1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-08-2019 20:26

Αποκάλυψη: Ναυάγιο και σήμερα με ΕΡΤ για τις μεταδόσεις του Ευρωπαϊκού - Αυτά είναι τα ποσά των δικαιωμάτων

Οι «ευχάριστες» πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα σήμερα σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ευρωπαϊκών πρωταθλήματος δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι έτσι μέχρι και αυτή την ώρα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βόλεϊ ανδρών και γυναικών είναι κυριολεκτικά στον «αέρα».

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως η ΕΡΤ θα καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ του volleynews.gr λίγο μετά τις 20.00 απόψε Πέμπτη 22 Αυγούστου επήλθε ένα ακόμα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις καθώς η οικονομική διαφορά των δύο πλευρών είναι μεγάλη.

Η Εθνική γυναικών δίνει αύριο Παρασκευή τον πρώτο της αγώνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αντίπαλο την οικοδέσποινα Τουρκία στον όμιλο της Αγκυρας αλλά μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία για τηλεοπτική μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το γραφείο που πρακτορεύει τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζητάει 55.000 Ευρώ και για τις δύο διοργανώσεις και 7.000 Ευρώ τηλεοτπικό χρόνο για κάθε έναν από τους 10 αγώνες της Α΄φάσης (5 των γυναικών και 5 των ανδρών).

Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στα 125.000 Ευρώ καθώς στην ΕΡΤ κοστολογούν και τον «αερόχρονο».

Εφόσον κάποια από τις δύο ομάδες προκριθεί στην Β΄φάση το κάθε ματς έχει κόστος 5.000 Ευρώ για δικαιώματα και 7.000 Ευρώ «αερόχρονο».

Στην κρατική τηλεόραση υποστηρίζουν πως τα 125.000 Ευρώ είναι πολλά και ήδη η σεζόν έχει βγει εκτός προϋπολογισμού. Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η αντιπροσφορά της ΕΡΤ κυμαίνεται γύρω στις 55.000 Ευρώ για όλο το πακέτο των δύο διοργανώσεων.

Από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ πάντως οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν την αυριανή μετάδοση ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία λίγα λεπτά πριν το εναρκτήριο σερβίς.

Η διαφορά δεν είναι μεγάλη αλλά δεν είναι και μικρή και το πρωί της Παρασκευής θα είναι καθορστικό για τις τελικές διαπραγματεύσεις. 

Το volleynews.gr θα αποφύγει να πάρει θέση - στην παρούσα φάση - για το ποιος έχει ευθύνες για αυτό το αδιέξοδο, διότι δεν επιθυμούμε να ρίξουμε νερό στο μύλο κανενός.

Το μόνο που θα αναφέρουμε είναι μία διαπίστωση. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συστηματικά δεν υπάρχει προβολή των κορυφαίων διοργανώσεων βόλεϊ είναι η Ελλάδα και σε αυτό έχουν ευθύνη από την FIVB και την CEV μέχρι τους μάνατζερς, τους τηλεοτπικούς σταθμούς αλλά και την ελληνική ομοσπονδία κάποτε θα πρέπει να διεκδικήσει πιο επιθετικά το κομμάτι που της ανήκει από την τηλεοπτική πίτα. Υπεμνθυμίζουμε επίσης πως το θέμα πήρε δημοσιότητα μετά την ανοικτή τοποθέτηση των αθλητριών της Εθνικής γυναικών και του μάνατζερ της εθνικής γυναικών Βαγγέλη Περόπουλου προκαλώντας την κινητοποίηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έκανε την θεσμική του παρέμβαση...

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού γυναικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ