικής σχολής.

Ας ενεργοποιηθεί τουλάχιστον ο ΚΑΔ 93110000 που έχουν περί εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στους χώρους τους ολιγομελή τμήματα, όπως γίνεται στο τένις.

Ως προπονητής, ως άνθρωπος που έχει μεγαλώσει και εξακολουθεί να ζει μέσα στον αθλητισμό λέω, και δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, πως φάρμακο καλύτερο απ’ αυτόν δεν υπάρχει.

Ναι, δεν θεραπεύει τον covid-19. Μειώνει όμως το παράλογο άγχος από την απειλή του νέου κορωνοϊού και τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Ό,τι χρειαζόμαστε πιο πολύ, δηλαδή, αυτόν τον καιρό.