1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2018 22:30

Γιάννης Σκαρλατίδης: «Ο ΟΦΗ χρειάζεται τον κόσμο στο γήπεδο»

Ειρήνη Άγα - Ηράκλειο Κρήτης (infosport.gr): Ο ΟΦΗ πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος μέσα στο σπίτι του κόντρα στην Καλαμάτα  80 (3-0) και συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α2 ανδρών με επόμενη «στάση» την Πάτρα και συγκεκριμένα την Ολυμπιάδα. Το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους» της Μεσσηνίας μπορεί να κατακτήθηκε «καθαρά», όμως το σύνολο του Δημήτρη Ζλατιλίδη τα βρήκε «σκούρα» στο δεύτερο σετ της αναμέτρηση.

 

Η λύση βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, με τον Γιάννη Σκαρλατίδη να παίρνει χρόνο συμμετοχής, να βγάζει τις σωστέ πάσες στους συμπαίκτες του και εκείνοι να τις αξιοποιούν κατάλληλα προκειμένου να κάνουν την ανατροπή και εν τέλει να φτάσουν στο «3-0».

Ο πασαδόρος του ΟΦΗ αναφέρθηκε στο infosport.gr για το  συγκεκριμένο ματς, σχολίασε την προσωπική του επιτυχία, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο το «ταξίδι» που ακολουθεί (17/11) είναι εύκολο μόνο φαινομενικά. «Ήταν ένα ματς απέναντι σε μια απ’ τις καλές ομάδες του ομίλου. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά όταν υπήρχε συνοχή ξεφεύγαμε μπροστά στο σκορ. Θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε κάποιες λεπτομέρειες και πιστεύω ότι θα γίνει. Κυρίως όμως θέλουμε και χρειαζόμαστε τον κόσμο στο γήπεδο, δίπλα μας, να μας βοηθήσει έτσι ώστε να πετύχει η ομάδα τον στόχο της».

Τι σκέφτεται ένας παίκτης την ώρα του αγώνα εκτός παρκέ, που ουσιαστικά δεν ξέρει αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής και τι όταν του δίνεται η ευκαιρία να μπει και να παίξει;

«Όταν αποφασίσει ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω θα είμαι έτοιμος να το κάνω. Όπως και έγινε στο ματς». Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με την Ολυμπιάδα Πατρών, μια ομάδα που βρίσκεται στο 1-1 και έχει μόλις 2 βαθμούς στη βαθμολογία. Είναι εύκολο ματς;
«Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Παίζουμε εκτός έδρας και με μια ομάδα που δε γνωρίζουμε πολλά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Φέτος είστε μια ομάδα με παιδιά που έχουν παίξει αρκετά ψηλά, παρόλα αυτά κάποιοι θα παίξουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο είναι λογικό. Πως το διαχειρίζεται αυτο ένας «επαγγελματίας αθλητής» που ουσιαστικά έχει μάθει να παίζει;

«Ναι οι περισσότεροι από μας έχουμε αγωνιστεί και Α1. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, καθώς ο καθένας θεωρεί ότι αξίζει να παίζει με τα δικά του δεδομένα. Από εκεί και πέρα είναι το κομμάτι της διαχείρισης που κάνει ο κάθε παίκτης με τον εαυτό και έπειτα της διαχείρισης του από τον προπονητή. Αντικειμενικά, αυτό το κρίνει ο προπονητής και αυτός κάνει τις επιλογές».

Ανέφερες τον κόσμο. Δεδομένου ότι η Κρήτη δεν έχει στις πρώτες της επιλογές το βόλεϊ σαν άθλημα, πόσο δύσκολο είναι να «πείσεις» το φίλαθλο κοινό να έρθει στο γήπεδο;

«Το βόλεϊ είναι… παρεξηγημένο άθλημα στη χώρα μας γενικά και όχι μόνο στην Κρήτη. Το μόνο που υποσχόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν αθλητές είναι να δίνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο, για να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και να παίζουμε για τον τόπο και τον κόσμο που μας στηρίζει».

Πηγή: infosport.gr - Ειρήνη Άγα - Ηράκλειο Κρήτης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ