1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-10-2019 23:36

3ο τουρνουά Γιάννης Μπουσούνης: Η Καλαμάτα 80 στον τελικό με Πανερυθραϊκό

Ο ΑΟ Καλαμάτα 80 πέρασε στον τελικό του 3ου τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης» που γίνεται στην Καλαμάτα και την Κυριακή 6/10 στις 18.00 θα αναμετρηθεί με τον Πανερυθραϊκό για τον τίτλο.

Στον δεύτερο ημιτελικό ο ΑΟ Καλαμάτα 1980 νίκησε τον ΣΠΑ Καρδίτσας 3-1 (26-28, 25-22, 25-09, 25-16) και πήρε την πρόκριση. Στο μικρό τελικό θα παίξουν ο ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου και ο ΣΠΑ Καρδίτσας.

Τα σετ: 3-1 (26-28, 25-22, 25-09, 25-16)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Π.Ντάκουρης): Δημητούλης, Μανιατέας, Β.Ντάκουρης, Ντόντης, Μπεσής, Γεωργάτος / Αρ.Χανδρινός (λ), Μπουσούνης, Μπλάουελ, Καρτσιαφλάκας, Μπούρας (λ), Μπιρμπίλης, Μασούρας, Ξεροβάσιλας.

ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Αντ.Θάνος): Ρεζκ, Σφακιανάκης, Παπαγεωργίου, Θάνος, Λαζινός, Μπρένο Μάρκες / Χεμωνέτος (λ), Τρέμας, Χατζάτογλου, Γιανουσάς.

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Α.Σ.Πανερυθραϊκός - ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου 3-2 (27-25, 18-25, 21-25, 25-22, 15-13)
ΑΟ Καλαμάτα 1980 – ΣΠΑ Καρδίτσας 3-1 (26-28, 25-22, 25-09, 25-16)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

15.30 : Μικρός Τελικός: ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου - ΣΠΑ Καρδίτσας
(Μετά το πέρας θα γίνει απονομή χάλκινου Μεταλλίου)
18:00 : Τελικός: Α.Σ.Πανερυθραϊκός - ΑΟ Καλαμάτα 1980

 

Οι «Λύκοι» τιμούν τον Γιάννη Μπουσούνη

Πρόκειται για το 3ο τουρνουά στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ενός ανθρώπου που συνδύασε την παρουσία του στην Κ80 με την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία και την διατήρησή της εκεί έως και σήμερα.

Οι “λύκοι” τιμούν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σημαδέψει το βόλεϊ στην πόλη υπηρετώντας το, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν παράγοντας, συμμετέχοντας στις πιο λαμπρές σελίδες που έχει επιτύχει το άθλημα στην Μεσσηνία.

Ο Γιάννης Μπουσούνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του σαν αθλητής με τα χρώματα του Μεσσηνιακού ΓΣ από τα μαθητικά του χρόνια.

Φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε να αγωνίζεται για τον Μεσσηνιακό, επιτυγχάνοντας με τους τότε συμπαίκτες του, την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Στη συνέχεια τη δεκαετία του ‘80 και ενώ οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του αυξάνονταν, υπηρέτησε δίπλα σε προέδρους του Μεσσηνιακού ΓΣ, που ήταν τότε η κυρίαρχη ομάδα της Καλαμάτας στο άθλημα.

Με το πάθος που τον διέκρινε σαν άνθρωπο, μαζί με άλλους φίλους του αθλήματος, καταφέρανε να γράψει η ομάδα τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του βόλεϊ στην πόλη, κατακτώντας δυο φορές την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Ήταν οι εποχές που από τα μέσα της εβδομάδας η πόλη συζητούσε το Σαββατιάτικο παιχνίδι, ήταν οι εποχές που ξεπήδησαν πολλοί καλαματιανοί παίκτες, ήταν η εποχή που η ομάδα είχε ένα χρυσό ολυμπιονίκη για προπονητή (Γέρζι Βέλτζ).

Στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή στα διοικητικά, παρέμεινε όμως φίλαθλος του αθλήματος και αρωγός σε ότι μπορούσε να βοηθήσει για την πρόοδο του.

Τα τελευταία χρόνια και βλέποντας την προσπάθεια του συλλόγου για άνθηση του αθλήματος ασχολήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με την Καλαμάτα ‘80, συμβάλλοντας στην άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία

«Καταφέραμε μαζί τις επιτυχίες, που ξαναγέμισαν το γήπεδο της Παραλίας και το μεγάλο του όνειρο ήταν να ανέβει το Καλαματιανό Βόλεϊ ξανά στα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, ώστε στο Κλειστό να έρθουν οι κορυφαίες ομάδες Ένα όνειρο που δεν κατάφερε να δει να πραγματοποιείται, αλλά το έχει αφήσει παρακαταθήκη σε μας», αναφέρει η ανακοίνωση τη Καλαμάτα ‘80 και συνεχίζει:«Τα τελευταία χρόνια και ενώ έδινε μεγάλη μάχη με το πρόβλημα της υγείας του, παρέμεινε δίπλα μας και βοηθούσε με τη φυσική του παρουσία, διδάσκοντας όλους μας ότι το πάθος για ότι αγαπάμε είναι δυνατότερο από κάθε σωματική δοκιμασία. Στη μνήμη αυτού του ανθρώπου λοιπόν το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε το 3ο Τουρνουά προετοιμασίας, με τη συμμετοχή των ομάδων Πανερυθραικός ΑΣ, ΣΠΑ Καρδίτσας και ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου. Ομάδες όλες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που υπόσχεται δυνατά παιχνίδια και υψηλού επιπέδου θέαμα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ