Εκτυπώστε τη σελίδα
20-07-2018 10:58

ΔΑΣ Δραπετσώνας: «Ενοχλήσαμε πολλούς»

Η διοίκηση του ΔΑΣ Δραπεσώνας απέστειλε στο volleynews.gr την ακόλουθη επιστολή μέσω της οποίας αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές για το σάιτ μας οι οποίες θα απαντηθούν άμεσα:

Αγαπητοί κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε και διαβάσαμε τον άρθρο της 18ης Ιουλίου 2018 με τίτλο «το μυστήριο του ΔΑΣ Δραπετσώνας που ήθελε να παίξει και στην Volley League» και σας αποστέλλουμε την απάντηση μας, που περιμένουμε να δημοσιευτεί στο ίδιο σημείο, με την ίδια γραμματοσειρά και την ίδια σημασία, που γράφτηκε το ανυπόγραφο άρθρο σας.

Τονίζουμε δε, ότι για το εν λόγω άρθρο, ουδέποτε δεν ζητήθηκε και δεν δημοσιεύτηκε η άποψη της ομάδας μας, όπως σαφώς ορίζουν οι κανόνες της σωστής δημοσιογραφίας. Μετά μεγάλης μας λύπης, ενημερωθήκαμε για το άρθρο σας της 18ης Ιουλίου 2018 με τίτλο «το μυστήριο του ΔΑΣ Δραπετσώνας που ήθελε να παίξει και στην Volley League».

Πραγματικά αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την αγωνία για το «μυστήριο» του ΔΑΣ Δραπετσώνας, καθώς κατανοούμε πως δεν είναι λογικό ότι το εγχείρημα μας έχει την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας της Δραπετσώνας και την ενεργό συμμετοχής της. Άλλωστε αυτό για εμάς, είναι η μεγαλύτερη επισφράγιση των προσπαθειών μας. Είναι ακόμα μεγαλύτερο το «μυστήριο» όταν αυτή η προσπάθεια βασίζεται σε ένα υγιές περιβάλλον, που δεν έχει να κάνει με τις γνωστές πρακτικές, που φανταζόμαστε, θα είναι πιο αρεστές σε πολλούς και θα εξασφάλιζαν την οικονομική ευημερία των ανθρώπων, που σχετίζονται με τον σύλλογο.

Είναι μεγάλη η απορία σας και κατανοούμε το «πολύ περίεργα πράγματα», όταν ένας σύλλογος μπορεί να συντηρεί τα τμήματα που έχει ο ΔΑΣ Δραπετσώνας και πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστούν αυτά εκεί που τους αναλογεί. Μοναδικοί χρηματοδότες μας είναι οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και προς αυτούς και μόνο, οφείλεται μια πρώτη συγνώμη. Θα ακολουθήσουν και άλλες… Ο «άγνωστος» συντάκτης του άρθρου σας, ομολογουμένως ήταν αρκετά καλά πληροφορημένος, όμως παρέλειψε την μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή, ήταν αυτή που δεν αναρωτηθήκατε και οφείλουμε να την γνωστοποιήσουμε στο αναγνωστικό σας κοινό.

Αρχικά, ο γονέας του παιδιού, που έκανε την καταγγελία σε τρεις φορείς (στην ΓΓΑ, στον ΔΑΣ Δραπετσώνας και στην ΕΟΠΕ) αμφισβήτησε αν ο σύλλογος μας έχει νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Να σας πληροφορήσουμε ότι για την διερεύνηση της καταγγελίας έχουν κινηθεί ήδη οι Αρχές, οι οποίες έχουν πάρει ήδη τις απαντήσεις που οφείλαμε να δώσουμε.

Σε γενικές γραμμές, και χωρίς να κουράζουμε τους αναγνώστες σας, το παρόν Δ.Σ. εκλέχθηκε το 2015 και μέχρι την τροποποίηση του καταστατικού. Με χαρά σας πληροφορούμε ότι υπάρχει οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά υπ΄ αριθ.30/2018, η οποία εγκρίνει το νέο καταστατικό και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επειδή μάλιστα, αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον σας, με χαρά θα σας ενημερώσουμε και θα σας προσκαλέσουμε στις αρχαιρεσίες.

Οφείλεται όμως και μια δεύτερη συγνώμη για τα 76 άτομα που εξέλεξαν αυτή την διοίκηση. Όμως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν αναρωτηθείτε ποιο το κίνητρο και το όφελος της εν λόγω καταγγελίας, αλλά αυτό το αφήνουμε σε εσάς, γιατί αναγνωρίζουμε το πόσο καλοί δημοσιογράφοι είστε και θα μας ήταν πολύ ενδιαφέρον, όταν δούμε δημοσιευμένα τα ευρήματα της έρευνας σας.

Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας μέσα στα χρόνια της πορείας τους, έχει συναντήσει πολλούς «καλοθελητές» και πολλούς ανθρώπους που κουνάν το δάχτυλο. Οφείλουν όλοι όμως να αναγνωρίσουν τους αριθμούς, που κάποιες φορές λένε την αλήθεια. Τα 195 παιδιά στο βόλει, τα 215 παιδιά στο μπάσκετ, τα 75 παιδιά στο τένις, τα 40 παιδιά στο τραμπολίνο, τα 10 στην αεροβική γυμναστική, τους προπονητές μας, τους έφορους μας, την διοίκηση, τον Γιώργο Κογκαλίδη, που είναι ο άνθρωπος που δίνει όραμα, την ζωή του και τα πάντα για τον ΔΑΣ Δραπετσώνας.

Και σε αυτόν, όπως και σε όλους τους παραπάνω οφείλεται μια τεράστια και τελευταία συγνώμη. Ολοκληρώνοντας ο ΔΑΣ Δραπετσώνας διεκδίκησε με απόλυτο νόμιμο τρόπο την θέση που, δυστυχώς, έχασε ο Εθνικός Πειραιά στην Volley League. Κατανοούμε ότι αυτό  ενόχλησε πολλούς γιατί αυτοί είναι που θέλουν τον ΔΑΣ Δραπετσώνα, «Δραπετσωνάκι» για τα δικά τους συμφέροντα. Λυπόμαστε, αλλά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας θα παραμείνει η Δράτσα μας και θα μεγαλώνει τόσο που θα ντρέπονται να ασχολούνται άλλο με τον σύλλογο μας. Και αυτό δεν είναι προσωπική φιλοδοξία του υπάρχοντος Δ.Σ, αλλά μια υποχρέωση του απέναντι στην κοινωνία της Δραπετσώνας.

Ευχαριστούμε, περιμένοντας τη δημοσίευση της απάντησης μας.

Για ο ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ   

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μ. ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗΣ

Σχετικά άρθρα