Εκτυπώστε τη σελίδα
25-06-2019 13:39

Και επίσημα η ΕΑΠ ανέστειλε την λειτουργία της ανδρικής της ομάδας

Δυστυχώς  η δυσάρεστη πληροφορία που είχε θορυβήσει τις τελευταίες μέρες τον κόσμο του βόλεϊ στην Πάτρα και ανέφερε χθες το Volleynews.gr, έγινε πραγματικότητα.

Η διοίκηση της ΕΑΠ γνωστοποίησε και επίσημα την προσωρινή αναστολή του τμήματος βόλεϊ των ανδρών που υποβιβάστηκε από την Α2 με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια, οπότε και αναλάβαμε τη διοίκηση του ιστορικού σωματείου θέσαμε σε προτεραιότητα τα τμήματα υποδομών πιστεύοντας ακράδαντα πως τα παιδιά μας αποτελούν το μέλλον της ΕΑΠ.Χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς εξαρχής εντάξαμε στον προγραμματισμό μας την αναβάθμιση όλων των αναπτυξιακών τμημάτων με σκοπό την προώθηση των νέων αθλητών στα αγωνιστικά μας τμήματα.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεχτήκαμε ανελέητο πολλές φορές, πόλεμο από ομάδες «παραγόντων» που εκ του ασφαλούς ασκούσαν αδικαιολόγητη κριτική χωρίς όμως όλα αυτά τα χρόνια να έχουν συνεισφέρει το παραμικρό στο σωματείο μας.

Λοιδορηθήκαμε ότι διαχωρίζουμε τα αθλήματα και ότι οι δράσεις μας είχαν απώτερο στόχο τη διάλυση κάποιων εκ των τμημάτων της ΕΑΠ.Τμημάτων, τα οποία κρατήσαμε «ζωντανά» προτάσσοντας το συναίσθημα κι όχι τη λογική. Επενδύσαμε σ’ αυτά στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις χωρίς καμία χορηγική συνδρομή, όμως οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν τις προσπάθειες που καταβάλαμε.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΑΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να συντηρεί, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, τμήματα τα οποία ελλείψει των προαπαιτούμενων υποδομών στηρίζονται σε εξωγενείς παράγοντες, με αποτέλεσμα οι όποιες κινήσεις να πέφτουν στο κενό και να μην έχουν αντίκρισμα.

Μετά από ώριμη σκέψη κι αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια η Διοίκηση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργιάς του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, προκειμένου να δοθεί βάρος στις υποδομές του, να γίνει και πάλι ισχυρό και να μπορέσει με αξιώσεις να συμμετέχει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αφού πρώτα σταθεί στα πόδια του... 

Άλλωστε θυμίζουμε ότι προϋπόθεση για να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα είναι η λειτουργία τμήματος Παμπαίδων, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει. Δεν πρέπει επίσης, να ξεχνάμε ότι το ανδρικό βόλεϊ στην Πάτρα, αλλά και πανελλαδικά δυστυχώς βρίσκεται σε δύσκολη καμπή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον αθλητικό κόσμο.

Η ΕΑΠ απαντώντας στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον, που δεν είναι άλλο από τα αναπτυξιακά της τμήματα, αλλά και από την ενίσχυση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αγωνιστικών της ομάδων, όπως της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, της ομάδας του μπάσκετ, της πυγμαχίας, του σκάκι, αλλά και του πινγκ πονγκ.Τμήματα τα οποία έχουν ήδη ισχυρές υποδομές που επιτρέπουν την αυτόνομη πορεία και λειτουργία τους και ευνοούν έναν αισιόδοξο σχεδιασμό με υψηλούς στόχους

.Ο αγώνας είναι καθημερινός και αδιάκοπος με στόχο την αναπτυξιακή πορεία του ιστορικού σωματείου, το οποίο κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής στα αθλητικά δρώμενα της πόλης». 

Σχετικά άρθρα