1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-04-2021 19:44

Κύπελλο Γυναικών: Ιστορικό ντέρμπι Π.Α.Ο.Κ. - Άρη με φόντο τον τελικό

Την θέση τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών θα διεκδικήσουν στο κλειστό της Μίκρας ο Π.Α.Ο.Κ. και ο Άρης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Απριλίου στις 18.00 και θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι του Π.Α.Ο.Κ. στο youtube (AC PAOK TV).
Ο Δικέφαλος του Βορρά προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη τετράδα της διοργάνωσης και δεύτερη συνολικά στην ιστορία του. Ο Άρης που είχε κλείσει θέση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου και τη περσινή σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση, έχει βρεθεί στο πρώτο final-4 της ιστορίας το 1999 και από τότε έχει λάβει μέρος σε τρία final-8 (2003, 2005, 2007).

Ο Τάκης Φλώρος υπολογίζει σε όλες του τις αθλήτριες εκτός από την Άννα Καλαντάτζε, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γαστροκνήμιο και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση.

Για να βρεθεί στον ημιτελικό, ο Π.Α.Ο.Κ. απέκλεισε με δύο νίκες τη Θέτιδα Βούλας στη Α' φάση του Κυπέλλου και στον προημιτελικό αγώνα επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Λαμίας 2013.

«Ξέρουμε τη κρισιμότητα του αγώνα»

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Τάκης Φλώρος τόνισε:
«Με τον Άρη ήμασταν σε διαφορετικό όμιλο στο πρωτάθλημα και δεν τον έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα έχουμε καταλάβει τη κρισιμότητά του. Σε τέτοιου είδους αγώνες παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως ο αθλητικός εγωισμός. Σε έναν νοκ άουτ ημιτελικό οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ο Άρης είναι ανταγωνιστική ομάδα με καλές ξένες και αξιόλογες Ελληνίδες. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με την Άννα Καλαντάτζε, η οποία δεν θα αγωνιστεί».

«Μαχητικότητα και συγκέντρωση για τη πρόκριση»

Η πασαδόρος του Π.Α.Ο.Κ. Όλγα Βεργίδου δήλωσε
: «Παίζουμε στον ημιτελικό κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Προετοιμαζόμαστε εντατικά όλες αυτές τις ημέρες ώστε να είμαι έτοιμες. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Σε έναν νοκ άουτ αγώνα όλα μπορούν να συμβούν και με μαχητικότητα και συγκέντρωση θα παλέψουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό».

Ο Άρης προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης άνευ αγώνα μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, ενώ στην Α' φάση αν και έχασε στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα από την Α.Ε.Κ. με 3-1 σετ, νίκησε με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε στη συνέχεια το χρυσό σετ, που του έδωσε και το εισιτήριο για την τετράδα.

Ο Θανάσης Δράμπας υπολογίζει σε όλες τους τις αθλήτριες.

«Πάντα είναι ξεχωριστοί οι αγώνες με τον Π.Α.Ο.Κ.»

Ο προπονητής του Άρη Θανάσης Δράμπας δήλωσε:
«Ενα παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Π.Α.Ο.Κ. πάντα έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι σίγουρο πως και οι δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν μια θέση στον τελικό του κυπέλλου. Θα κριθεί πολύ στην υπομονή που θα δείξουν οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια του αγώνα».

«Έτοιμες να ξεπεράσουμε τα όριά μας»

Η πασαδόρος του Άρη Κωνσταντίνα Δρακουλίδου είπε: «Το παιχνίδι για εμάς είναι υψίστης σημασίας. Σε μια πολύ περίεργη χρόνια έπρεπε να θέσουμε εκ νέου τους στόχους μας και έχουμε καταφέρει αισίως να είμαστε μέσα σε αυτούς. Γνωριζουμε την δυναμικότητα του αντιπάλου και την κρισιμότητα του αγώνα. Πιστεύω στις ικανότητες της ομάδας μου και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμες να ξεπεράσουμε τα όρια μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αξίζει».


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Δ.Γ. Αμαρουσίου, 18.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο. Θήρας

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Πρέντζας. Παρατηρητής: Γεωργουλέας. Επόπτες: Βαρατάσης, Παπαγιαννόπουλος, Αρβανίτης, Σπίγγου. Γραμματεία: Θεοδωρίδου, Γυμνασίαρχος: Πέρρος.

Ε.Α.Κ. Μίκρας, 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Κουτσούλας, Σταυριανίδης. Παρατηρητές: Μιχελινάκης. Επόπτες: Παπαδοπούλου, Λούμσι, Φλώρου, Κουκουμάκας. Γραμματεία: Εμμανουηλίδου. Γυμνασίαρχος: Δεληκωστίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ