Εκτυπώστε τη σελίδα
19-05-2018 16:47

Οι Σέρρες τιμούν τους θρύλους του φιλέ και θυμούνται τα πρώτα σερβίς πριν από 70 χρόνια! (φωτό, video)

Οι μεγάλες δόξες του σερραϊκού βόλεϊ συναντιούνται το διήμερο στις Σέρρες στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών με ημερίδες, αγώνες επίδειξης βετεράνων ανδρών και γυναικών, πρώην διεθνών αθλητών και με πάνω από 150 βραβεύσεις των ανθρώπων του υπηρέτησαν το βόλεϊ στο νομό.

Με πρωτοβουλία του πρώην βολεϊμπολίστα και εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Σερρών Βασίλη Τερζή και του ακούραστου εργάτη του βόλεϊ Κώστα Ριζόπουλου βρίσκονται στην πόλη σημαντικές προσωπικότητες του αθλήματος που θα τιμηθούν για την προσφορά τους.

«Ως παλιός βολεϊμπολίστας καλοσωρίζω στην πόλη μας τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στο άθλημα. Η Σέρρες τιμά τους ανθρώπους του βόλεϊ και πλέον είναι στο χέρι μας να πάρουμε πρωτοβουλίες να κάνουμε περισσότερα για το μέλλον», είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Βασίλης Τερζής και παράλληλα μετέφερε μήνυμα του δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη.

Το στήριγμα του Ριζόπουλου

«Ευχαριστώ τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη και τον Βασιλη Τερζή για την υλοποίηση αυτής της ιδέας που είναι πρωτοπορειακή για το ελληνικό βόλεϊ. Εύχομαι και ελπίζω να ακουλουθήσουν και άλλες. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για αυτή την εκδήλωση και ειδικά τους εισηγητές αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστώ την οικογένεια μου Λάζαρο και Δημήτρη και την Ελένη που με έχει στηρίξει σε όλη μου τη ζωή», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Ριζόπουλος στην ομιλία του (Δείτε ΕΔΩ).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με την παρουσιάση θεματικών ενοτήτων για την ιστορία και την προσφορά του σερραϊκού βόλεϊ με ομιλητή τον Κώστα Ασημακόπουλο, τις «δεξιότητες της επικοινωνίας» με ομιλητή τον Λάζαρο Ριζόπουλο, «η προπόνηση δύναμης στις κρίσιμες ηλικίες ανάπτυξης στο βόλεϊ» με ομιλητή τον Θανάση Κασαμπαλή και «οι σημαντικότερες αλλαγές που επηρέασαν το βόλεϊ» με ομιλιτή τον Γιάννη Λάιο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο πρώτος πρόεδρος της θρυλικής Σίρις Σερρών Αλέκος Χατζηηλίας και η σύζυγος του και πρώτη προπονήτρια της ομάδας Κωνσταντινιά Συλλαίου και φυσικά ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών Κώστας Ριζόπουλος ο οποίος συγκινήθηκε όταν είτε τις σπουδαίες αθλήτριες που στελέχωσαν τη μεγάλη ομάδα της Σίρις που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ΄80. Μεταξύ αυτών η Τασούλα Πολυζώη, η Ρούλα Πραγκαλούδη, η Δήμητρα Κακλίδου, η Κωνσταντίνα Τικιστίρμα, η Χριστίνα Γαβριηλίδου, η Χρύσα Ιωαννίδου, η Βιβή Σταματοπούλου, η Δέσποινα Βράιλα κ.α.

Το βόλεϊ το 1949 στις Σέρρες

Από τους βετεράνους αθλητές που έχουν γράψει ιστορία στον ΑΟ Σερρών ήταν ο Στέλιος Νικηφορίδης, ο Σάκης Κομιτούδης, ο Στέφανος Κόκκινος, ο Νίκος Κουφοτόλης, ο Χρήστος Ζεράκης και ο Νίκος Καραγκιόζης (δείτε ΕΔΩ) ο οποίος μαζί με την Ρούλα Πραγκαλούδη (δείτε ΕΔΩ) απηύθυναν χαιρετισμό.

Την παράσταση έκλεψε ο παλιός πρόεδρος Αλέκος Χατζηηλίας ο οποίος είπε πως το βόλεϊ στις Σέρρες έχει ιστορία πάνω από 70 χρόνια και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του σερραϊκού βόλεϊ όταν η πόλη ήταν ακόμα υπό βουλγαρική κατοχή το 194. Ο ίδιος ήταν αθλητής του Απόλλων και παίζονταν αγώνες βόλεϊ στο κατάμεστο γήπεδο ποδοσφαίρου με άλλες ομάδες της εποχής όπως ο Ορφέας και ο Ηρακλής αλλά και την βουλγαρική Τσέρνομιτς.

Στην ιστορική αναδρομή για τις ομάδες με προσφορά στο σερραϊκό βόλεϊ αναφέρθηκαν οι πρωτεργάτες, οι επιτυχίες και η πορεία του ΑΟ Σερρών, της Σίρρις Σερρών, του Πανσερραϊκού, του Σιδηροκάστρου, της Ακαδημίας Αρτεμις, του ΓΕ Σερρών ΄94 και ειδική αναφορά στους Φαέθωνες, ΣΠΑΚ και Ελπίδα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Λιώλης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης με φιλικούς αγώνες βετεράνων και παλιών διεθνών ανδρών και γυναικών και βραβεύσεις. Να σημειωθεί πως στην πόλη των Σερρών βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις όπως η μαθητιάδα με την συμμετοχή 750 μαθητών που παίζουν όλα τα σπορ, φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου, σεμάριο προπονητών ποδοσφαίρου και μεγάλο τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στους πεζόδρομους της καταπράσινης πόλης των Σερρών.

 

Media







Σχετικά άρθρα

  • Ο θρυλικός Πανσερραϊκός επιστρέφει στο βόλεϊ μετά από 20 χρόνια!
    Η επιμονή και υπομονή του Κώστα Ριζόπουλου να εμπνεύσει τους νέους παράγοντες στις Σέρρες αλλά και τις παλιές δυνάμεις του βόλεϊ στην πόλη, σε συνδυασμό με τις δύο σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο χάρις και την πολύτιμη βοήθεια του πρώην αθλητή και αντιδημάρχου Βασίλη Τερζή φέρνουν τους πρώτους καρπούς καθώς η διοίκηση του ιστορικού Πανσερραϊκού σε μία ιστορική απόφαση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του τμήματος βόλεϊ.
  • «Το πιστεύαμε και το γυρίσαμε»
    Ο προπονητής του ΑΟ Θήρας Μπράνκο Γκάιτς δήλωσ για την επική ανατροπή της ομάδας του:
  • Κώστας Ριζόπουλος: «Όνειρό μου ένα νέο κλειστό γυμναστήριο στις Σέρρες» (video)
    Η ζωντανή ιστορία του Σερραϊκού βόλεϊ και εμβληματικόςς προπονητής της πιο αντιπροσωπευτικής ομάδας του νομού, της Σίρις, Κώστας Ριζόπουλος, μέσω της κάμερας του volleyball.gr εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που η πόλη του φιλοξενεί μετά από 27 χρόνια μία μεγάλη διοργάνωση.

  • Κύπελλο γυναικών: Οι διαιτητές των ημιτελικών του φάϊναλ-4
    Οι Στέλιος Παπακοσμάς,  Δημήτρης Δήμου ορίστηκαν για τον πρώτο ημιτελικό του final-4 του Κυπέλλου γυναικών στις Σέρρες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ και οι Ελένη Δανιηλίδου, Αλέξανδρος Αβραμίδης για το ντέρμπι των Κυκλάδων μεταξύ του Πανναξιακού και του ΑΟ Θήρας.
  • Κύπελλο γυναικών: Πρώτος ημιτελικός με ξεκαθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό και αουτσάϊντερ την ΑΕΚ
    Ολυμπιακός και ΑΕΚ μετά από επτά χρόνια (2012 τελευταία φορά), ξαναβρίσκονται και πάλι αντίπαλοι σε ημιτελικό φάϊναλ φορ κυπέλλου γυναικών, αυτή την φορά από το κλειστό Σερρών, με την παραπάνω αναμέτρηση να ανοίγει την αυλαία του 14ου τουρνουά (5/4, 18.00, ΕΡΤ Sports).