1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-05-2018 15:16

Μεθυσμένη πολιτεία ο Απόλλων Σμύρνης συνεχίζει με την ίδια συνταγή

Μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει η οικογένεια του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ιστορικός σύλλογος της Ριζούπολης μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο στις υποδομές και στην ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ με κορυφαίο επίτευγμα την πορεία της ανδρικής ομάδας στην Α2 ανδρών. Με εκφραστή τον Τάσο Κουμπλή μία ομάδα παραγόντων που τους ενώνει ηγ αγάπη για τον σύλλογο και το βόλεϊ έχουν κάνει θαύματα.

Το καλοκαίρι του 2017 λήφθηκε μια – όπως αποδείχθηκε – καθοριστική και πολύτιμη απόφαση. Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης έδωσε… τόπο στα ταλαντούχα νιάτα στην ανδρική ομάδα βόλεϊ του Συλλόγου και παράλληλα διατήρησε τα «κλειδιά» στα χέρια του πολύπειρου Τάσου Κουμπλή, ώστε εκείνος να κάνει τα παιδιά καταρχάς ομάδα και τελικώς… άνδρες. Όπερ και εγένετο.

Οι νέοι αυτοί άνδρες φρόντισαν υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους  να κάνουν όλη την κατηγορία (Α2) να… παραμιλά, φτάνοντας μόλις ένα βήμα μακριά από τον προβιβασμό στη Volley League!

Η «Eλαφρά Tαξιαρχία» επενδύοντας στη δική της «Generation X» (τους 7 αθλητές της – Μπαρμπούνης, Καρράς, Βελούδης, Κουτσομύτης, Μελιγγιώτης, Παύλου, Ποντικίδης - ηλικίας 17 έως 21 ετών) και στους επίσης νεαρούς αλλά εμπειρότερους Φραγκιαδάκη (23 ετών), Σαμπάνη (24), Σαμαντά (25), Δανιά (27) και Κατσακούλα (29) κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες.Τερμάτισε πρώτη στον Α1 υποόμιλο της Α2 των Ανδρών με 43 βαθμούς, έναντι 39 της δεύτερης Παλλήνης, και 37 του Πανιωνίου και του ΟΦΗ (μπροστά, δηλαδή, από τις δύο ομάδες που ξεκίνησαν έχοντας τον τίτλο του φαβορί) και στο Final Four, που έγινε στη Ριζούπολη, απέκλεισε στον ημιτελικό την πολύπειρη Ρόδο (3-1 σετ), αλλά λύγισε στον τελικό της ανόδου γνωρίζοντας την ήττα (3-0 σετ) από το… Grande φαβορί. Την ΑΕΚ.

Η ονειρεμένη αυτή πορεία μπορεί να μην οδηγήθηκε στην απόλυτη υπέρβαση, αλλά θα αποτελέσει πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Κι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, αφού τα οφέλη ήταν και είναι πολλαπλά. Ο Απόλλων στηριζόμενος στις δικές του αξίες περί ύπαρξης οικογενειακού κλίματος και ευγενούς αθλητικής άμιλλας, κατάφερε να στρέψει πάνω του τα βλέμματα, κάτι που αποδεικνύεται και από την κλήση δύο παικτών του (των Μπαρμπούνη και Μελιγγιώτη) στην Εθνική Εφήβων, και παράλληλα να ενισχύσει το «όνομα» του ως Σύλλογος όπου οι νεαροί ταλαντούχοι αθλητές διδάσκονται σωστό βόλεϊ πρωταγωνιστώντας

.Η ίδια συνταγή, λοιπόν, θα διατηρηθεί και την επόμενη σεζόν με τον μέσο όρο ηλικίας, μάλιστα, να μειώνεται, διότι η επένδυση στα νιάτα και στους καλούς χαρακτήρες ήταν μια μελετημένη κίνηση που εκ του αποτελέσματος δικαίωσε διοίκηση και προπονητή και θα αποτελέσει οδηγό τους και για τα επόμενα χρόνια.Για την φετινή επιτυχία του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα αλλά και για τα σχέδια εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς μίλησαν στο apollongs.gr, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Καταβέλος, ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Τάσος Κουμπλής, και ο άνθρωπος που αποτελεί την ψυχή του τμήματος, ο έφορος Δημήτρης Αθανασέκος.

Παναγιώτης Καταβέλος: «Ίδια συνταγή με τον ίδιο “γιατρό”»

Η κεφαλή του Συλλόγου,  ο πρόεδρος του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης», Παναγιώτης Καταβέλος, αφού έκανε τη σύνοψη της χρονιάς, έδειξε το δρόμο που η διοίκηση έχει αποφασίσει να χαράξει για το μέλλον:  «Η σαιζόν 2017 – 2018 για το αντρικό βόλλεϋ ήταν πολύ πετυχημένη. Με τεράστια ανανέωση παικτών, πολλούς νεαρούς ταλαντούχους 17 – 21 ετών, με 4 «έμπειρους»  παίκτες και προπονητή – καθηγητή – καθοδηγητή τον Τάσο Κουμπλή. Πολλή και καλή προπόνηση, δέσιμο ομάδας σταδιακά, καλά αποτελέσματα, καλές εμφανίσεις, καλό κλίμα και στο τέλος 1η θέση στον όμιλο. Διεκδίκηση της ανόδου σ’ ένα πολύ πετυχημένο Final  Four στο κλειστό του  ΑΠΟΛΛΩΝΑ, με πρόκριση στον τελικό και ήττα από την ΑΕΚ. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές μας, για τον προπονητή μας, και για τον έφορο Δημήτρη Αθανασέκο, ψυχή του βόλλεϋ στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ,  συντελεστή οργάνωσης και επιτυχίας του τμήματος. Φέτος με πολλή προσπάθεια ξεκινήσαμε και τη δημιουργία παιδικού τμήματος ώστε να μην έχουμε -3 βαθμούς και τα καταφέραμε κι εκεί.Ελπίζουμε την νέα σαιζόν να κάνουμε ακόμη πιο νέα και ταλαντούχα ομάδα με την ίδια συνταγή και τον ίδιο «γιατρό». Οι φίλαθλοι μας αγάπησαν και στήριξαν την ομάδα βόλλεϋ και οι γονείς των αθλητών είχαν εξαίρετη στάση. Παρά τα στενά οικονομικά πλαίσια του συλλόγου, προσδοκούμε μία αντίστοιχη  πορεία και την επόμενη χρονιά και στο τέλος… θα δούμε. ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΑΝΤΟΥ & ΠΑΝΤΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ»  

 

 

Δημήτρης Αθανασέκος: «Υποσχεθήκαμε να κάνουμε τον κόσμο του βόλεϊ να μιλά για εμάς και τα καταφέραμε»

Γνώστης του βόλεϊ (παλιός αθλητής γαρ), οργανωτικός και ψυχή του τμήματος. Κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που δικαίως αποδίδονται στον Δημήτρη Αθανασέκο, τα λόγια του οποίου αποτυπώνουν ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία (και) φέτος στον Απόλλωνα:

«O Απόλλων και εγώ σαν υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ, συμπληρώσαμε μία πενταετία συνεχούς παρουσίας στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Όλα τα χρόνια εκτός από τις δύο τελευταίες περιόδους, είχαμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις δεν κινδυνεύσαμε αλλά και δεν πλησιάσαμε την κορυφή.Την φετινή χρονιά ξεκινήσαμε με μία νέα θεώρηση, βασιζόμενοι σε παιδιά με ταλέντο, υποσχεθήκαμε να κάνουμε τον κόσμο του βόλεϊ να… μιλάει για εμάς και καταφέραμε να παίξουμε στον τελικό του φάιναλ φορ με αντίπαλο την ΑΕΚ.Οι στόχοι μας - παρά την πικρία της ήττας στον τελικό - εκπληρώθηκαν με το παραπάνω! Τα παιδιά του Απόλλωνα δούλεψαν όσο κανείς άλλος, δίπλα σε ένα μεγάλο γνώστη του βόλεϊ τον Τάσο Κουμπλή και κατάφεραν να ταράξουν τις ισορροπίες στην κατηγορία!Ικανοποιημένοι και αναγνωρισμένοι σαν Ομάδα, θα ακολουθήσουμε και την ερχόμενη περίοδο την ίδια συνταγή. Θα βασιστούμε σε νέα παιδιά, ταλαντούχα, με όρεξη για δουλειά, με σκοπό να πάμε ακόμα πιο ψηλά.  Η πρόσφατη επιτυχημένη πορεία μας λειτούργησε καταλυτικά στην επιθυμία νέων αθλητών να έρθουν κοντά μας! Ήδη έχουμε πολλές προτάσεις από αθλητές και ομολογώ ότι αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.Σχεδιάζουμε λοιπόν το μέλλον μας με προσοχή και επιλέγουμε τις καλύτερες από τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Αν και ο κορμός της ομάδας θα παραμείνει ίδιος σε μεγάλο βαθμό, οι προσθήκες θα γίνουν εκεί που η ομάδα χρειάζεται βελτίωση. Πάντα με σύνεση, σε καιρούς δύσκολους, ψάχνοντας επιπλέον και για ανθρώπους που θα μπορέσουν να στηρίξουν/βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια μας.Λίγο πριν την νέα εκκίνηση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα παιδιά που βοήθησαν φέτος και να ευχηθώ σε όσα δεν συνεχίσουν μαζί μας, καλή συνέχεια και επιτυχία στο δρόμο τους».

 

Τάσος Κουμπλής: «Το ελληνικό βόλεϊ "πονάει" στο ανδρικό και για αυτό λατρεύω τη δουλειά στον Απόλλωνα»

 

apollon201718c.jpgapollon201718b.jpgapollon201718a.JPGapollon201718d.jpg

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ