1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-05-2023 12:42

Σάββας Λοϊζίδης: Το Παγκράτι θέλει την ανάπτυξη του βόλεϊ και θα δουλέψουμε σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση

Το πρωτάθλημα στην Β' Εθνική και την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών, πανηγύρισε την φετινή σεζόν ο ΑΟ Παγκρατίου.

Ο αθηναϊκός σύλλογος, με τον Σάββα Λοϊζίδη στο τιμόνι του ανδρικού τμήματος πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει το καλοκαίρι του 2022 και η επόμενη σεζόν θα τους βρει στις εθνικές κατηγορίες.

«Όταν ξεκίνησα την συνεργασία μου τον Μάιο του 2022 με το  Παγκράτι, αυτό που έθεσα ως στόχο στους ανθρώπους της ομάδας ήταν να παίξουμε καλό βόλεϊ και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Ως προπονητής, αυτό που με ενθουσιάζει στο άθλημά μας είναι η υψηλή τεχνική του αθλήματος. Ο σύλλογος συμφώνησε και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Εδώ να σημειώσω, ότι μετά από χρόνια το επίπεδο των ομάδων του πρωταθλήματος ήταν αρκετά καλό. Προϊόντος του χρόνου, αυτά που είχαμε στοχεύσει είδαμε ότι είναι εφικτά και από τις αρχές του 2023 ήταν ορατή πλέον μια μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας» είπε αρχικά ο Σάββας Λοϊζίδης.

Για το τουρνουά ανόδου, ο προπονητής του Παγκρατίου τόνισε:

«Πρώτα να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Ρεθύμνου για την άψογη φιλοξενία. Το τουρνουά ανόδου ήταν πολύ δυνατό. Για την Ηλιούπολη, τον Ερμή Πατρών και τον ΠΑΟΚ Ρόδου είχαμε μερικά βίντεο να δούμε και να διαβάσουμε τον τρόπο που παίζουν. Μας στοίχισε το ότι φτάσαμε την Τετάρτη το πρωί στην Κρήτη και παίξαμε την ίδια μέρα το απόγευμα. Την επομένη παίξαμε με το Ρέθυμνο που είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική μέρα. Ο ΠΑΟΚ Ρόδου έπαιξε στο τουρνουά χωρίς τον βασικό του ακραίο και σίγουρα θα έκανε πολλές ζημιές, αν ο συγκεκριμένος αθλητής βρισκόταν στο τουρνουά μαζί με τους συμπαίκτες του. Για το Ρέθυμνο δεν γνωρίζαμε τίποτα, δεν είχαμε εικόνα. Στο πρώτο σετ απέναντι στο Ρέθυμνο, αιφνιδιαστήκαμε και το χάσαμε εύκολα. Υπήρχε και η κούραση από την πρεμιέρα, αλλά γρήγορα αντιδράσαμε και κερδίσαμε εύκολα τα επόμενα δύο σετ. Το τέταρτο και πέμπτο σετ κρίθηκαν στην λεπτομέρεια και χάσαμε 3-2. Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν εντυπωσιακός και πρόσφερε όμορφες εικόνες ευγενούς ανταγωνισμού στους φιλάθλους μαζί με ποιοτικό βόλεϊ. Δεν είχαμε δεύτερο πασαδόρο στην Κρήτη και φοβόμασταν μην συμβεί κάτι. Οι παίκτες όμως κράτησαν το βάρος των καθημερινών αγώνων και καταφέραμε να έχουμε διάρκεια στην καλή απόδοση».

Για την φιλοσοφία που προσπαθούν να ακολουθήσουν στο Παγκράτι, ο Σάββας Λοϊζίδης είπε:

«Η φιλοσοφία μας ήταν να δημιουργήσουμε μία ομάδα με παλαιούς παίκτες, οι οποίοι θα στηρίξουν τους νέους. Είχαμε παιδιά 22-23 χρονών και σε συνδυασμό με τους πιο έμπειρους αθλητές, το κράμα αυτό βοήθησε τα νέα παιδιά να αντιληφθούν τον πρωταθλητισμό σε αυτό το επίπεδο. Όχι τόσο στην απόδοση, αλλά στην ψυχολογία. Αυτό πέτυχε.

Όλη τη σεζόν δίναμε χώρο στους νέους. Στον τελικό της Β' Εθνικής με τους Αμπελόκηπους είχαμε νέα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Οι παλαιότεροι στήριξαν την όλη προσπάθεια και ήταν πάντα σωστοί στις προπονήσεις και στους αγώνες. Συμμετείχαν ανελλιπώς και με πείσμα. Αυτό είχε μόνο θετική επίδραση στους νεότερους.

Πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Είναι δύσκολο να ανέβεις από τις τοπικές στις εθνικές κατηγορίες. Πρέπει να δημιουργηθεί κάτι με διάρκεια για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις το υλικό που έχεις και κυρίως να αναπτύξεις το βόλεϊ. Όταν είσαι στην Α2, είσαι σε καλύτερη θέση για να προωθήσεις το άθλημα. Το Παγκράτι έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη στις ακαδημίες του τα τελευταία δύο χρόνια και θεωρώ πως αυτή η προσπάθεια θα ανθίσει γρήγορα».

Κλείνοντας, ο Σάββας Λοϊζίδης ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν στο πλευρό του συλλόγου τη φετινή σεζόν και συνέβαλαν στην επίτευξη της ανόδου, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ κόσμο που ερχόταν στο γήπεδο. Την διοίκηση του συλλόγου και ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Αργυρόπουλο, τον Παναγιώτη και τον μικρό Άγγελο. Επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον άνθρωπο που με βοήθησε πολύ στο τεχνικό κομμάτι, τον Μιχάλη Νικολούδη. Οι συμβουλές του κατά την διάρκεια των αγώνων, ήταν πάντα εύστοχες και μαζί διορθώναμε real time τα λάθη της ομάδας.

Η δική μας ομάδα δεν διέθετε στατιστικολόγο, είχαμε μόνο την αντίληψή μας. Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους αθλητές του ρόστερ, οι οποίοι ανεξαιρέτως κατέθεσαν την ψυχή τους. Ας με συγχωρέσουν για τα λάθη μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που ήταν στο πλευρό μας, το KATI TI ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, τη Verras Μεταφορική, το Caja De Musica, το Mr. Crepito, την Caldera Yachting και τον κ. Σταυρόπουλο για την πολύπλευρη προσφορά του.

Τέλος, θα ήθελα να πω το εξής. Πέρυσι πήγα στην Βουλγαρία για να δω τους αγώνες του VNL, με πολλές μεγάλες ομάδες. Εκτός των άλλων, απόλαυσα τις εντυπωσιακές χαμηλές άμυνες με τα πολλά σημεία επαφής.

Αναφέρω τις άμυνες, γιατί στο βόλεϊ μια καλή τεχνικά αμυντική προσπάθεια, ισοδυναμεί με δέκα επιθέσεις. Το ανδρικό βόλεϊ στην Ελλάδα, άφησε πίσω του δυστυχώς την τεχνική και βασίστηκε στα ύψη. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι οι προπονητές στην τεχνική που λείπει και δεν μας αφήνει να ανέβουμε επίπεδο. Εάν επικρατήσει στους γονείς ότι τα παιδιά τους δεν κάνουν για το άθλημα, λόγω του "υποτιθέμενου" κατάλληλου ύψους, τότε θα βαδίζουμε συνεχώς σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Όλοι θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι. Μέσα από την μαζικότητα και την σκληρή δουλειά στην τεχνική, θα ξεπηδήσουν τα μεγάλα ταλέντα. Αν έχεις μικρό αριθμό αθλητών, το δείγμα δεν είναι κατάλληλο για να σε οδηγήσει σε επιτυχίες. Η τεχνική νικάει τα ύψη στο βόλεϊ, μην το ξεχάσουμε αυτό. Μία ιδέα μου, που ως Παγκράτι θα πραγματοποιήσουμε, είναι ένα πρωτάθλημα 2Χ2 και 3Χ3. Θα βελτιώσει κατά πολύ την τεχνική των αθλητών. Σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η ομοσπονδία με κάποιο διαθέσιμο γήπεδο. Θα είναι κάτι παραγωγικό για το βόλεϊ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ