1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-07-2018 17:48

Ιστορικές επιδόσεις: Τα «τρεμπλ» από Ολυμπιακό και Άρη και το «5αρέ» του Ηρακλή!

Η κυριαρχία του Άρη στα γυναικεία πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών μόνο απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει. Είναι το αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και μας οδήγησε στο αρχείο μας για να βρούμε πότε άλλοτε στο παρελθόν ένας σύλλογος έχει καταφέρει να πάρει τρεις ή περισσότερους την ίδια σεζόν.

Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά καθώς μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν στην ίδια σεζόν και τους τρεις τίτλους στα ισάριθμα πρωταθλήματα υποδομών.

Η πρώτη και η μοναδική στα τμήματα υποδομών γυναικών είναι ο Άρης που την εφετινή σεζόν (2017-18) κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίων και Παγκορασίδων.

Μόνο ο Ηρακλής Γ.Σ.έχει πετύχει κάτι ανάλλογο στα αγόρια με τίτλους την ίδια σεζόν στα τρία πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών (Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων) και μάλιστα τρεις σεζόν (2002, 2003 και το 2010).

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα που έχει σαρρώσει και τους πέντε τίτλους στο ανδρικό βόλεϊ την ίδια σεζόν. Ηταν η περίοδος 2001-02 που κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών, το κύπελλο ανδρών, το πρωτάθλημα Παμπαίδων, το πρωτάθλημα Παίδων, το πρωτάθλημα Εφήβων. Την ίδια σεζόν ήταν 3ος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, στις γυναίκες ο Ολυμπιακός την εφετινή σεζόν (2017-18) έγραψε την δική του ιστορία με το μοναδικό τρεμπλ στο βόλεϊ γυναικών καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, το κύπελλο Ελλάδας και το Τσάλεντζ Καπ Ευρώπης.

Ενα τρεμπλ έχει και η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, το 2013 οπότε κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, το Κύπελλο Ελλάδας και το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

 

*Να σημειωθεί πως το 2011 μέχρι και το 2017 η ΕΟΠΕ δεν διοργάνωσε πρωταθλήματα παμπαίδων και παγκορασίδων. Ευτυχώς από εφέτος η σημαντική διοργάνωση για τις υποδομές του αθλήματος επανήλθε.

 
Οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών
 
Οι πρωταθλήτριες και οι κυπελλούχες Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών
 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ