1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
20-07-2014 12:38

Τι έγιναν οι προτάσεις για αλλαγές;

Ανοιχτή επιστολή εξέδωσε ο Πανερυθραϊκός για τις αποφάσεις της ΕΟΠΕ όσον αφορά την Α2 Ανδρών, τονίζοντας πως αυτές θα ρίξουν το επίπεδο του αθλήματος. Παράλληλα, καλεί την ομοσπονδία να επανεξετάσει τις αποφάσεις της, και τα σωματεία Αττικής να εκφράσουν την άποψη τους. 

Η ανακοίνωση: 

Αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με ανοικτή επιστολή στα ΜΜΕ με ΟΛΑ τα σωματεία της Α2 Ανδρών μετά την σημερινή ανάρτηση της Γενικής Προκήρυξης 2014-15 από την Ε.Ο.ΠΕ οπού με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε και διαπιστώσαμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλάζει στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών !

Για την ιστορία, στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ σύσκεψη των σωματείων του Νότου της Α2 για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πρωτάθλημα αυτό. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις οι οποίες όμως ΟΛΕΣ είχαν ως κοινό σημείο την κακή αγωνιστική εικόνα του πρωταθλήματος και την μεγάλη υποβάθμιση αυτού μετά την κατάργηση της Α2 όπως ήταν μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2011-12, η οποία αποτελείτο από έναν όμιλο 12 ομάδων, ταυτόχρονα με τη κατάργηση των ομίλων της Β΄ Εθνικής και την ενσωμάτωση των ομάδων αυτών στην νέα Α2 σε συνδυασμό με την απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων, που είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο του αθλήματος και να δημιουργήσει πρωτάθλημα 2ο και 3ων ταχυτήτων.

ΟΛΟΙ ζήτησαν κάτι να γίνει, κάτι να αλλάξει ώστε να ξαναβρεί η Α2 ένα μέρος της παλιάς της αίγλης και παράλληλα να είναι οικονομικά ανεκτή για την πλειονότητα των σωματείων. Την επομένη 3 Ιουνίου έγινε αντίστοιχη σύσκεψη με τα σωματεία του Βορρά

Κατεγράφησαν όλες οι απόψεις τις οποίες λάβαμε συνοπτικά με επιστολή που ζητούσε από τα σωματεία να τοποθετηθούν εγγράφως επί αυτών μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Ο ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ κατέθεσε 2 αναλυτικές προτάσεις στις οποίες είχαμε περιγράψει πλήρως και το σύστημα μετασχηματισμού της Α2 από το σημερινό καθεστώς των 36 ομάδων, σε μια διετία, σε Α2 24 ομάδων, με 2 ομίλους (Βορρά-Νότο) με σταθερό γεωγραφικό διαχωρισμό και παράλληλα επαναδημιουργία της παλιάς Β’ Εθνικής με την ίδια λογική της Α2 (1η Πρόταση)

Εναλλακτική πρόταση ήταν η Α2 να μετασχηματιστεί σε 2 ομίλους Βορρά και Νότο από 12 ομάδες κάθε όμιλος με σταθερό γεωγραφικό διαχωρισμό και παράλληλα να δημιουργηθεί μια κατηγορία μεταξύ Α2 και A1 league, που θα μπορούσε να ονομαστεί προ-league, 10 - 12 ομάδων, η οποία θα λειτουργήσει όπως η παλιά Α2, με ημιεπαγγελματική λογική και οργάνωση όπως ή Α2 όταν ξεκίνησε ο θεσμός των ΤΑΠ το 1991 (2η Πρόταση)

Στις 18 Ιουνίου λάβαμε νέα επιστολή πού καλούσε τα σωματεία να τοποθετηθούν επί της πρότασης της pre-league και ένα ολόκληρο μήνα μετά πληροφορούμαστε από την Γενική Προκήρυξη ότι τελικά ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

Μετά από αυτή την απρόβλεπτη εξέλιξη ζητάμε δημόσια να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί πρέπει να υπομένουμε και να αγωνιζόμαστε σε αυτό το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα στο οποίο πλέον ΟΛΑ τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ οι ομάδες της Α2 ;

2. Γιατί αφού η μεγάλη πλειοψηφία των σωματίων ζητάει αλλαγή και αναβάθμιση του πρώτου στην τάξη ανδρικού πρωταθλήματος της Ε.Ο.ΠΕ, αυτή δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ ;

3. Ποιες είναι οι γραπτές απόψεις των άλλων σωματείων που έστειλαν στην Ε.Ο.ΠΕ, και τεκμηριώνουν την άποψη τους για αλλαγή της Α2 με γνώμονα το συμφέρον και τη πρόοδο του Ανδρικού βόλεϊ και όχι το πρόσκαιρο σωματειακό τους όφελος ;

4. Γιατί χρειάστηκε, αφού δεν υπήρχε σκοπός και βούληση από την Ομοσπονδία να αλλάξει κάτι, να περάσει ένας ολόκληρος μήνας για να βγει η νέα Γενική Προκήρυξη

και τώρα όσοι σύλλογοι έτρεχαν να οργανωθούν για να συμμετάσχουν σε ένα αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, τώρα καθυστερημένα καλούνται να εγκαταλείψουν απογοητευμένοι την προσπάθεια τους ;

5. Που υπήρξε διαφωνία με την ΕΣΑΠ για την δημιουργία της προ-league ;

Πιστεύουμε ακράδαντα χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης ότι ΟΛΑ τα σωματεία της Α2 θα ΠΡΕΠΕΙ δημόσια να εκφράσουν την άποψη τους και η Ομοσπονδία οφείλει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ανωτέρω ερωτήματα και να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης αυτής.

Καλούμε την Ομοσπονδία να επανεξετάσει την απόφαση της ότι την αγωνιστική περίοδο 2015-16 θα συνεχίσει η Α2 να έχει απλώς ... 36 ομάδες, όπως ρητά αναγράφεται στη Γενική Προκήρυξη.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία της Αττικής να παρευρεθούν και να εκφράσουν την άποψη τους στην κλήρωση για τον διαχωρισμό των ομάδων στους ομίλους του Νότου την Πέμπτη 24/7/14 και ώρα 16.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ.

Για το καλό και το συμφέρον του ανδρικού βόλεϊ

Θανάσης Μαργαρίτης και Άγγελος Κυριάκιδης

2 σχόλια

  • Comment Link ntan Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 11:09 posted by ntan

    ΠΟλύ καλές προτάσεις,αλλά δυστχώς κανείς δεν ασχολείται να κάνει καμμιά μελέτη για να αναπτυχθέι το άθλημα

  • Comment Link φιλος του βολλευ Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 18:12 posted by φιλος του βολλευ

    φιλε αγγελε στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα λεει ο λαος . οι ανθρωποι εινε ακαταλληλοι να μην γρσψω κατι αλλο γιατι εχουμε λογοκρισια καλο κουραγιο σε ολα τα σωματεια Α2 ανδρων

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ