Εκτυπώστε τη σελίδα
17-05-2023 19:54

Θέμης Γούλας: «Το μέλλον για την Άμιλλα Τρικάλων είναι ευοίωνο»

Η Άμιλλα δημιουργήθηκε το 2016 κυριολεκτικά από το μηδέν, αλλά με πολύ μεράκι και αγάπη για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το άθλημα στην πόλη των Τρικάλων.

Επτά χρόνια αργότερα ο σύλλογος πανηγυρίζει την άνοδο του ανδρικού τμήματος στην Α2 εθνική κατηγορία, με τον τεχνικό της ομάδας (αλλά και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του) Θέμη Γούλα να μιλά στο www.volleyball.gr για τα συναισθήματα που προκάλεσε αυτή η επιτυχία, αλλά και τα επόμενα βήματα του συλλόγου.

«Περισσότερο συγκινούμαι με την πρόοδο που κάνουν όλοι οι αθλητές μου είτε είναι στην Άμιλλα, είτε σε κάποιον άλλο σύλλογο. Η δική μου ικανοποίηση είναι να βλέπω τους αθλητές μου να αγωνίζονται στο υψηλό επίπεδο. Η άνοδος είναι μια δικαίωση για όλους μας, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει το ταξίδι από την... Ιθάκη», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός.

«Η μoίρα της επαρχίας είναι να χάνει τα παιδιά της νωρίς λόγω σπουδών. Κι ο δικός μας στόχος ήταν από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του συλλόγου, να βγάζουμε παιδιά που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Ο στόχος αυτός είχε επιτευχθεί, αλλά η επιστροφή κάποιων παιδιών στην πόλη των Τρικάλων, μαζί με τους αθλητές από τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου και αρκετή βοήθεια από κάποιους φοιτητές έφτιαξαν ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο μας έφερε αρκετά μπροστά από τις άλλες ομάδες και μας οδήγησε στην άνοδο», εξήγησε ο κ. Γούλας για τη φετινή επιτυχία της ομάδας του με τον έμπειρο τεχνικό να εμφανίζεται αισιόδοξος και για την επόμενη μέρα.

«Βάση του δυναμικού, των παιδιών που έρχονται από τα αναπτυξιακά τμήματα και συνεχίζοντας να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο θα είμαστε αρκετά καλά... Εννοώ ότι δεν θα είμαστε στις ομάδες που θα παλέυουν για την παραμονή».

Αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει, αυτό έχει να κάνει με «... το οικονομικό καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ιδιαίτερη στήριξη από την τοπική κοινωνία. Φέτος είχαμε τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Βαϊτσαρά, ο οποίος αν και ως φυσιοθεραπευτής δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Βόλο και την Σκιάθο μας στήριξε πιστεύοντας στην προσπάθεια μας. Προσδοκώ ότι θα βρούμε κι άλλους υποστηρικτές, κι η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες επαφές που έχουμε υπάρχει ενδιαφέρον. Κι αυτό έχει να κάνει και με το μέγεθος του συλλόγου αφού έχουμε πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες μας».

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την Άμιλλα είναι το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για την πορεία της ομάδας με τον κ. Γούλα να λέει χαρακτηριστικά: «Φέτος ειδικά είχαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο, όσο δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου... Τα Τρίκαλα παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάποια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία είναι μια αθλητική πόλη και ο κόσμος πραγματικά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον».

Κι αυτό το ενδιαφέρον είναι που τον κάνει να αισιοδοξεί και για την επόμενη μέρα. «Πραγματικά είμαι αισιόδοξος βλέποντας την ανταπόκριση που υπάρχει. Μετά τον κορωνοϊό φτιάξαμε μέχρι και γκρουπάκι για αγόρια έκτης δημοτικού και τώρα που η ανδρική ομάδα είχε αυτήν την επιτυχία περίμενουμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση».