Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
24-07-2017 19:07

Το ατύχημα του Λάιου

Η εφημερίδα «Φως των Σπορ», με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την έκδοσή της, φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες ανθρώπων του αθλητισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης κλπ.
Χθες την τιμητική του είχε ο Γιάννης Λάιος, ο οποίος καθηλώνει με την περιπέτεια που βίωσε το 2002  όταν απειλήθηκε η ζωή του.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Λένε ότι σε κάθε οδηγό αντιστοιχεί και ένα τροχαίο ατύχημα στη ζωή του. 18 Μαΐου 2002 στις 3 πμ κάποιος με αυτοκίνητο περνάει κάθετα από την οδό Ριζάρη τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου με μεγάλη ταχύτητα (ο σηματοδότης του ήταν παλλόμενο κίτρινο, είπε αργότερα ότι ήθελε να προλάβει το φανάρι πριν γίνει κόκκινο!)

Κάποια αυτοκίνητα και εγώ με μηχανή μου κάνουμε ένα τεράστιο ΜΠΑΜ. Όταν ξύπνησα μετά τα πρωινά χειρουργεία είδα με συγκίνηση τους συγγενείς μου και τον γιατρό μου Δ. Τσούκα. Ήμουν ένας πολυτραυματίας. Θέλησα να  ανασηκωθώ αλλά υπήρχε μόνο η εντολή, πράξη; Μηδέν! Κατάφερα και κίνησα τις πατούσες μου σαν τους καθαριστήρες των αυτοκινήτων Είπα μέσα μου «ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΣ!!».  Έμεινα 31 μέρες οριζόντιος χωρίς κίνηση!! τότε ανασηκώθηκε λίγο η πατούσα του ποδιού. Μου είπαν ότι θα αποκατασταθώ σε 6 μήνες. Σε 10 μέρες μου έβγαλαν όλα τα σωληνάκια και τον καθετήρα Περπάτησα φαινομενικά σωστά σε 15 μέρες!! Το μυστικό; Αγωνίστηκα για την αποκατάσταση ασταμάτητα και τα κατάφερα όπως προσπαθούσα σαν αθλητής να φτάσω στην κορυφή !!

Είναι πολύ λίγες οι λέξεις για να περιγράψεις μια τέτοια κατάσταση! Νοσηλεία, θεραπεία, επισκέψεις κλπ χαρές ,  λύπες και ιδρώτας...