1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-03-2020 21:02

Μητσοτάκης: «Δεν θα κοπεί το δώρο Πάσχα, όχι στον εφησυχασμό και στα fake news»

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», επεσήμανε στο νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και διαβεβαίωσε πως δεν θα κοπεί το δώρο του Πάσχα. 

«Επικοινωνούμε ξανά, όπως σας έχω υποσχεθεί, για τα νέα δεδομένα στα μέτωπα της υγείας μας και της οικονομίας. Για να ανακοινώσω τις νέες πρωτοβουλίες μας. Αλλά και για να σας στείλω και πάλι μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας», τόνισε κατά την εναρκτήριά δήλωσή του, τονίζοντας πως η χώρα μπορεί να πήρε δραστικά μέτρα «νωρίτερα από άλλες χώρες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα», ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτι τους. Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου, όπως είπε, «δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους», εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λόγω του γεγονότος ότι ορισμένοι εμφανίζουν έναν «αδικαιολόγητο εφησυχασμό.Δεν θα τον ανεχτώ», τόνισε.

«Ναι, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστήμη θα αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία νωρίτερα από ό,τι αναμέναμε. Αλλά για τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρξει καμιά μαγική λύση», επεσήμανε και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. 

«Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο ενισχύεται με ταχύτατους ρυθμούς: Προσθέτουμε κλίνες και κρεβάτια εντατικής, αγοράζουμε αναπνευστήρες και αναλώσιμα. Και προσλαμβάνουμε 2.000 νοσηλευτές και ειδικούς γιατρούς.

Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση του υπουργείου Υγείας.  Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι είναι παρόντες, με σημαντικές δωρεές, σε τούτη τη δύσκολη στιγμή.  Καλώ, όμως, και τους απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε «μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις» και όχι fake news, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «κάνουν κακό στην υγεία, σωματική και ψυχική."

"Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη:

Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις».

Αναφορικά με την πιθανότητα να επιβληθούν πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, είπε πως εξαρτάται «απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, αν η κυβέρνηση χρειαστεί» να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Ενώ, άφησε και αιχμή για το ότι τα νησιά γεμίζουν κόσμο. «Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ