1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
13-04-2013 20:54

Στην κορυφή με το... καλημέρα η Παναχαϊκή

Με πρωταγωνιστές την οικογένεια Ρουμελιώτη, η Παναχαϊκή ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στα μπαράζ ανόδου στη Βόλεϊ Λιγκ, καθώς επικράτησε με 3-0 (25-20,25-21,25-20) της Ορεστιάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι οι Πατρινοί άφησαν έναν βαθμό πίσω τους Εβρίτες, ενώ αύριο αγωνίζονται με την ΑΕΚ.

Πιο φρέσκια και με καλύτερο σερβις, η Παναχαϊκή, μπήκε στον αγώνα με ενθουσιασμό. Η Ορεστιάδα ήταν ανταγωνιστική ωστόσο στο τέλος του σετ, οι ροσονέρι εκμεταλλεύτηκαν το καλό σερβις τους και κατάφεραν να προηγηθούν.

Οι Εβρίτες μπήκαν... φουριόζοι στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκαν με 5-0 και 8-1. Η Παναχαϊκή προσπάθησε να βελτιώσει το σερβις της και η υποδοχή της Ορεστιάδας χάλασε με αποτέλεσμα οι πάικτες του Αγγελόπουλου να βρουν ρυθμό. Η Νίκος Ρουμελιώτης ισοφάρισε σε 12-12, ενώ ο Παναγιώτης έβαλε την ομάδα του μπροστά, για να έρθει ένα άουτ από τον Αρχοντίδη για να κάνει το 14-12. Όλα αυτά χάρη στο καλό σερβις του Ντονά. Η Ορεστιάδα όμως δεν τα παράτησε και πήρε ξανά το προβάδισμα με 15-17. Όμως δύο άσοι του Νίκου Ρουμελιώτη έφεραν και πάλι την Παναχαϊκή στη θέση του οδηγού. Στο 22-21 ο Νίκος Ρουμελιώτης κέρδισε ένα μπλοκ άουτ με τους Εβρίτες να διαμαρτύρονται (θεωρούσαν ότι κάρφωσε στο φιλέ). Το 23-21 όμως ήταν γεγονός και οι Πατρινοί έκαναν το 2-0.

Στο τρίτο σετ η δουλειά της Παναχαϊκής έγινε πιο εύκολη καθώς η μικρή διαφορά των 2-3 πόντων που πήρε από την αρχή του σετ, δεν καλύφθηκε από την Ορεστιάδα.

«Είναι σπουδαίο να ξεκινάς στα τουρνουά αυτά με νίκη και το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο, όταν έχεις απέναντι σου την Ορεστιάδα, μια ομάδα που ξέρει να παίζει πολύ καλό βόλεϊ και οι παίκτες της κάνουν δύσκολα το λάθος. Εμείς, όμως, ήμασταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία και έτσι κάναμε το ιδανικό ντεμπούτο», είπε αρχικά ο κόουτς της Παναχαϊκής, Αρης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Θεωρώ κομβικό σημείο, την επαναφορά μας στο 2ο σετ, εκεί όπου από 1-8, καταφέραμε και το γυρίσαμε με το σερβίς μας, το μπλοκ και την σωστή ανάπτυξη. Μπορεί να έπαιξε ρόλο ως έναν βαθμό και η κούραση της Ορεστιάδας, αλλά κι εμείς αύριο έχουμε να δώσουμε ένα εξίσου δύσκολο ματς με την ΑΕΚ. Είναι ένας μίνι μαραθώνιος και θα τον κερδίσει αυτός που θα έχει μεγαλύτερη υπομονή, επιμονή, πίστη και τύχη. Όλες οι ομάδες έχουμε στοιχεία η μία για την άλλη και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Η ΑΕΚ είναι μία καλή και ενθουσιώδης ομάδα και όπως όλοι, έτσι και αυτή έχει αβαντάζ και ντεζαβαντάζ».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ορεστιάδας, Στέλιος Κεμανετζής, είπε: «Κακά τα ψέματα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έπρεπε να δώσουμε δύο μεγάλα ντέρμπι και το δεύτερο μας βρήκε απέναντι σε μία πολύ ώριμη και καλοδουλεμένη ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε σε αντίθεση με την Πάτρα. Εάν στο 2ο σετ, είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε ως το τέλος το προβάδισμα που πήραμε, ίσως τώρα να μιλούσαμε για διαφορετικό παιχνίδι. Ήταν η ευκαιρία μας για το 1-1, αλλά τελικά έγινε 2-0 και εκεί νομίζω ότι κρίθηκαν όλα. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά συνεχίζουμε και πάμε για το επόμενο τουρνουά».

Παναχαϊκή (Αγγελόπουλος): Αγγελόπουλος, Ρουμελιώτης Μ., Ρουμελιώτης Ν., Ρουμελιώτης Π., Ντονάς, Βλαχοστάθης/ Αχιλλεόπουλος (λ), Μούρτζης, Χρηστιάς.

Ορεστιάδα (Τσιακμάκης): Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Καψαλιάρης, Βλασακίδης/ Κωνσταντινίδης (λ), Προδρομίδης, Καρδαμανίδης.

Αποτελέσματα
Παρασκευή 12/4

ΑΕΚ - Ορεστιάδα 2-3

Σάββατο 13/4
Παναχαϊκή - Ορεστιάδα 3-0

Κυριακή 14/4
16:30 ΑΕΚ - Παναχαϊκή

Βαθμολογία
1. Παναχαϊκή 3 (3-0)
2. Ορεστιάδα 2 (3-5)
3. ΑΕΚ 1 (2-3)

Σχετικά άρθρα

  • Ο Αετός Λήμνου στα χνάρια του Νίκου Σαμαρά στην Ορεστιάδα
    Την ομάδα κορασίδων του νεοσύστατου συλλόγου Αετός Λήμνου που έλκει το όνομα του από το προσωνύμιο του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά και είναι συνέχεια του Limnos Sports Club που ίδρυσε ο σπουδαίος βολεϊμπολίστας στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου, φιλοξενεί ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Άθλος Ορεστιάδας.
  • ΑΟ Ορεστιάδας: Η ομάδα που ένωσε όλους τους Έλληνες κλείνει 50 χρόνια
    Πηγή: Εφημερίδα SportDay
    Θέμα: Βασίλης Στοάκης

    «Πόσο ακριβή είναι η Ιστορία, πόσο δυνατή φωνή έχει, πόσα δίνει και δείχνει απλόχερα. Καμία φορά πονάει και η ίδια όταν εκτοπίζεται, όταν θάβεται σε υπόγεια, όταν κλείνεται σε μπαούλα, όταν κυκλώνεται από την μούχλα αλλά κυρίως όταν αντιμετωπίζεται με ασέβεια...». Αυτή η φράση που βρίσκουμε στο «Πικρό Γάλα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου αποτέλεσε και αφορμή ώστε ο Βασίλης Στοάκης να ταξιδέψει στην Ορεστιάδα, στο βορειότερο άκρο της χώρας μας και να μιλήσει με ανθρώπους που έζησαν την μεγάλη πορεία του ΑΟ Ορεστιάδας, που σαν ένας άλλος Δαβίδ έβαζε κάτω πολλούς Γολιάθ, κερδίζοντας τον σεβασμό όχι μόνο όλων των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και των Ευρωπαίων.
  • ΕΣΠΕΠ: Αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού ο τελικός κυπέλλου γυναικών
    Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού θα είναι αφιερωμένος ο τελικός κυπέλλου Γυναικών της ΕΣΠΕΠ που θα πραγματοποιηθεί στις 13/10 (19.30) στην Πάτρα, μεταξύ της Παναχαϊκής και της ΕΑΠ.
  • ΕΣΠΕΠ: ΕΑΠ και Ερυθρός Αστέρας πήραν τα ντέρμπι γυναικών στην Β΄εθνική
    Οι γυναίκειες ομάδες της ΕΑΠ και του Ερυθρού Αστέρα, πήραν τα ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής βόλεϊ γυναικών ΕΣΠΕΠ καθώς νίκησαν αντίστοιχα την Ολυμπιάδα με 3-1 (20-25, 25-16, 20-25, 22-25) και 3-0 (30-32,14-25,23-25) την Παναχαϊκή και συνεχίζουν στις δύο πρώτες θέσεις με τις «μελανόλευκες» να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
  • ΕΣΠΕΠ: Μεγάλες ανατροπές για Ερυθρό Αστέρα και Παναχαϊκή
    Σπουδαίες νίκες για την 12η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΠ, πέτυχαν Ερυθρός Αστέρας και Παναχαϊκή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ