1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-04-2020 17:18

Το μεγάλο Βατερλό της «ανοσίας αγέλης» στη μάχη με τον κορονοϊό

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Σουηδία έπαιξαν «κορώνα - γράμματα» με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Όλοι είναι ίσοι και κανείς δεν εξαιρείται ενώπιον του κορονοϊού σε αυτόν τον πλανήτη. Ανατριχιαστική αλλά ρεαλιστική είναι η τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που έγινε πριν από ένα μήνα αλλά ελάχιστοι την πήραν στα σοβαρά. Αγγλοσάξωνες, Κάτω Χώρες και Σκανδιναβία που παραδοσιακά φημίζονταν για τα πρωτοποριακά μοντέλα υγείας ακολούθησαν το δικό τους δρόμο μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανάκρουσαν πρύμναν εκτός της Σουηδίας που ακόμα επιμένει να χτυπάει γροθιά στο μαχαίρι.

Άλλος λίγο άλλος πολύ, υποστήριξαν το μοντέλο «της ανοσίας της αγέλης», δηλαδή, το μοντέλο που οι κοινωνίες αποκτούν ανοσία απέναντι στον ιό και οι αγορές, όπως και η δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας, μένουν ανέπαφες ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με άλλες επιδημίες όπως αυτή της γρίπης, της H1N1 και της SARS. Mέχρι εδώ καλά. Είναι όμως ο κορονοϊός όπως οι προηγούμενες επιδημίες; Αποκτά ανοσία ο άνθρωπος από τη μία στιγμή στην άλλη; Δυστυχώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ακριβώς ο αντίθετο.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο ethnos.gr

Πηγή: Κώστας Ασημακόπουλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ