Εκτυπώστε τη σελίδα
25-02-2019 04:34

Η πίτα των 90 χρόνων του Μακεδονικού

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση, ανάλογη της διαχρονικής προσφοράς του στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο ετήσιος χορός και η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Μακεδονικού παρούσα της διοίκησης, των αγωνιστικών τμημάτων, των τμημάτων ακαδημιών και ΚΔΑΠ μαζί με πλήθος υψηλών προσκεκλημένων από τον χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού.



 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Porto Palace» και, επί της ουσίας, αποτέλεσε τη συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 90 χρόνων προσφοράς του ιστορικού συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό.

Τον ετήσιο χορό του Μακεδονικού τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 

 

 

 

 

και Νεάπολης-Συκεών Λάζαρος Κυρίζογλου και Σίμος Δανιηλίδης αντίστοιχα, ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλου Μελά Γιώργος Λίλτσης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. Σάββας Δημητριάδης και αρκετοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο με αποσπάσματα από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του Μακεδονικού, βραβεύσεις των μικρών αθλητών αλλά και χορευτικά απο τα τμήματα ΚΔΑΠ του συλλόγου.Ευχή έδωσε επίσης ο πάτερ Παντελεήμων, ενώ την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρώνης με το φλουρί να πέφτει στο κομμάτι των εγκαταστάσεων.   «Μεγάλος αθλητικός οργανισμός»

 

 

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του προέδρου του Μακεδονικού, Παύλου Ανδρώνη. Ο διοικητικός ηγέτης του ιστορικού συλλόγου αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσφορά του Μακεδονικού και στάθηκε ιδιαίτερα στη χρονιά-ορόσημο του 1937 όταν η «Προσφυγική Ένωση» από την τότε κυβέρνηση Μεταξά μετονομάστηκε σε Μακεδονικό για τους εθνικούς λόγους, οι οποίοι είναι αντιληπτοί από όλους σήμερα.Όπως τόνισε, ο Μακεδονικός έχει αναδειχθεί σε μεγάλο οργανισμό της χώρας, με τους αθλητές του από όλα τα σπορ να πρωταγωνιστούν έχοντας ως στόχο την κορυφή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.Επιπλέον, επισήμανε πως οι ακαδημίες του Μακεδονικού βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, και σε αυτό συντελούν οι προπονητές-συνεργάτες του Μακεδονικού, οι οποίοι είναι η ψυχή του σωματείου. Παράλληλα, απηύθυνε νέο κάλεσμα προς την Πολιτεία να εισακούσει το αίτημα για την παραχώρηση της έκτασης του στρατοπέδου Καρατάσου, έτσι ώστε προστιθέμενα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις να αποτελέσουν έναν αθλητικό-πνεύμονα για την περιοχή προς όφελος των πολιτών. Ο Μακεδονικός μπορεί να το κάνει και έχει τους ανθρώπους να το υποστηρίξει, κατέληξε.

Μετά την κοπή ακολούθησε χορός και διασκέδαση με τους παρευρισκόμενους να μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι από την λαμπερή αυτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Μακεδονικός.

Πηγή: Μακεδονικός - Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ